Steaua a făcut o faptă bună cu Retezatul Hațeg! Daniel Oprița a urmărit câțiva tineri jucători aflați în probe, dar a dezvăluit adevăratul motiv al meciului: ”În primul rând ne bucurăm că am putut să le oferim și oamenilor de la Hațeg un joc amical. Și-au dorit foarte mult”

Marius ANGHEL 09 Dec. 2021, 16:37 Liga 2

Nu toate echipele din Liga 2 au intrat în vacanță odată cu ultimul meci oficial disputat în campionat, weekendul trecut sau în primele zile ale acestei săptămâni. Printre acestea se numără și Steaua, care a continuat să își cheme jucătorii la antrenamente și după victoria obținută sâmbătă în Ghencea cu FC Buzău (scor 1-0), adversar în lupta pentru play-off.

Mai mult, Daniel Oprița și-a mai testat o dată într-un meci amical jucătorii neutilizați sau care au evoluat mai puțin în ultima perioadă. Printre aceștia s-a numărat și Adrian Popa sau Liviu Băjenaru. Astăzi, 9 decembrie, Steaua a avut un joc amical cu Retezatul Hațeg, pe care l-a câștigat cu 3-0.

  • Daniel Oprița a șocat însă cu declarația sa în care spune că Steaua a jucat amicalul cu Retezatul Hațeg pentru că hunedorenii și-au dorit mult acest lucru. Echipa de Liga 4 a fost în ”team building”, a făcut o excursie până în Capitală, a văzut noul stadion din Ghencea și a evoluat și împotriva ”celui mai mare brand din sportul românesc”, după cum singuri susțin.

Adi Popa și Băjenaru, printre jucătorii utilizați încă o dată de Oprița în finalul acestui an

Partida dintre Steaua, ocupanta locului 6 în Liga 2 după 16 etape, și Retezatul Hațeg, liderul Ligii a 4-a Hunedoara după 14 runde, s-a desfășurat pe terenul 5 din Complexul Sportiv Steaua începând cu ora 11:30.

A fost ultimul meci amical al anului pentru bucureșteni, iar în primul ”11” trimis de Daniel Oprița s-au aflat jucătorii: Horia Iancu – George Călințaru, Sergiu Bactăr, Ovidiu Morariu, Alexandru Zaharia – Darius Oroian, Liviu Băjenaru – Adrian Popa, Alexandru Donose, Emilian Pacionel – Cezar Gherghiceanu.

  • Dintre aceștia, doar Oroian a evoluat în ultimul meci oficial, cu FC Buzău, când a fost chiar integralist. În rest, Iancu, Bactăr, Em. Pacionel, Popa și Zaharia au fost rezerve neutilizate.

În a doua repriză a jocului cu echipa din Hațeg, Oprița a utilizat mai mulți fotbalişti tineri aflați în probe, dar și pe Florin Răsdan (foto jos).

Dan Bona a utilizat la Retezatul Hațeg următorii jucători: Tonca – Ardeleanu, Marcu, Țuligă, Lupulescu – Simoneac – Adam, Buzducea, Pușcă, Gavriluți – Popa. Au mai jucat: Bistraie, Demian, Popesc, Ștefoni, Marcu Tudor, Valea.

Steaua a câștigat cu 3-0 amicalul cu Retezatul Hațeg, cu două goluri marcate din penalty

Steaua a deschis scorul în minutul 33, dintr-un penalty executat de Emilian Pacionel. În minutul 60 s-a înscris din nou tot din penalty, transformat de Manole Mihai, un jucător născut în 2001, iar rezultatul final, 3-0, a fost stabilit de Ianis Răducanu, născut în 2005, cu un gol reușit în minutul 90.

”În primul rând ne bucurăm că am putut să le oferim și oamenilor de la Hațeg un joc amical, pentru că și-au dorit foarte mult să joace cu noi. A fost un meci bun, fără accidentări, un joc frumos. Au venit și câțiva băieți în probe. După vacanță o să vină mai mulți jucători să-i vedem”, a fost prima declarație, de-a dreptul șocantă, a lui Daniel Oprița, despre motivul pentru care Steaua a jucat acest amical. Aviz tuturor celor care doresc să joace un amical cu Steaua, Oprița va face totul posibil să-i mulțumească pe toți.

Oprița urmărește jucători din țară și din străinătate și vrea două cantonament, dintre care unul în Turcia

Altfel, antrenorul clasatei pe locul 6 în Liga 2 a anunțat că jucătorii săi intră în vacanță de astăzi, iar reunirea va avea loc la  10 ianuarie. Lista cu disponibilizări a fost făcută și dată mai departe conducerii, Oprița nedorind să comunice public și jucătorii pe care nu-i mai vrea în lot. Cert este că francezii pe care i-a testat în ultima perioadă, Kevin Yoke şi Mazire Soula, n-au fost păstrați, însă urmărește în continuare video-uri cu alți jucători și speră ca până la finalul acestui an să se decidă pe cine și-ar dori.

