Ștefan Bărboianu, al doilea transfer al Petrolului din această iarnă. Fundașul s-ar fi înțeles cu clubul ploieștean să revină pe ”Ilie Oană”

Răzvan STÎNGĂ 20 Dec. 2020, 15:06 Liga 2
Ștefan Bărboianu, al doilea transfer al Petrolului din această iarnă. Fundașul s-ar fi înțeles cu clubul ploieștean să revină pe ”Ilie Oană”

Ștefan Bărboianu (32 de ani) a reziliat contractul cu Turris Oltul în această lună, dar și-ar fi găsit un nou angajament, tot în Liga 2, imediat după despărțirea de teleormăneni. Fundașul de bandă ar fi acceptat să revină la echipa pentru care a evoluat sezonul trecut, Petrolul.

Bărboianu și Petrolul s-ar fi înțeles pe un an și jumătate 

Bărboianu ar fi semnat înțelegerea cu Petrolul, la o zi după ce Turris Oltul a anunțat despărțirea de el, pe 16 decembrie. Potrivit Gazeta Prahova, Petrolul și Ștefan Bărboianu au ajuns la un acord asupra unui contract pe un an și jumătate. În acest moment, fundașul e la Craiova, orașul natal, acesta fiind și motivul pentru care n-ar fi fost prezentat oficial.

Petrolul va oficializa mutarea, potrivit sursei amintite, la reluarea pregătirilor, la începutul lunii ianuarie.

Bărboianu nu a jucat prea mult pentru Turris Oltul în actuala stagiune. Venit în august la Turnu Măgurele, apărătorul a evoluat în numai opt partide, șapte în Liga 2 și una în Cupa României. Sezonul trecut, în perioada în care a îmbrăcat tricoul Petrolului, Ștefan Bărboianu a fost utilizat în 23 de meciuri. A părăsit clubul din Ploiești în vară, după ce s-a ratat promovarea în Liga 1.

Silviu Pană de la Turris Oltul, primul transfer al Petrolului din această iarnă 

Petrolul va ajunge, după oficializarea transferului lui Ștefan Bărboianu, la a doua mutare a iernii. Ploieștenii s-au întărit în zona mediană, prin aducerea lui Silviu Pană (29 de ani). Contractul a fost semnat pe un an și jumătate, până în vara anului 2022. Mijlocașul a evoluat ultima dată tot în Liga 2, tot la Turris Oltul, la fel ca Bărboianu.

Pană avea 12 meciuri și trei goluri în acest sezon, înainte să plece de la Turris Oltul. Stagiunea precedentă a prins 27 de partide și nouă goluri.

În același timp, Petrolul i-a oferit un contract de profesionist mijlocașului central Iulian Nicholas Stănescu (17 ani). Tânărul este un produs al academiei ploieștenilor, iar în ultimul timp a evoluat pentru echipa sub 19 ani a Petrolului. Clubul nu a anunțat însă și durata înțelegerii, dar a precizat că Stănescu va face pasul la echipa mare în viitorul apropiat.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-inceput-lucrarile-la-stadionul-ilie-oana-arena-petrolului-a-avut-de-suferit-din-cauza-ploilor-dar-problemele-se-vor-remedia-pana-la-reluarea-pregatirilor-19162785

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-nu-se-gandeste-doar-la-promovare-investeste-si-in-viitor-si-i-a-oferit-contract-de-profesionist-tanarului-iulian-stanescu-mijlocasul-de-17-ani-va-face-pasul-la-prima-echipa-19162711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-la-primul-transfer-al-iernii-ploiestenii-si-au-intarit-compartimentul-median-prin-aducerea-unui-fotbalist-cu-experienta-durata-contractuala-19162631

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 20 Dec. 2020, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă