Steaua și-a asigurat ”titlul” de campioană de iarnă chiar pe 1 decembrie! Vali Bărbulescu, marcat de imn: ”E o emoție, mulți ne-am gândit că suntem la națională”. Mijlocașul, la primul său gol al sezonului în partida cu Gloria Buzău

Andrei PASCU 01 Dec. 2022, 17:54 Liga 2

Steaua nu a terminat anul în nota în care își dorea, să câștige partida cu Gloria Buzău, din etapa a 16-a. Cu toate acestea, nu a pierdut și a scos un punct, scor 1-1, și va finaliza 2022 pe locul 1 în Liga 2, la cel puțin un punct peste locul 2, posibil Unirea Slobozia.

Steaua, remiză cu Gloria Buzău, în ultimul ei meci în 2022. Valentin Bărbulescu a asigurat locul 1

Steaua și Gloria Buzău sunt primele echipe care intră în vacanță de campionat, însă formația lui Adrian Mihalcea va mai disputa un meci și în Cupa României, în ultima etapă a fazei grupelor.

Partida a început cum nu se poate mai rău pentru Steaua, care a primit gol încă din minutul 3, când Alexandru Boiciuc a profitat de mai multe inexactități în apărarea formației lui Daniel Oprița și a marcat cu un șut din careu, pe jos.

Steaua a revenit în partea a doua, după reluare, la șapte minute după startul reprizei secunde, atunci când Valentin Bărbulescu a marcat în urma unei lovituri libere. În vârstă de 36 de ani, Bărbulescu s-a aflat la prima lui reușită în acest sezon de Liga 2, dar în minutul 10 putea fi eliminat.

La scurt timp după ce Gloria Buzău a marcat pentru 1-0, Valentin Bărbulescu a avut o intrare urâtă asupra lui Dudu, însă a scăpat, la cum au arătat reluările, ieftin. Căpitanul lui Daniel Oprița a avut o intrare de ”portocaliu”.

Valentin Bărbulescu, reacție după Steaua – Gloria Buzău. Căpitanul ”militarilor”, emoționat de momentul imnului

La interviuri, omul care a scos un punct pentru Steaua a vorbit și despre momentul de la începutul partidei din Ghencea, când a fost intonat imnul României, cu ocazia Zilei Naționale. A fost emoționat de episod, mai ales că ar fi vrut să audă imnul de când s-a apucat de fotbal, să ajungă la echipa națională și să-l asculte.

Dat fiind faptul că partida a avut loc la 1 decembrie, Valentin Bărbulescu a pus absența spectatorilor și pe seama sărbătorii.

(N.r . – Despre momentul intonării imnului) ”Chiar e o emoție, probabil că mulți ne-am gândit că suntem la echipa națională, pentru că doar cei care ajung acolo pot asculta imnul sau cei care ajung la Campionate Europene, Campionate Mondiale la sporturi individuale. Am avut emoții când a cântat imnul.

(N.r . – Despre faptul că nu au fost spectatori) E de înțeles că nu a fost multă lume, e 1 decembrie, a fost și frig, lumea a stat acasă, în fața televizorului. Dacă era alături de noi, poate că era altceva, dar asta este”, a spus Valentin Bărbulescu la microfonul Prima Sport.

  • Steaua: Dincă – D. Oroian (Bodișteanu 46′), Beța (Al. Sabău 41′), Ad. Ilie, Corbu (Măd. Mihăescu 46′) – Bărbulescu (cpt.), Balgiu – St. Drăghici, Enceanu (Dr. Gheorghe 29′, A. Trică 76′), Ad. Popa – Chunchukov
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Em. Pacionel, Al. Sima, Bustea

Valentin Bărbulescu, de părere că pauza vine într-un moment bun pentru Steaua: ”E bine că vine vacanța”

Steaua intră în vacanță și, chiar dacă echipa e pe primul loc în Liga 2, Valentin Bărbulescu crede că pauza vine în momentul oportun, simțind că el și colegii săi sunt epuizați după prima parte a stagiunii.

E bine că vine vacanța, suntem storși de energie după o perioadă grea, dar pentru noi orice meci e cu presiune, chiar dacă avem drept de promovare sau nu. Suntem la Steaua și tricoul pe care îl îmbrăcăm, emblema ne obligă să câștigăm toate meciurile, chiar dacă juridic nu avem dreptul de promovare.

Îmi doresc ca jucătorii mai tineri să dea tot ce pot pe teren, pentru ca atunci când intrăm în vestiar să ne putem uita unii în ochii altora. Se poate întâmpla la fotbal să și pierzi, dar important e să dai și ultima ta picătură de energie”, a mai spus Valentin Bărbulescu.

Steaua încheie anul cu cel puțin un punct peste locul 2

Steaua va termina, așadar, anul 2022 pe locul 1 în Liga 2. Are 33 de puncte acumulate în urma a 10 victorii, trei egaluri și trei înfrângeri, fiind la patru și cinci puncte de locurile 2 și 3, Unirea Slobozia și Poli Iași, care trebuie să evolueze în runda a 16-a. În 2023, Steaua va mai întâlni în sezonul regular Unirea Slobozia (deplasare), Minaur Baia Mare (acasă) și Ripensia (deplasare).

Gloria Buzău e pe locul 6 în Liga 2, cu 26 de puncte, dar poate termina anul în afara locurilor de play-off, poate chiar pe poziția a 8-a. Anul care vine, în campionatul regular, buzoienii vor mai întâlni FC Brașov (acasă), Unirea Slobozia (acasă) și Minaur Baia Mare (deplasare).

Săptămâna care vine, la 8 decembrie, Gloria Buzău va disputa ultimul meci din Cupa României, din faza grupelor, pe teren advers, cu o altă formație din divizia a doua, SC Oțelul.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1500-in-ghencea-militarii-au-nevoie-de-cel-putin-un-punct-pentru-a-fi-campioni-de-iarna-in-liga-2-19255319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-avertisment-pentru-fotbalistii-sai-inaintea-meciului-cu-unirea-constanta-nu-va-fi-usor-va-trebui-sa-facem-un-joc-cat-mai-aproape-de-perfectiune-pentru-a-ne-impune-ult-19255382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-mai-incearca-o-data-sa-obtina-a-doua-victorie-in-acest-sezon-acasa-cu-miercurea-ciuc-benga-sper-sa-avem-parte-de-un-arbitraj-bun-19255361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/brasovul-a-prins-aripi-dupa-victoria-din-ghencea-dan-alexa-respect-dinamo-dar-vreau-sa-continuam-seria-buna-cu-o-noua-victorie-19255348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-csaba-in-fata-primului-si-ultimului-meci-ca-interimar-al-fk-miercurea-ciuc-cum-a-pregatit-partida-cu-poli-timisoara-si-cand-va-fi-numit-urmatorul-principal-19255333

Andrei PASCU 01 Dec. 2022, 17:54 Liga 2
Pe aceeași temă