Spaniolul Jebari, blocat la Arad în această perioadă de criză. „La Barcelona, unde locuiește toată familia mea, cazurile de infectare cu coronavirus cresc destul de mult”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2020, 11:18 Campionat

În urma decretării stării de urgență în România, ca urmare a pandemiei de coronavirus, vacanța forțată a fotbaliștilor s-a prelungit. Utiștii sunt fiecare pe la casele lor, ținând legătura zilnic cu antrenorii, care le prepară câte un program de întreținere fizică. Nu toți au, însă, ocazia să fie alături de familii, „stranierii” echipei fiind blocați la Arad în urma înăspiririi condițiilor de călătorie peste graniță. Spaniolul de orgine marocană Soufiane Jebari și greco-albanezul Simon Rrumbullaku sunt vecini într-un cartier de locuințe, unde respectă izolarea, dar și sarcinile trasate de Laszlo Balint.

Soufiane Jebari își face griji pentru familia sa, aflată la Barcelona

Transferat la UTA la finalul anului trecut, Soufiane Jebari a debutat pentru echipa arădeană pe finalul partidei împotriva chiar fostei sale formații, FK Csikszereda (scor 6-0). A venit cu gândul de a pune umărul la promovarea în Liga 1, iar acum este prins într-o situație destul de neplăcută pentru el. Fotbalul este oprit și în România, marea parte a colegilor săi sunt acasă, alături de cei dragi, pe când el a rămas la Arad.

„Așa am considerat împreună cu clubul, este mai sigur să stau aici, decât să plec acasă. Pe lângă faptul că la Barcelona, unde locuiește toată familia mea, cazurile de infectare cu coronavirus cresc destul de mult, de la zi la zi, riscurile sunt mari inclusiv prin aeroporturi. Vă dați seama că mi-este greu să stau departe de părinți, de cei doi frați și de sora mea, mai ales că sunt într-o zonă cu probleme și îmi fac griji pentru ei, dar e unul dintre sacrificiile pe care trebuie să le faci atunci când ești sportiv profesionist. Vorbesc des cu ei prin videocall, toți sunt bine, sănătoși, sper să treacă cu bine peste această criză și să ne vedem cât de curând posibil”, spune, pentru Sport Arad, mijlocașul ofensiv al „Bătrânei Doamne”.

„Sper să înțeleagă toată lumea că e important să stăm în case și să ne igienizăm mereu, deocamdată doar așa putem lupta cu acest virus. Împreună cu Simo (n.r. – Rrumbullaku) respectăm programul de exerciții trasat de Mister, iar în rest citesc în special cărți în română, pentru a învăța limba și, așa cum am spus, vorbesc des cu familia mea, în Spania”, a mai mărturisit Jebari.

În schimb, Simon Rrumbullaku a vorbit pentru presa din Grecia despre situația actuală din România și din Arad. Fundașul greco-albanez a avut cuvinte de laudă la adresa autorităților pentru modul în care gestionează, cel puțin până acum, criza cauzată de pandemia de coronavirus și le-a transmis un avertisment celor care subestimează puterea COVID-19.

Pe de altă parte, al treilea jucător străin din lotul echipei UTA, Stephane Coulibaly, care nu are niciun meci disputat în acest sezon din cauza accidentărilor, a plecat în urmă cu două săptămâni în Tunisia, la fostul său coleg de la UTA, Oualid El Hasni, care s-a oferit să-l ajute cu recuperarea. Pe de altă parte, clubul i-a oferit o hârtie mijlocașului că se poate antrena cu o altă formație dacă-și revine din punct de vedere medical, scrie Sport Arad.

Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 22 Mar. 2020, 11:18 Campionat
Pe aceeași temă