Sportivii, în luptă cu COVID-19. Doi fotbaliști de la ”U” Cluj au ajutat la construcția unui spital de campanie, în Sala Polivalentă: ”Am făcut-o ca să ajut alți oameni”

Vlad MĂCICĂȘAN 28 Apr. 2020, 10:57 Diverse

Mulți sportivi de performanță au ales să ajute doctorii sau persoanele care nu se pot deplasa, în aceste vremuri. La fel au făcut-o și doi fotbaliști de la ”U” Cluj. Bogdan Barbu (28 de ani) și Rareș Takacs (28 de ani) au pus umărul la crearea unui spital de campanie, tocmai în Sala Polivalentă din Cluj Napoca, acolo unde nu demult erau organizate partide cu Simona Halep sau ale echipei de baschet U BT.

350 de paturi au fost instalate pe parchetul sălii, pregătite să primească și să trieze potențiali infectați sau chiar să trateze bolnavi de COVID-19.

”M-au întrebat de la club dacă doresc să merg voluntar. Se face un spital, se fac separeuri se montează paturi. Ne-am dezinfectat, ni s-au dat mănuși și măști și am început să lucrăm acolo. Noi am asamblat niște dulapuri. Nu m-am temut niciun moment, am făcut-o ca să ajut alți oameni”, a povestit, pentru Liga2.ro, Bogdan Barbu, mijlocașul adus de ”U” Cluj de la Academica Clinceni.

Bogdan Barbu: ”Nu cred că am avut, adunat, atâta pauză, de când joc fotbal”

Fotbalistul de 28 de ani abia așteaptă reluarea campionatului și povestește cât de mult îi lipsește mingea. ”U” Cluj monitorizează pregătirea jucătorilor printr-o aplicație instalată pe telefoanele acestora.

”Sincer, s-a cam ajuns la saturație, cu toate că avem program cu preparatorul fizic. Ești urmărit cu un program pe telefon, prin care vede cât ai alergat și unde. Se vede tot. Dar nu prea ai cum să joci cu minge. Am dat cu piciorul în minge după o lună și e o senzație ciudată. De alergat alergi, dar ne lipsesc antrenamentele cu mingea. Nu cred că am avut, adunat, atâta pauză, de când joc fotbal”, a spus Bogdan Barbu, care ar vrea să joace toate etapele care au rămas de disputat în Liga 2.

”Aș vrea să se joace tot sezonul. Dacă s-ar testa sportivii și cei din locurile unde mergi, nu cred că ar fi probleme. Nu cred că s-ar deschide un hotel fără să fie dezinfectat înainte. Aș juca fără probleme, chiar dacă nu o să fie același fotbal fără spectatori”, a mai spus, pentru Liga2.ro, Bogdan Barbu.

Bogdan Barbu a fost achiziționat de ”U” Cluj în această iarnă și a evoluat ca titular în toate cele trei meciuri disputate de echipă în 2020: 1-1 cu Campionii FC Argeș, 2-2 cu SCM Gloria Buzău și 1-2 cu Metaloglobus București.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/citeste-o-carte-urmareste-un-serial-bogdan-barbu-mijlocasul-universitatii-cluj-da-idei-suporterilor-cum-sa-si-umple-timpul-liber-in-perioada-in-care-competitiile-sportive-sunt-oprite-19000138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/galerie-foto-spitalul-de-campanie-de-la-stadionul-cfr-din-timisoara-este-aproape-gata-sa-primeasca-pacienti-micile-detalii-care-mai-trebuie-puse-la-punct-19130904

Vlad MĂCICĂȘAN 28 Apr. 2020, 10:57 Diverse
Pe aceeași temă