Situația financiară la Petrolul în această perioadă de inactivitate, una „super în regulă”. Costel Enache: „Avem susținere totală”

Marius ANGHEL 25 Mar. 2020, 13:12 Campionat

Tot mai multe cluburi din România, în special cele municipale, cum sunt și SCM Gloria Buzău și CSM Reșița, din Liga 2, iau în calcul să suspende contractele sportivilor în această perioadă în care pandemia de coronavirus a dus la oprirea competițiilor sportive, iar în România a fost declarată stare de urgență cel puțin până la mijlocul lunii aprilie. Fără activitate, încep să apară problemele financiare, însă sunt și excepții.

De exemplu, la Petrolul Ploiești, un club susținut financiar de Veolia, o companie cu activitate în domenii precum apă, energie, transport și managementul deșeurilor, momentan nu se resimte nicio problemă de ordin financiar. O spune chiar antrenor principal al echipei aflate pe locul 5 în Liga 2.

„Nu s-a pus problema să se reducă salariile. Suntem super în regulă. În momentul în care s-a decis să se oprească activitatea, s-au plătit salariile la zi. Avem susținere totală, comunicăm cu clubul, nu s-au luat măsuri până acum. Din punctul ăsta de vedere, suntem foarte favorizați”, a transmis Costel Enache la Pro X.

Costel Enache: „Am vrea să jucăm toată competiția. E singurul mod prin care s-ar putea face o diferențiere echitabilă și de fair-play”

În această perioadă, jucătorii Petrolului stau acasă și urmează un program de pregătire pe care îl primesc din partea staffului tehnic.

„Ținem legătură zilnic cu jucătorii, știm că ei suferă cel mai mult. Avem jucători străini care sunt departe de familii. E destul de greu să suporte situația asta. Jucătorii, în general, sunt obișnuiți cu grupul. Nu e confortabil pentru ei să facă singuri un antrenament”, a mai spus Enache, care și-ar dori ca sezonul actual să continue cu toate cele 14 etape rămase de disputat: „Am vrea să jucăm toată competiția, pentru că e singurul mod prin care s-ar putea face o diferențiere echitabilă și de fair-play. În același timp, trebuie să fim oameni logici și să înțelegem că situația nu depinde de fotbal, depinde de factorii generali din România. Conștientizez că suntem într-o situație dificilă și încă nu s-a ajuns la apogeu.”

După 24 de etape, Petrolul ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu Campionii FC Argeș, care are tot 38 de puncte, dar se situează pe poziția a 4-a datorită golaverajului mai bun. Ținta echipei ploieștene este măcar locul 2, direct promovabil, pe care acum stă CS Mioveni, cu 39 de puncte.

CITEȘTE și:

Costel Enache încearcă să fie pozitiv în privința reluării campionatului Ligii 2: „Luna mai o văd plină de fotbal.” Ce spune antrenorul Petrolului despre incertitudinea în care ne aflăm

Pariază pe Petrolul în lupta pentru promovare! Un fost căpitan al „lupilor” e sigur că Enache va aduce fericirea în rândul suporterilor: „Nu este o cursă de sprint, ci un maraton!”

Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 25 Mar. 2020, 13:12 Campionat
Pe aceeași temă