Steaua și-a luat revanșa în fața Voluntariului! ”Militarii”, cu un jucător în probe trimis titular, au câștigat amicalul cu surpriza Ligii 1. Gabi Tamaș a fost eliminat, Oprița și-ar fi dorit mai multe goluri

Marius ANGHEL 09 Oct. 2021, 13:56 Liga 2

Profitând de pauza competițională cauzată de meciurile naționalelor, Steaua și FC Voluntari au disputat, sâmbătă, un meci amical în cadrul Complexului Sportiv Steaua, pe terenul 6. Divizionara secundă a câștigat cu 2-1 în fața echipei din Liga 1 antrenată de Liviu Ciobotariu.

  • Și în precedenta pauză din campionat, la începutul lunii septembrie, cele două echipe s-au întâlnit în Ghencea, la acea dată pe noul stadion. FC Voluntari s-a impus atunci cu 2-1, după ce Steaua a avut 1-0 la pauză.

Stephan Drăghici a marcat pentru Steaua în prima repriză

După un început de joc destul de echilibrat, însă cu mai multe ocazii în dreptul celor de la FC Voluntari, Steaua a reușit să deschidă scorul în minutul 21. Emilian Pacionel a fost insistent și a recuperat din fața lui Droppa, i-a lăsat mingea lui Stephan Drăghici, care a șutat din fața careului. Balonul l-a șters ușor și pe Gabi Tamaș, l-a prins pe picior greșit pe portarul Valentin Neacșu și a intrat în plasă în dreapta.

În echipa Stelei s-a aflat încă din primul minut și mijlocașul Bakary Jaiteh, care în ultima săptămână a dat probe de joc la FC Brașov și, din câte se pare, nu a convins. A ajuns în Ghencea, unde fostul jucător al celor de la Pandurii Târgu Jiu speră să îl convingă pe Daniel Oprița să-l păstreze în lot. Jucătorul originar din Gambia a fost utilizat până în minutul 66, când a fost înlocuit de Dragoș Huiban, cel care fusese înlocuit la pauză.

Costin și Călințaru au înscris câte o dată pentru echipele lor. Gabi Tamaș a fost eliminat când scorul era egal

La pauză, ambii antrenori au efectuat câteva schimbări. Steaua a fost mai prezentă în jumătatea adversă și a fost surprisă pe o fază de contraatac. În minutul 55, Briceag l-a găsit din flancul stâng cu o pasă lungă pe Cristian Costin, iar fostul utist a preluat nestingherit în fața careului și din postura de singur cu portarul l-a învins pe Horia Iancu cu un șut în stânga. La pauză, Iancu a intrat în locul lui Mario Enache.

Meciul a avut parte și de câteva momente tensionate. Președintele-jucător Gabriel Tamaș a fost eliminat în minutul 53 după ce l-a faultat în stânga propriului careu, în afară, pe Emilian Pacionel. A primit al doilea galben, după ce pe primul îl încasase în prima repriză, și a fost trimis mai devreme la vestiar, însă nu înainte de a avea un schimb de replici cu un adversar. În locul lui Tamaș a intrat Cosmin Achim, schimbat și el la pauză.

N-a mai trecut însă mult și jocul ofensiv al Stelei a fost răsplătit cu un nou gol. În minutul 65, Zaharia i-a pasat perfect, pe culoar, în stânga, lui Răsdan, acesta a pătruns în careu, a finalizat din 9 metri, portarul a scos cu piciorul în față, însă până la George Călințaru, reintrat și el pe teren după ce fusese schimbat la pauză, iar jucătorul de bandă a înscris din 11 metri central, peste portarul căzut.

Ocazii mari pe final de joc, în special în dreptul Stelei

Pe final, diferența de scor putea fi chiar mai mare, însă Răsdan, în două rânduri, și Călințaru, amândoi în minutul 79, au ratat situații importante, portarul intervenind salvator de fiecare dată. Și FC Voluntari a avut un șut bun de la distanță, prin Meleke (85), scos cu piciorul de Iancu, iar Merloi (90+2) ar fi putut aduce egalarea la ultima fază. A bătut însă în zid o lovitură liberă razantă cu linia de 16 metri, central, iar balonul deviat a fost prins fără probleme de Iancu.

