Poli Timișoara, învinsă în amicale de încă o echipă din Liga 3. Stefan Nikolic a fost omul meciului și i-a adus victoria Zalăului

Anda DELIU 04 Feb. 2023, 18:43 Liga 2
Poli Timișoara, învinsă în amicale de încă o echipă din Liga 3. Stefan Nikolic a fost omul meciului și i-a adus victoria Zalăului

Poli Timișoara a înregistrat al doilea rezultat negativ din cele patru amicale disputate până acum în această iarnă. Cu scorul de 1-2 a cedat trupa alb-violetă în față celor de la SCM Zalău, formație din Liga 3 care visează an de an la promovare, iar în acest sezon mai mult ca sigur va rămâne tot cu visul.

Partida s-a jucat pe terenul sintetic de la Baza 2 a Politehnicii, din cauza vremii, și a pus punct cantonamentului pe plan local al echipei antrenate de Octavian Benga.

Ploaie și vânt crâncen la ora jocului dintre Poli Timișoara și SCM Zalău

Meciul ar fi trebuit să se joace pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, dar din cauza ploii s-a mutat la baza sportivă de lângă ”Marele oval”. Au lipsit Murariu, lovit la pomete de câteva săptămâni, și Benzar, accidentat și el.

Poliștii s-au întâlnit cu fostul coleg Alexandru Cherecheș, dar și cu doi jucători de pe vremea clubului lui Marian Iancu, Artur Pătraș și Stefan Nikolic, achiziții făcute în această iarnă de trupa din Zalău.

Muntenegreanul care a jucat și la FCSB a și marcat ambele goluri ale primei reprize, în minutul 6 și 45. Poli nu a putut să egaleze, ci doar să reducă din diferență în minutul 47, prin Marian Târșa.

Poli Timișoara, prima repriză: D. Moldovan – D. Radu, Bocșan, Sekulic, Taub – Tiihonen, Ignea – Gîdea, Bîrnoi, Stojanovic – Gavra
Poli Timișoara, a doua repriză: D. Moldovan (Urdeș 70) – Mada, Erhard, Porumb, Oanea – Târșa, Gologan – Mladin (Boariu 77), Marincu, Boariu (Erceanu 73) – Țurcaș

SCM Zalău, prima repriză: Miron – F. Pop, Jalbă, Focșa, Cherecheș – Calugher, Pătraș, Negrean – Minteuan, Nikolic, Mare
SCM Zalău, a doua repriză: A. Pop – Meșter, Leitan, Bobar, Cherecheș, Elekes, Stanciu, L. Pop, Culda, Stejereanu, Banyoi

Octavian Benga, supărat pe erorile defensive ale echipei sale

Octavian Benga vrea mai multă atenție de la echipa sa în apărare, dar și incisivitate ofensivă.

”Condiții ieșite din comun! Foarte greu s-a putut juca fotbal. Vânt, ploaie. De multe ori și un joc la întâmplare. Este și ultima zi a noastră. Am ieșit din cantonament, s-a resimțit o oboseală foarte mare și o oarecare nervozitate la unii dintre jucătorii noștri. S-a văzut că este a zecea zi. Am făcut multe lucruri bune pe faza de atac. Dar pot spune că în ultimele două jocuri am făcut goluri cadou. Nu adversarul ne-a pus în dificultate, ci le-am dat noi cadou. Trebuie să îndreptăm aceste lucruri și când începe campionatul să nu le mai dăm cadouri. Și să finalizăm, pentru că aducem de multe ori mingea în fața porții, dar nu avem finalitate. Am avut oportunități mari în prima repriză, și nu am finalizat. Ne-a încurcat vremea, este oboseală, apar și accidentările. Era mult mai riscant să jucăm pe iarbă, pentru că era nămolos terenul și puteau apărea accidentările. O rvreme nepropice pentru fotbal”, a declarat antrenorul Politehnciii despre meci.

Bogdan Porumb va semna cu Poli

”Principalul” a vorbit și despre relațiile de joc, încă neconturate prea bine. Pentru centrul apărării au fost testați Bogdan Porumb și francezul Ludovic Erhard, dar se pare că va rămâne doar tânărul jucător român.

”Concluziile sunt că mai avem multe de muncă. Sunt mulți jucători noi, încă nu există o coordonare foarte bună între ei. Încercăm să remediem aceste lucruri până la începutul campionatului și să nu avem accidentări, pentru că nu suntem mulți nici numeric. Porumb va deveni jucătorul nostru și acesta va fi ultimul transfer”, a mai adăugat Benga.

În precedentele amicale disputate în această iarnă, Poli Timișoara a înregistrat două victorii, 4-0 cu CS Timișul Șag (Liga 4) și 5-1 cu Avântul Periam (Liga 3), și o înfrângere, 0-1 cu Corvinul Hunedoara. Următorul test va fi sâmbăta viitoare, la Vrșeț, cu formația locală, din eșalonul secund sârbesc.

Zalăul are ca obiectiv să intre în play-off-ul Ligii 3

Zăluanii reluaseră pregătirile de trei săptămâni și sunt într-un cantonament la Băile Felix în perioada aceasta, întrerupt de drumul în Banat pentru acest amical. Lotul le este în mare parte conturat, iar obiectivul e clasarea în play-off.

”Pentru noi e un rezultat de moral, să spun așa, ținând cont că suntem în perioada de pregătire. Mă bucur că a fost un antrenament bun. Am întâlnit un adversar bun la nivel de Liga 2. Sper că ne-am ridicat și noi la nivelul lor. A fost un antrenament reușit în asemenea condiții, și pe suprafață. A fost o zi bună. Noi avem un obiectiv clasarea în primele patru. Restul, când intrăm în play-off, vom vedea”, a declarat antrenorul Cristian Lupuț, fost antrenor în Liga 2 la Viitorul Pandurii sau Aerostar Bacău.

SCM Zalăul e acum pe locul 4 în Seria a 10-a, dar la egalitate cu Lotus Băile Felix, echipa de pe locul 5. Primele trei clasate, Gloria Bistrița Năsăud, CSM Satu Mare și FC Bihor Oradea, sunt detașate.

Anda DELIU 04 Feb. 2023, 18:43 Liga 2
Pe aceeași temă