Speranțe ca Turris Oltul să nu se retragă din Liga 2! Afaceristul interesat să preia clubul de la Valentin Dragnea

Marius ANGHEL 26 Jan. 2021, 14:16 Liga 2
Speranțe ca Turris Oltul să nu se retragă din Liga 2! Afaceristul interesat să preia clubul de la Valentin Dragnea

Campionatul Ligii 2 are șanse să continue în aceeași formulă, cu aceleași 21 de echipe care au încheiat și prima parte a sezonului.

Fotbal Comuna Recea dă semne de viață după ce și-a numit un nou antrenor și și-a reluat pregătirea, SCM Gloria Buzău a revenit a doua zi asupra deciziei de retragere din campionat, iar situația clubului Turris Oltul Turnu Măgurele, singurul rămas nereunit în 2021 și care s-a despărțit de aproape toți jucătorii, ar putea fi salvată in extremis.

Silviu Bogdan anunța că Turris Oltul se retrage din campionat după ce a rămas fără finanțarea familiei Dragnea

La data de 13 ianuarie, în urma unei ședințe a conducătorilor clubului din Turnu Măgurele, principalul finanțator Valentin Dragnea anunța că a decis să își retragă sprijinul acordat, astfel că Turris Oltul se afla în situația de a nu mai putea continua campionatul.

Echipa se despărțise la acel moment de majoritatea jucătorilor, după ce încă de anul trecut fiul fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, pusese conducerea să rezilieze contractele cele mai mari pe care le avea în cadrul lotului pentru a fi redus drastic bugetul pe timp de vacanță.

Managerul Silviu Bogdan anunța la acel moment că sponsorul principal al echipei și-a retras finanțarea și că Turris Oltul urmează să trimită înștiințare oficială către FRF despre retragerea din campionatul Ligii 2. În schimb, antrenorul Eugen Trică încă mai spera că se poate continua.

Claudiu Florică, în negocieri pentru a prelua Turris Oltul

La aproape două săptămâni de la acel anunț, Turris Oltul nu a trimis către FRF nicio hârtie prin care să înștiințeze de abandon, iar acest lucru a atras o serie de semne de întrebare dacă echipa își va continua sau nu activitatea.

Site-ul teleormănean teresport.ro, scrie că salvarea clubului din Turnu Măgurele, fost Voința Saelele sau Voința Turnu Măgurele, poate veni de la omul de afaceri bucureștean Claudiu Florică. Acesta și-ar fi exprimat interesul de a prelua Turris Oltul și de a continua în Liga 2.

Potrivit sursei citate, afaceristul care a dorit în trecut să preia Dinamo, chiar și Charlton Athletic, din Anglia, se află în discuții avansate cu actualii conducători ai clubului din Turnu Măgurele.

Claudiu Florică este patronul clubului de juniori Metropolitan Estudiantes Fotbal Club, fost Regal Sport.

Claudiu Florică, afaceri cu statul și acuzat de spălare de bani

Claudiu Florică a fost director general în cadrul Fujitsu România. Acesta a fost implicat în distribuirea de licențe Microsoft către Guvernul României. În 2013, după ce Guvernul Ponta a depus o sesizare pe numele unor foști miniștri PDL, DNA a inițiat procesul de urmărire generală.

Claudiu Florică este, alături de Dinu Pescariu, denunțător în cadrul dosarului Microsoft, în care foști demnitari au fost condamnați la închisoare, printre care fostul primar al orașului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, cunoscut în lumea fotbalului drept ”Pinalti”. Cei doi sunt acuzați la rândul lor de infracțiuni de corupție cu zeci de milioane de euro. În decembrie 2020, Curtea de Apel București decidea încetarea procesului penal împotriva lui Pescariu și Florică pentru acuzațiile de spălare de bani, pe motiv că faptele s-au prescris. Deși au scăpat de proces, cei doi trebuie să restituie 20 de milioane de dolari, câte zece milioane fiecare.

Aproape toți jucătorii celor de la Turris Oltul au semnat cu alte echipe

Altfel, majoritatea jucătorilor care s-au despărțit de Turris Oltul Turnu Măgurele în această iarnă și-au găsit noi echipe pentru care să joace.

Dacă Florinel Mitrea (Chindia), Albert Voinea (UTA), Adrian Niță (FCSB) și Florian Haită (Viitorul) au ajuns în Liga 1, ceilalți au rămas în Liga 2.

Cristian Pușcaș a ajuns la Dunărea Călăraşi, Ilie Damașcan, Liviu Mihai și Vlad Rusu au semnat cu Farul Constanța, Ștefan Blănaru și Răzvan Ducan au trecut la CS Mioveni, Cătălin Pîrvulescu, Alin Buleică și Alin Țeghe au mers la pachet la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Alexandru Sălcianu și Alexandru Sima au semnat amândoi cu CSM Reșița, Denis Ispas și Adrian Voicu au ajuns la U Craiova 1948 SA, în timp ce Silviu Pană și Ștefan Bărboianu continuă la Petrolul Ploiești. Ionuț Cioinac a semnat cu ASU Politehnica Timișoara.

În schimb, portarul David Duțu s-a transferat în Cipru, la Onisilos Sotira.

La Liga 3 a ajuns Bogdan Matei, la Minaur Baia Mare.

Turris Oltul, pe locul 13 în Liga 2 și calificată în optimile Cupei României

Acum, în al doilea sezon petrecut în Liga 2, Turris Oltul ocupa locul 13 după primele 15 etape, cu 19 puncte acumulate, fiind la patru puncte în spatele echipei ”U” Cluj, ultima clasată pe pozițiile care duc în play-off-ul de promovare. Teleormănenii au șanse minuscule să mai prindă play-off-ul în acest sezon, din care au mai rămas de disputat doar șase meciuri din campionatul regular.

Turris Oltul ar trebui să joace primul meci oficial din 2021 în optimile Cupei României la 9 februarie, de la ora 17:45, în deplasare la Dunărea Călărași. Campionatul Ligii 2 e programat să se reia în jurul datei de 20 februarie, când Turris Oltul ar trebui să joace în deplasare la liderul U craiova 1948 SA.

Marius ANGHEL 26 Jan. 2021, 14:16 Liga 2
Pe aceeași temă