Daniel Oprița: ”Am avut multe ocazii de gol, păcat că nu am marcat mai mult”

La finalul partidei, antrenorul Stelei, Daniel Oprița, s-a declarat mulțumit de jocul prestat de elevii săi utilizați în acest amical.

”A fost un joc bun, ca și meciul trecut, tot cu Voluntari. Și atunci am făcut un meci bun, păcat că am pierdut. Azi ne-am prezentat mai bine, am avut multe ocazii de gol, păcat că nu am marcat mai mult. Dar, până la urmă, sunt mulțumit, pentru că am reușit să câștigăm și să facem și un joc bun, împotriva unei echipe bune de Liga 1”, a spus, la Steaua TV, Oprița, care în urmă cu trei zile a devenit din nou tată, de băiat, al treilea copil al său.

Bakary Jaiteh, în probe la Steaua după ce n-a rămas la FC Brașov

Oprița a vorbit și despre testarea lui Bakary Jaiteh, un mijlocaș care la 30 noiembrie împlinește 22 de ani și care în sezonul trecut de Liga 2 a prins 9 meciuri în tricoul echipei Pandurii, 7 ca titular, totalizând 681 de minute.

”E un jucător care a venit acum câteva zile în probe. A venit singur, l-am primit la antrenament și acum o să vedem. O să mai vină la câteva antrenamente și o să vedem ce se va întâmpla”, s-a rezumat să spună antrenorul Stelei.

Urmează meciul cu Astra, din etapa a 10-a a Ligii 2

Steaua se află pe locul 5 în clasamentul Ligii 2 după nouă etape, cu 20 de puncte acumulate, iar în runda a 10-a joacă sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 15:00, acasă, cu Astra (locul 20, -2 puncte).

”Ne gândim la meciul cu Astra, este următorul joc și cel mai important pentru noi. E un meci dificil, chiar dacă, la prima vedere, suntem favoriți, dar eu zic că o să fie echilibrat jocul. Noi sperăm să luăm cele trei puncte, care sunt cele mai importante”, a spus Daniel Oprița despre următorul meci din campionat al echipei sale.

FC Voluntari ocupă locul 4 în Liga 1 după 11 etape, cu 21 de puncte. În runda a 12-a va juca sâmbătă, de la ora 17:30, în deplasare la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi OSK (locul 12, 10 puncte). Cu ocazia acestui joc va fi inaugurat noul stadion din Sfântu Gheorghe.

Steaua: M. Enache – Călințaru, Walace, Beța, Rob. Neacșu – Jaiteh, Băjenaru – Em. Pacionel, Enceanu, St. Drăghici – Huiban
Au mai intrat: H. Iancu – Bactăr, Al. Zaharia, D. Oroian, Fl. Răsdan și din nou Călințaru (în locul lui Drăghici), cât și Huiban (în locul lui Jaiteh).
Antrenor: Daniel Oprița

FC Voluntari: Val. Neacșu – C. Achim, Gab. Tamaș, Meleke, Cr. Costin, Droppa, Al. Vlad, N. Roșu, I. Gheorghe, Nemec, L. Fulop
Au mai intrat: Ricardinho, Briceag, D. Paraschiv, din nou C. Achim (în locul eliminatului Tamaș), Golan, Al. Ilie, Merloi, Ant. Stan
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Desfășurarea amicalului dintre Steaua și FC Voluntari:

https://www.youtube.com/watch?v=jM4jbDX99Eo

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-egoismul-a-costat-steaua-in-amicalul-cu-fc-voluntari-chiar-la-ultima-faza-a-meciului-a-pierdut-cu-ilfovenii-in-urma-unei-lovituri-de-la-11-metri-ratate-19199224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-10-a-a-ligii-2-incepe-la-miercurea-ciuc-si-se-incheie-la-dej-u-cluj-joaca-vineri-steaua-are-meci-sambata-iar-petrolul-intra-pe-teren-duminica-programul-rundei-si-partidel-19204334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-continua-prestatiile-excelente-atacantul-stelei-a-facut-diferenta-cu-dunarea-calarasi-si-a-ajuns-la-sapte-goluri-in-liga-2-ma-bucur-ca-am-castigat-era-foarte-important-19204149

Marius ANGHEL 09 Oct. 2021, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă