Situația echipei Pandurii ține pe ace restul cluburilor din Liga 2! Când s-ar putea stabili țintarul noului sezon care trebuie să înceapă într-o săptămână

Marius ANGHEL 21 Aug. 2020, 15:44 Liga 2
Situația echipei Pandurii ține pe ace restul cluburilor din Liga 2! Când s-ar putea stabili țintarul noului sezon care trebuie să înceapă într-o săptămână

Formatul noului campionat de Liga 2, ediția 2020/2021, unul nemaiîntâlnit până acum, a fost aprobat în ședința din 18 august a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. De atunci au trecut trei zile, însă nici până acum nu se cunoaște dată oficială în care se va efectua tragerea la sorți a țintarului. Asta cu toate că la 29 august noul sezon ar trebui să înceapă.

Sursele Liga2.ro din cadrul FRF transmit că stabilirea programului noii ediții a Ligii 2 are mari șanse să aibă loc luni, 24 august, de la ora 13:00, la Casa Fotbalului. Echipele își vor aflat, astfel, primul meci oficial din noul sezon cu mai puțin de o săptămână înainte de a-l disputa. Cluburile vor fi nevoite apoi să-și pregătească pe repede înainte organizarea pentru meciul de acasă, respectiv deplasarea pentru prima etapă a competiției eșalonului secund ediția 2020/2021.

Pandurii, vinovata pentru care restul echipelor nu-și cunosc încă programul

Motivul întârzierii stabilirii țintarului noului sezon de Liga 2 stabilit să înceapă la 29 august, fără să aibă parte de o amânare de o săptămână, este legată de situația echipei Pandurii Târgu Jiu, care nu e sigură de participarea în campionat. Gorjenii nu au primit certificarea, însă au făcut apel asupra deciziei Comisiei de Disciplină și Etică a FRF și speră să li se dea un răspuns favorabil și să rămână în eșalonul secund, nu să pice în Liga 3.

Fără Pandurii, noua ediție a Ligii 2 ar trebui să înceapă cu 20 de echipe, iar programul să se stabilească de pe o tabelă Berger de 20. În cazul în care formația din Târgu Jiu va rămâne în Liga 2, atunci campionatul va începe cu 21 de formații, iar programul va fi hotărât de pe o tabelă Berger de 22, urmând ca o echipă să stea în fiecare etapă.

În noul sezon al Ligii 2, ediția 2020/2021, au dreptul să ia startul echipele:

CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești, Rapid, Metaloglobus București, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, FK Csikszereda, Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, CSM Slatina, U Craiova 1948 SA și Fotbal Comuna Recea.

Pandurii Târgu Jiu nu a primit certificarea pentru Liga 2, însă a făcut apel, astfel că prezența sa în eșalonul secund este încă nesigură.

Noul campionat de Liga 2, ediția 2020/2021, se va desfășura într-un mod inedit, nemaiîntâlnit până acum, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate din data de 13 august. Din cauza pandemiei, Federația Română de Fotbal a decis ca noul sezon să aibă loc într-un format în care să se joace doar turul, apoi primele șase clasate să meargă într-un play-off cu tur și retur, iar restul echipelor să fie împărțite în funcție de locurile ocupate în două grupe de play-out. În aceastea din urmă se va juca doar turul.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-editia-2020-2021-de-liga-2-are-loc-intr-o-varianta-inedita-doar-cu-o-mansa-in-sezonul-regular-apoi-cu-o-grupa-de-play-off-si-doua-de-play-out-campionatul-incepe-la-29-august-momentan-far-19144643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-reactia-lui-calin-cojocaru-dupa-ce-frf-a-refuzat-sa-acorde-dreptul-de-participare-in-liga-2-echipei-pandurii-sunt-convins-ca-vom-avea-castig-de-cauza-19144481

 

Marius ANGHEL 21 Aug. 2020, 15:44 Liga 2
Pe aceeași temă