Sentința primită de Andu Moisi, fotbalistul care a fost reținut 24 de ore după ce și-a privat fosta iubită de libertate. Jucătorul a scăpat de arestul preventiv. De la contractul cu Aerostar își poate lua adio

Liga2.ro 19 Jun. 2020, 13:26 Diverse
Sentința primită de Andu Moisi, fotbalistul care a fost reținut 24 de ore după ce și-a privat fosta iubită de libertate. Jucătorul a scăpat de arestul preventiv. De la contractul cu Aerostar își poate lua adio

Fundașul echipei Aerostar Bacău, Andu Moisi (23 de ani, foto principal, în centru), ridicat în ziua de joi, 18 iunie, de poliție și reținut pentru 24 de ore, după ce fosta sa iubită, Oana Hrituleac, a făcut o plângere și l-a acuzat că a sechestrat-o și că i-a distrus bunuri, își poate lua adio de la contractul cu nou-promovata în Liga 2. Jucătorul de fotbal a scăpat de arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile, însă s-a ales cu dosar penal și se va afla sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Andu Moisi este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și distrugere după ce fosta sa iubită i-a făcut plângere la poliție în data de 10 iulie, după un conflict pe care l-au avut în 6 iulie. Polițiștii l-au ridicat pe fotbalist în fata de 18 iunie, când l-au dus la Judecătoria Iaşi cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Andu Moisi, jucătorul echipei Aerostar Bacău, nu are voie să părăsească Iașiul, fiind sub control judiciar

Cererea a fost respinsă, însă Moisi va fi sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, perioadă în care trebuie să respecte mai multe obligații, printre care: să se prezinte la poliție sau judecătorie ori de câte ori este chemat, să informeze dacă își schimbă locuița, să nu părăsească limita teritorială a județului Iași, să nu se apropie la o distanță mai mică de 50 de metri de fosta a iubită sau să vorbească cu aceasta direct sau indirect.

În plus, Oana Hrituleac, fosta iubită a lui Moisi, a depus și o cerere de ordin de protecție împotriva fotbalistului. Aceasta are termen astăzi, 19 iunie.

Astfel, doar prin obligația de a nu părăsi limita teritorială a județului Iași, Andu Moisi nu poate ajunge în orașul Bacău, acolo unde este legitimat la echipa Aerostar.

În cariera sa, jucătorul de 23 de ani a evoluat pentru Poli Iași, club la care s-a format, FC Caransebeș, Bucovina Pojorâta, Știința Miroslava, Național Sebiș, Bradul Borca, Ozana Târgu Neamț, iar la începutul acestui an a semnat cu Aerostar Bacău.

Sentința dată în data de 16 iunie 2020 de către Judecătoria Iași inculpatului Moisi Andu Marian:

”In baza dispozitiilor art. 227 alin. 1 Cod proc. pen. raportat la art. 202 alin. 1, 2, 3 si 4 lit. e) Cod proc. pen., respinge ca neintemeiata propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi privind pe inculpatul MOISI ANDU-MARIAN cercetat pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal prev. de art. 205 alin. 1 C.pen. si distrugere prev. de art. 253 alin. 1 C.pen., ambele cu aplicarea dispozitiilor art. 38 alin. 1 C.pen.

In baza art. 227 alin. 2 Cod proc. pen. raportat la art. 202 alin. 1, 2 si 4 lit. b), art. 203 alin. 2, art. 211 alin. 2 Cod proc. pen., dispune luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul MOISI ANDU-MARIAN, pe o durata de 60 de zile, incepand de la momentul pronuntarii prezentei incheieri.

In baza dispozitiilor art. 215 alin. 1 si 2 Cod proc. pen., pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat;

b) sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei;

c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, respectiv Sectia 4 Politie Iasi, sub coordonarea Inspectoratului de Politie Judetean Iasi – Serviciul de Investigatii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat;

d) sa nu paraseasca limita teritoriala a judetului Iasi decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent;

e) sa nu se apropie la o distanta mai mica de 50 m de persoana vatamata Hrituleac Oana si sa nu comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nicio cale;

f) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Atrage atentia inculpatului ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau cu masura arestarii preventive.

Supravegherea respectarii de catre inculpat a obligatiilor care ii revin pe durata controlului judiciar va fi realizata de Sectia 4 Politie Iasi, sub coordonarea Inspectoratului de Politie Judetean Iasi – Serviciul de Investigatii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare, sub coordonarea Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Iasi, care va verifica periodic respectarea obligatiilor de catre inculpat, iar in cazul in care constata incalcari ale acestora, va sesiza de indata procurorul, in cursul urmaririi penale, judecatorul de camera preliminara, in procedura de camera preliminara, sau instanta de judecata, in cursul judecatii.

Copia prezentei minute se comunica, in ziua emiterii, inculpatului, Sectiei 4 Politie Iasi, Inspectoratului de Politie Judetean Iasi – Serviciul de Investigatii Criminale – Biroul de Supravegheri Judiciare, Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor, Directiei Generale de Pasapoarte, Politiei de Frontiera Romane.

Ia act ca inculpatul a fost asistat de aparator ales in prezenta procedura.

In baza art. 275 alin. 3 Cod proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.

Dispune punerea in libertate a inculpatului, daca acesta nu este retinut sau arestat in alta cauza, masura ce produce efecte de la momentul pronuntarii prezentei incheieri.

Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare pentru inculpat si procuror.

Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 18.06.2020, ora 15.00.”

VIDEO cu momentul în care fotbalistul Andu Moisi este adus încătușat de poliție la Judecătoria Iaşi, cu propunerea de arestare preventivă:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=icbVsOQHVOE&feature=emb_title

https://liga2.prosport.ro/liga-3/andu-moisi-fundasul-echipei-aerostar-bacau-arestat-pentru-24-de-ore-si-acuzat-de-distrugere-si-lipsire-de-libertate-dupa-un-conflict-cu-fosta-iubita-19136182

Liga2.ro 19 Jun. 2020, 13:26 Diverse
Pe aceeași temă