Seria plecărilor a început și în Ghencea. Steaua a reziliat primul contract

Răzvan STÎNGĂ 13 Dec. 2022, 14:08 Liga 2
Seria plecărilor a început și în Ghencea. Steaua a reziliat primul contract

Steaua s-a despărțit de primul jucător! Costinel Gugu este liber de contract după doar jumătate de an la formația din Ghencea, cu care a semnat la începutul actualei stagiuni de Liga 2, după ce rezilia cu Universitatea Cluj, echipă care nu l-a menținut în lot după promovarea în primul eșalon.

Deși era văzut ca un posibil jucător de bază la Steaua, el a evoluat în doar șase meciuri de Liga 2. A avut și probleme de ordin medical, anul încheindu-l cu o întindere de ligamente.

Steaua și Costinel Gugu au rupt contractul după numai șase luni

Costinel Gugu, în vârstă de 30 de ani, se vede nevoit să schimbe din nou echipa, deși Daniel Oprița avea încredere că poate fi titular de bază în momentul în care a ajuns la Steaua. Însă, doar în primele trei partide din sezon, în primele trei etape, a fost titular și integralist. Apoi, a trecut pe banca de rezerve și a devenit variantă ocazională pentru antrenorul ”militarilor”.

În plus, în ultimele runde din Liga 2 nu a fost nici măcar în lotul echipei, nici măcar pe banca de rezerve, din cauza unei accidentări, după ce s-a ales cu întindere a ligamentelor. Ultima dată, Gugu a evoluat în partida cu SC Oțelul, din Ghencea, scor 1-0, din etapa a 11-a, la 25 octombrie, când a fost integralist.

Costinel Gugu a cerut să plece de la Steaua, după cum a precizat și Daniel Oprița într-un interviu recent, când a făcut trimitere la modul în care va face modificări la nivelul lotului în această iarnă. Le-a sugerat jucătorilor care au evoluat mai puțin sau nu au convins să aibă onoare și să își caute alte echipe.

Fundașul Costinel Gugu a plecat de la Steaua București

În vârstă de 30 de ani, fundașul central Costinel Gugu s-a despărțit în această vacanță de iarnă de echipa de fotbal Steaua București.

Costinel Gugu a venit la Steaua în vară și a evoluat în șase partide pentru formația lui Daniel Oprița în sezonul 2022-2023.

Clubul Steaua îi mulțumește lui Costinel Gugu pentru aportul adus în acest campionat!”, a anunțat Steaua pe pagina de Facebook.

Costinel Gugu, despre experiența de la Steaua: ”A fost scurtă, dar frumoasă”

În ciuda experienței scurte petrecute la Steaua, Costinel Gugu le-a mulțumit colegilor și antrenorului Daniel Oprița. De altfel, fundașul a precizat că decizia despărțirii îi aparține în totalitate:

”A fost o experiență scurtă, dar frumoasă. Colegii au fost minunați și chiar dacă am stat doar șase luni la Steaua, am rămas cu amintiri plăcute. A fost decizia mea să plec. Îi mulțumesc lui Daniel Oprița că m-a lăsat să plec în această iarnă. Le urez baftă în continuare băieților și sper din tot sufletul să își atingă obiectivele în acest sezon.”

”I-am rugat pe jucători, pe cei care au jucat foarte puțin, care nu au avut evoluțiile pe care le-am sperat, să fie oameni, să aibă onoare și să-și caute echipă. Nu-i dau afară, dar nu mă mai bazez pe ei”, a spus Daniel Oprița, în emisiunea ”Națiunea Stelistă”, după încheierea meciurilor oficiale din 2022.

Costinel Gugu a promovat de două ori din Liga 2 în SuperLigă, cu ”U” Cluj și ”FC U” Craiova

Costinel Gugu, fundaș central, a jucat înaintea venirii la Steaua la Universitatea Cluj, echipă de care s-a despărțit chiar după promovarea ardelenilor în SuperLiga României. Stagiunea precedentă de Liga 2 a prins 19 meciuri, majoritatea în prima parte a sezonului, în 2021, și a marcat un gol.

În trecut, Gugu a mai jucat pentru U Craiova 1948 SA, Campionii FC Argeș, CS Mioveni sau CS Turnu Severin. De altfel, el are două promovări consecutive în prima divizie, pentru ”FC U” Craiova evoluând chiar în stagiunea 2020-2021, când oltenii au urcat în prima divizie de pe primul loc.

Nici ”FC U” Craiova și nici ”U” Cluj nu l-au păstrat în lot după ce au făcut pasul în prima ligă, iar acum se vede nevoit să caute din nou echipă.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Steaua București 

Răzvan STÎNGĂ 13 Dec. 2022, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă