Steaua ”a făcut” primul 11 al despărțirilor. Portarul Raul Bălbărău a reziliat contractul și se transferă în străinătate: ”Să îmbrac tricoul Stelei a fost o onoare de care o să fiu mândru toată viața”

Răzvan STÎNGĂ 30 Jun. 2022, 13:59 Liga 2
Steaua ”a făcut” primul 11 al despărțirilor. Portarul Raul Bălbărău a reziliat contractul și se transferă în străinătate: ”Să îmbrac tricoul Stelei a fost o onoare de care o să fiu mândru toată viața”

Steaua a pierdut unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai sezonului trecut. Raul Bălbărău, portar în vârstă de 21 de ani, a decis să rupă contractul cu echipa, pentru a putea merge în afara României, având o ofertă din străinătate. Oricum, plecarea a contat, probabil, și din perspectiva faptului că nu mai avea locul de titular asigurat.

Raul Bălbărău a reziliat contractul cu Steaua!

Raul Bălbărău a jucat sezonul trecut în Liga 2 și pentru că s-a încadrat în rândul jucătorilor din regular ”under”, iar Daniel Oprița chiar recunoștea, într-un discurs manifest, că există posibilitatea să îl trimită pe Bălbărău la o altă echipă, eventual în Liga 1, unde să apere tot prin regula ”under” impusă acolo.

Iată că portarul nu va ajunge în Liga 1 cel mai probabil, Steaua recunoscând în comunicatul de întrerupere a acordului că are o ofertă din străinătate și este posibil să plece din România.

Mulțumim, Raul Bălbărău!

Clubul Steaua București anunță rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu portarul Raul Bălbărău. În vârstă de 21 de ani, Raul a solicitat acordul Stelei de a pleca în această vară din Ghencea pentru a-și putea negocia un transfer la o formație din străinătate.

Raul a ajuns la Steaua în 2020, de la CSM Slatina, și a fost unul dintre factorii de stabilitate ai echipei, atât în sezonul în care s-a promovat din Liga a III-a, cât și în campionatul recent încheiat.

În sezonul 2021-2022, Raul Bălbărău a apărat poarta Stelei în 24 de partide, iar în jumătate dintre ele nu a încasat gol. Mai mult, Raul a fost de două ori convocat la lotul național de tineret de selecționerul Florin Bratu.

Mulțumim, Raul!”, a anunțat Steaua pe Facebook.

Raul Bălbărău: ”Să îmbrac tricoul Stelei a fost o onoare de care o să fiu mândru toată viața”

Reacția lui Raul Bălbărău după ce a fost oficializată despărțirea de Steaua:

Vreau să le mulțumesc tuturor pentru acești doi ani foarte frumoși petrecuți aici, unde de fiecare dată am reușit să ne atingem obiectivul. Să îmbrac tricoul Stelei a fost o onoare de care o să fiu mândru toată viața și sunt convins că va veni un moment când voi reveni în Ghencea.

Le doresc mult succes băieților și celor din stafful tehnic, astfel încât, sezonul acesta, împinși de la spate de Peluza Sud, să reușească promovarea în Liga 1. Forța Steaua!”.

Sezonul trecut, Bălbărău a apărat în 24 de meciuri de Liga 2 și a încasat 20 de goluri. A închis definitiv poarta în jumătate din partide, 12.

Steaua ”a făcut” un prim 11 al plecaților

Un întreg prim 11 a plecat de la Steaua în această vară. În primă fază au părăsit Ghencea Liviu Băjenaru (39 de ani) și Vasile Buhăescu (34 de ani), iar ulterior au fost anunțate șase despărțiri în același timp, Sergiu Bactăr (26 de ani), Ovidiu Morariu (32 de ani), George Călințaru (33 de ani), Dragoș Huiban (32 de ani), Robert Neacșu (22 de ani) și Claudiu Dragu (30 de ani). Apoi a urmat anunțul neprelungirii contractuale cu Alexandru Zaharia (32 de ani), iar apoi a venit vestea cu privire la situația lui Florin Răsdan.

La capitolul achiziții, Steaua a ajuns la șase. Costinel Gugu, Cristian Balgiu, Atanas Trică, Alexandru Sima, David Dincă și Tsvetelin Chunchukov au sosit în Ghencea.

Mesajul lui Daniel Oprița care-l privea și pe Raul Bălbărău, în momentul în care vorbea de sincopele regulii ”under” :

Nu sunt pregătiți (n.r. – jucătorii tineri), la noi așa s-a lucrat. Și distrug un jucător de 2004, pentru că nu o să joace bine, nu e obișnuit, nu e pregătit și îi dau în cap. Majoritatea jucătorilor, forțată, după ce termină junioratul se lasă. Nu îi mai caută nimeni pe acei jucători. Eu ce fac cu Bălbărău, un portar de 2001 care e la lotul de tineret? Îi caut echipă acum, sincer! Îi caut echipă la Liga 1, pentru că poate va juca acolo. Ce să fac cu el, să îl țin rezervă? Asta e, regula mă obligă!”

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-noul-sezon-de-liga-2-editia-2022-2023-se-va-desfasura-exact-in-acelasi-mod-ca-precedentul-campionat-cand-incepe-echipele-care-ar-trebui-sa-ia-startul-si-modul-in-care-se-promoveaza-si-r-19236034

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-se-pregateste-o-lovitura-pentru-cluburile-din-liga-2-si-liga-3-mai-multi-bani-pentru-arbitri-si-observatori-19235931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-se-refuza-al-doilea-fotbalist-care-spune-nu-prelungirii-contractuale-si-pleaca-din-ghencea-eu-am-luat-aceasta-decizie-19235858

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-incearca-sa-obtina-dreptul-legal-de-promovare-in-liga-1-dar-demersurile-erau-mai-intense-in-timpul-campionatului-trecut-daniel-oprita-are-insa-incredere-mi-s-a-spus-sa-iau-jucatori-19235700

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-unirea-constanta-iau-locul-echipelor-academica-clinceni-si-gaz-metan-medias-in-noul-sezon-de-liga-2-frf-a-anuntat-cluburile-cu-certificare-pentru-editia-2022-2023-a-esalonului-secun-19235835

Răzvan STÎNGĂ 30 Jun. 2022, 13:59 Liga 2
Pe aceeași temă