Steaua a făcut primele transferuri pentru noul sezon de Liga 2! Trei veniri dintr-un foc pentru ”militari”: doi jucători de la ”U” Cluj și fiul lui Eugen Trică

Răzvan STÎNGĂ 15 Jun. 2022, 16:28 Liga 2
Steaua a făcut primele transferuri pentru noul sezon de Liga 2! Trei veniri dintr-un foc pentru ”militari”: doi jucători de la ”U” Cluj și fiul lui Eugen Trică

Trei transferuri dintr-un foc a anunțat Steaua, miercuri, 15 iunie. Sunt chiar primele mutări pe care le-au făcut ”militarii” în actuala perioadă de transferuri. Costinel Gugu (29 de ani), Cristian Balgiu (27 de ani) și Atanas Trică (17 ani) au fost prezentați la comun de Steaua.

Liga2.ro a anunțat în exclusivitate la finalul lunii mai trecerea lui Atanas Trică de la U Craiova la Steaua. Clubul a anunțat oficial mutarea acum, la jumătatea lunii iunie.

Trei transferuri la Steaua: Costinel Gugu, Cristian Balgiu și Atanas Trică au semnat!

Costinel Gugu evoluează pe postul de fundaș central și ultima dată a fost legitimat la Universitatea Cluj, echipă de care s-a despărțit recent, după promovarea ardelenilor în Liga 1. Stagiunea precedentă de Liga 2 a prins 19 meciuri, majoritatea în prima parte a sezonului, în 2021, și a marcat un gol. Acesta a fost căpitanul Universității. În trecut, Gugu a mai jucat pentru U Craiova 1948 SA, FC Argeș, CS Mioveni sau CS Turnu Severin.

De altfel, el are două promovări consecutive în Liga 1, pentru ”FC U” Craiova evoluând chiar în stagiunea 2020-2021, când oltenii au urcat în prima divizie de pe primul loc. Nici ”FC U” și nici ”U” nu l-au păstrat în lot după ce au făcut pasul în prima ligă.

Cristian Balgiu, 25 de meciuri pentru ”U” Cluj sezonul trecut. Vrea să promoveze și cu Steaua

Mijlocașul Cristian Balgiu tot de la Universitatea Cluj a venit, formație cu care a încetat raporturile contractuale, la fel ca Gugu, tot după ce echipa a promovat în Liga 1. A evoluat constant pentru formația pregătită de Erik Lincar campionatul precedent, în 25 de meciuri.

Înainte de ”U” Cluj, Balgiu a mai jucat, printre alte echipe, la FC Buzău, Concordia Chiajna, fosta Turris Oltul, fosta Daco-Getica sau Academica Clinceni.

Steaua l-a împrumutat pe Atanas Trică de la Universitatea Craiova

În ceea ce-l privește pe Atanas Trică, fiul lui Eugen Trică, el a venit la Steaua pe perioadă determinată de timp, fiind împrumutat de la Universitatea Craiova.

Detaliul era cunoscut de ceva timp, dar clubul din Ghencea a confirmat mutarea abia acum. Atacantul de 17 ani a prins doar trei meciuri pentru Universitatea Craiova și a marcat un gol.

OFICIAL | Trei transferuri la Steaua București!

Costinel Gugu, Cristian Balgiu și Atanas Trică vor îmbrăca tricoul Stelei în sezonul 2022-2023.

În vârstă de 29 de ani, Costinel Gugu evoluează pe postul de fundaș central. Este un fost internațional de junior și tineret al României, care a debutat în prima ligă pentru Universitatea Craiova la vârsta de 18 ani. A mai jucat pentru FCM Târgu Mureș, Turnu Severin, Metalul Reșița, Le Havre, CS Mioveni, FC Argeș și FC U Craiova 1948.

În sezonul trecut, a bifat 20 de partide pentru Universitatea Cluj în toate competițiile.

În vârstă de 27 de ani, Cristian Balgiu este un mijlocaș central, care a mai evoluat pentru Concordia Chiajna, CS Afumați, ASA Tg Mureș, Juventus București, Academica Clinceni, Turris Turnu Măgurele și Gloria Buzău.

În sezonul trecut, a jucat în 23 de meciuri pentru Universitatea Cluj.

În vârstă de 17 ani, Atanas Trică este un atacant masiv și va fi împrumutat pentru un sezon de la CS Universitatea Craiova.

Fiul lui Eugen Trică și nepotul lui Ilie Balaci a adunat trei apariții în sezonul trecut pentru prima echipă a Universității Craiova și a reușit să marcheze un gol contra celor de la Dinamo”, a anunțat Steaua pe pagina de Facebook.

Steaua, opt plecări până acum. Venirile lui Costinel Gugu, Cristian Balgiu și Atanas Trică sunt doar începutul

În privința plecărilor, Steaua a ajuns la opt. După Liviu Băjenaru (39 de ani) și Vasile Buhăescu (34 de ani), formația lui Daniel Oprița a decis că nu mai poate miza în următorul campionat de Liga 2 pe Sergiu Bactăr (26 de ani), Ovidiu Morariu (32 de ani), George Călințaru (33 de ani), Dragoș Huiban (32 de ani), Robert Neacșu (22 de ani) și Claudiu Dragu (30 de ani).

Dat fiind numărul mare de plecări, este de așteptat ca Steaua să și aducă un număr destul de însemnat de noi fotbaliști, în aceste zile clubul fiind în negocieri cu cei pe care vrea să îi semneze, pe lângă primele trei veniri, Costinel Gugu, Cristian Balgiu și Atanas Trică.

Foto: Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-mareste-numarul-plecarilor-inca-sase-fotbalisti-au-fost-pusi-pe-liber-reluam-pregatirile-fara-opt-jucatori-din-sezonul-trecut-19234977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reunirea-se-apropie-dinamo-cauta-fonduri-pentru-buget-razvan-zavaleanu-precizari-clare-avem-o-luna-si-jumatate-intarzieri-salariale-care-sunt-sansele-falimentului-19235056

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-reunit-si-pregateste-sezonul-de-liga-1-erik-lincar-a-anuntat-inca-sapte-transferuri-desi-la-primul-antrenament-a-avut-la-dispozitie-19-jucatori-si-patru-absente-motivate-19235038

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gicu-grozav-a-semnat-cu-petrolul-va-fi-prezentat-alaturi-de-celelalte-achizitii-facute-de-campioana-ligii-2-dupa-promovare-19235030

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ziua-si-transferul-la-poli-iasi-moldovenii-si-au-luat-si-un-atacant-polonez-din-liga-1-19235005

Răzvan STÎNGĂ 15 Jun. 2022, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă