Steaua și Poli Iași, în cursă pentru un tânăr jucător de la Cetate Râșnov! Mijlocașul tocmai s-a întors din Spania, unde a fost în probe la Villarreal și i s-a făcut o ofertă

Adi MARICA 12 Jan. 2022, 11:40 Liga 2

În prima parte a sezonului, Eduard Lambrinoc (17 ani) a debutat la nivel de seniori în tricoul celor de la Olimpic Cetate Râșnov, în Liga 3. Mijlocașul brașovean a jucat constant la echipa situată pe locul 4 în Seria a 5-a după 15 etape, iar evoluțiile bune l-au propulsat la echipa națională Under 18.

”Pentru mine este o mare bucurie că acest copil a confirmat pe deplin așteptările la primul său sezon la seniori. Are doar 17 ani, poate juca în atac și în stânga și în dreapta. La început i-a fost greu, dar apoi faptul că este serios și implicat la antrenamente l-au făcut să crească în evoluții care l-au propulsat la echipa națională U18, dar și în atenția unor cluburi din ligile superioare”, a spus Lucian Petre, antrenorul său de la Râșnov.

De serviciile lui Lambrinoc, un mijlocaș cu un fizic impresionant (1,90 și 80 de kilograme) s-au interesat cei de la Poli Iași. ”Nu doar Poli Iași s-a interesat de el, ci și alte echipe”, spunea Petre.

Steaua a intrat pe fir și este și ea interesată de mijlocașul brașovean, astfel că, în acest moment, pe adresa celor de la Kids Tâmpa Brașov, de care aparține, sunt două oferte de la echipe din Liga 2.

Lambrinoc, ofertat să meargă la academia lui Villarreal după ce împlinește 18 ani

Imediat după Revelion, Lambrinoc a fost în Spania și s-a antrenat timp de o săptămână la Academia celor de la Villarreal. Brașoveanul a lăsat o impresie bună, iar în vară, atunci când fotbalistul va împlini 18 ani, spaniolii i-au propus să joace la Roda Villarreal B și să rămână astfel în academia lor.

În săptămâna în care a fost în Spania, fotbalistul și părinții săi au fost invitați să vadă pe viu meciul din La Liga dintre Villarreal și Levante, încheiat cu o victorie categorică a ”Submarinului galben”, scor 5-0.

La 10 ani a ales Brașovul. Șase luni a fost la FCSB

Eduard Lambrinoc a început fotbalul la Focșani, iar la vârsta de 10 ani părinții săi au decis să se mute la Brașov.

”Aveam de ales între Cluj și Brașov. Edi a spus că vrea să joace la FC Brașov și așa am ajuns la Brașov. A fost alegerea lui”, spune Cristian Lambrinoc, tatăl talentatului fotbalist.

La FC Brașov, Edi a început antrenamentele sub comanda lui Nicu Văduva, după care a ajuns la Colțea, unde a fost pregătit de Vasi Suciu. La începutul lui 2018, Lambrinoc a ajuns la FCSB, unde a stat șapte luni, perioada în care a fost în lotul echipei antrenate de Lucian Mezei, care avea să câștige titlul național la U16. În urmă cu trei ani, Lambrinoc a revenit la Brașov și a semnat cu Kids Tâmpa.

În vara trecută, Lambrinoc a făcut pasul la seniori, fiind împrumutat la Olimpic Cetate Râșnov. Sub comanda lui Lucian Petre, Eduard Lambrinoc a ”explodat”, iar cota sa este în creștere.

Cei de la FC Brașov l-au urmărit pe Lambrinoc la un meci din prima parte a sezonului, s-au arătat încântați de calitățile mijlocașului, dar nu au făcut niciun pas pentru un eventual transfer!

Adi MARICA 12 Jan. 2022, 11:40 Liga 2
Pe aceeași temă