”Astăzi a fost ultima zi de pregătire. Ne vom reuni pe 10 ianuarie, după care vom face un cantonament ori aici, ori la Forban, primul cantonament, după care sperăm să plecăm și noi în Antalya, pentru al doilea cantonament. Sunt discuții.

Nu m-au mulțumit (n.r. – francezii). Căutăm ceva mai bun. Sper să găsim și în țară, și în străinătate. Suntem în discuții cu câțiva și din țară, și din străinătate. Urmăresc în continuare, îmi trimit impresarii să-i urmăresc. Sper ca luna asta să mă decid la trei-patru jucători”, a ma ispus Daniel Oprița în interviul acordat pentru Steaua TV.

Daniel Oprița și-a mai ținut jucătorii la antrenamente și pentru un amical cu Retezatul Hațeg. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Vrea sprijinul suporterilor pentru a duce echipa în play-off

Antrenorul Stelei a fost provocat să dea și un mesaj către suporterii echipei.

”Să aibă sărbători fericite, sănătate și să sperăm că vom avea un an nou mai bun. Îi așteptăm sezonul următor la meci, să ne susțină ca în ultima etapă, pentru că a fost foarte important pentru noi să ne susțină. Ne-au ajutat foarte mult să câștigăm cele trei puncte cu Buzăul, sperăm să vină cât mai mulți și să nu fie restricții”, a spus Oprița, care în ultimele trei etape din sezonul regular, programate în 2022, trebuie să-și conducă echipa în meciuri cu Unirea Constanța (locul 17, deplasare, 26 februarie), Poli Iași (locul 12, acasă, 5 martie) și Metaloglobus (locul 11, deplasare, 12 martie).

La prima vedere, echipa din Ghencea are un program mai ușor decât are FC Buzău, echipă cu care este la egalitate de puncte, 28, și alături de care luptă pentru a nu fi depășite de FK Csikszereda, singura care într-adevăr le poate pune în pericol prezența în Top 6, deci în play-off. Ciucanii au cel mai ușor program, urmând să întâlnească trei nou-promovate.

Retezatul Hațeg, lider la golaveraj în Liga a 4-a Hunedoara

Adversarul de astăzi al Stelei, Retezatul Hațeg, a fost preluat în vară de un antrenor cunoscut în fotbalul din ligile inferioare. Este vorba despre Dan Bona, originar din Hunedoara, dar care a activat nu mai puțin de 27 de ani în fotbalul brașovean.

Echipa este lider în Liga a 4-a Hunedoara, iar ultimul meci oficial din acest an l-a disputat în weekendul trecut, când a câștigat în etapa a 14-a cu 10-0 jocul cu Victoria Călan, cel mai clar succes obținut în acest sezon.

Retezatul Hațeg a încheiat anul pe locul 1 în clasament, cu 31 de puncte acumulate în 14 meciuri, devansând la golaveraj CSM Vulcan. Șoimul Băița (28 puncte), Inter Petrila (27 puncte) și Gloria Geoagiu (26 puncte) le urmează în clasament.

Campionatul Ligii a 4-a Hunedoara se va relua în luna martie a anului 2022, când Retezatul va evolua în deplasare la Minerul Uricani.

Înainte de a disputa meciul amical cu Steaua, pe terenul 5 al complexului sportiv din Ghencea, echipa și stafful celor de la Retezatul Hațeg, echipați exemplar, au vizitat noul stadion al Stelei și s-au fotografiat pe gazon, cât și în sala de conferințe.

https://www.youtube.com/watch?v=sxjBSUlKFl8

Foto și video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-revenit-si-a-prins-tupeu-dupa-succesul-cu-fc-buzau-vasile-buhaescu-recunoaste-a-fost-o-presiune-mare-pusa-de-noi-pe-noi-nu-avem-voie-sa-nu-fim-in-play-off-atacantul-19213329

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-terminat-anul-cu-victorie-dar-daniel-oprita-isi-face-planurile-si-pregateste-plecarile-in-vara-am-decis-cu-sufletul-parere-sincera-dupa-succesul-cu-fc-buzau-si-de-ce-i-s-19213131

https://liga2.prosport.ro/liga-4/dan-bona-pleaca-din-fotbalul-brasovean-dupa-27-de-ani-este-in-declin-total-infrastructura-este-inexistenta-va-conduce-retezatul-hateg-19191053

Marius ANGHEL 09 Dec. 2021, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă