Ședință la ”U” Cluj: fanii și conducătorii au discutat despre viitorul clubului! Președintele Radu Constantea e dispus să plece. Antrenorul Adrian Falub, obiectivul echipei, bugetul, problema de comunicare sau transparența, printre subiectele abordate

Răzvan STÎNGĂ 19 Jun. 2020, 17:30 Liga 2
Ședință la ”U” Cluj: fanii și conducătorii au discutat despre viitorul clubului! Președintele Radu Constantea e dispus să plece. Antrenorul Adrian Falub, obiectivul echipei, bugetul, problema de comunicare sau transparența, printre subiectele abordate

Marți, între anumiți lideri ai galeriei Peluza Șepcile Roșii și conducătorii Universității Cluj a avut loc o ședință, în care s-au discutat anumite aspecte, cu privire la pregătirea sezonului de Liga 2 care urmează. Suporterii au stat de vorbă cu președintele Radu Constantea, managerul general Daniel Stanciu, antrenorul Adrian Falub și cu secretarul general Bogdan Cantor și au discutat despre schimbările care se vor face la nivelul clubului, dar și despre obiectivul echipei.

Președintele ar putea fi schimbat. Radu Constantea e decis să renunțe la post în anumite condiții 

În ceea ce privește formarea unui buget, potrivit comunicatului emis de Peluza Șepcile Roșii, acesta va fi gata în zilele următoare, după ce vor fi finalizate discuțiile cu sponsorii care vor în continuare să aibă vizibilitate prin ”U” Cluj. S-ar putea face și o anumită schimbare în ceea ce privește funcția de președinte.

În urma discuțiilor de marți, Radu Constantea a anunțat că este pregătit să cedeze postul, când echipa va avea o stabilitate economică și dacă se va oferi cineva să preia poziția.

Suporterii nu au fost mulțumiți nici de structura de comunicare din cadrul clubului și anunță că va fi reformată. Vor veni alte persoane pe locurile respective.

Adrian Falub nu renunță la funcția de antrenor

Alte două subiecte care au fost scoase în evidență sunt posibila înlocuire a antrenorului Adrian Falub și dacă există influențe ale anumitor persoane cu anumite interese personale. Lucrurile par clare, din informațiile precizate în comunicat: Falub nu va pleca, iar Daniel Stanciu a adus garanții că totul se face în beneficiul clubului.

În schimb, clubul Universitatea Cluj nu a informat nimic despre această ședință, fiind, mai degrabă, preocupată să creeze ghicitori pentru suporteri.

Comunicatul emis de Peluza Șepcile Roșii:

Marți, 16 iunie 2020, Peluza Șepcile Roșii a convocat o întâlnire cu conducerea clubului de fotbal FC Universitatea Cluj. Au participat Radu Constantea (Președinte FCU), Daniel Stanciu (Manager General FCU), Adrian Falub (Antrenor FCU) și Bogdan Cantor (Secretar General FCU).

Obiectivul ședinței a fost crearea unui context în care Peluza și Clubul de fotbal să aibă oportunitatea unui dialog deschis, având în vedere situația incertă în care se află echipa.

Peluza și-a luat timpul necesar pentru redactarea acestui comuncat întrucât discuțiile au durat mai bine de 3 ore. Ținem să precizăm că ne manifestăm dezamăgirea față de articolele apărute în presa locală pe tema acestei întâlniri, informațiile publicate fiind nefondate, incomplete, fără a se cere o opinie legată de discuțiile purtate. Pe această cale, aducem aminte faptul că Peluza Șepcile Roșii are și a avut întotdeauna deschidere față de organizațiile media. Apreciem comunicarea sinceră, transparența și considerăm că orice subiect legat de Universitatea Cluj merită respectul nostru, al tuturor.

Încă de la începutul ședinței, poziția Peluzei a fost una fermă în ceea ce priveste structura organizatorică a clubului, cu accent pe respectarea și asumarea atribuțiilor aferente fiecărei persoane din Club.

În continuare, vă prezentăm întrebările adresate reprezentanților clubului, răspunsurile acestora și cerințele suporterilor:

???? ?? ?????̆? ??? ????? ?? ?????? ????????? ?̦? ???? ???? ?????̦???? ?????? ??????? ????????? ?????? ???????

Președintele a afirmat faptul că în urmatoarele două săptăpmâni se va contura bugetul, conducerea aflându-se în discuții avansate cu sponsorii principali ai echipei, care își doresc să continue cu cel puțin aceeași sumă ca și până acum. De asemenea se poartă discuții și cu alți potențiali parteneri.

Reprezentanții clubului au mai adăugat faptul că situația actuală a afectat fondurile aprobate de către Consiliul Local pentru sport. Aceștia consideră fondurile publice ca fiind insuficiente pentru a susține performanța, fiind mult mai mici comparativ cu celalalte echipe din același eșalon fotbalistic. Aceste fonduri nu sunt de neglijat și sunt primordiale pentru existența clubului, dar un obiectiv important este și atragerea mediului privat pentru constituirea majoritară a bugetului și susținerea performanței.

???? ??̆?????? ?? ?̂???????? ?????????? ?? ?????, ?? ???????????? ????????? ?̦? ?? ??????? ?????????????

Președintele a afirmat că este dispus să predea ștafeta în următorarele săptămâni în momentul în care clubul va avea o stabilitate din punct de vedere financiar și își va putea continua activitatea, în condițiile în care se propune o altă persoană competentă care să preia conducerea. În ceea ce privește startul sezonului și salariile nejustificate oferite unor jucători, Radu Constantea, a afirmat faptul că Vice-Președintele clubului, Cosmin Irimieș a fost cel care a decis angajările și a semnat contractele care la rândul lor au fost aprobate de către Consiliul Director. Acest fapt a fost confirmat și de Secretarul General, Bogdan Cantor. Din spusele acestora, Cosmin Irimieș nu mai deține în prezent funcția de Vice-Președinte al FC Universitatea Cluj.

Adrian Falub a recunoscut deschis tensiunile și nemulțumirile din vestiar din cauza salariilor mari contractate de portughezi, dar și faptul că Președintele, Radu Constantea, și Managerul General, Daniel Stanciu, au luptat să reducă sumele și să redreseze situația. Astfel, unele contracte au fost reduse la jumătate, iar altele reziliate în pauza competițională din iarnă.

??? ?? ?????????̆ ????? ?? ?????????? ?̦? ???????????̦?̆ ?? ?? ?????

Departamentul de comunicare al clubului va fi restructurat și o persoană competentă va fi angajată să contribuie la redresarea situației actuale. Comunicarea este o problema ce trebuie rezolvată, iar reprezentanții au fost in unanimitate de acord ca acest aspect este în momentul de față un punct slab.

?? ????????? ?? ???????? ?????? ??????? ????̆??? ?̦? ?? ????????? ?? ?? ?????? ?̂? ???????? ????????? ??? ?????̦? ??????????? ?? ???? ???????, ?? ?̂?̦? ??????? ?????? ?????-????????

Managerul General, Daniel Stanciu, și antrenorul echipei, Adrian Falub, au confirmat faptul că muncesc și răspund împreună de tot parcursul viitor al echipei. Aceștia sunt singurii decidenți în ceea ce privește lotul, astfel ca niciun jucător nu va veni sau va pleca fără acordul ambelor părți.

Se dorește implicarea tineretul și toate resursele de juniori pe care clubul le are în construcția echipei viitoare, pentru urmatoarele 2-3 sezoane.

Invocandu-se problemele financiare și de natura organizatorică apărute în urma pandemiei, aceștia asigură suporterii că se dorește performanță și că fiecare va depune efort maxim pentru a crea o echipă competitivă în următorii doi ani. Se dorește contrucția unei echipe puternice cu accent pe susținerea talentelor din pepiniera proprie și promovarea în primul eșalon în sezonul 2021/2022.

??? ?? ?????????̆ ?̂?????????? ??? ?????? ????? ????̆ ?̂???̆??????? ?? ???????̆ ?? ?? ??????̆?

Adrian Falub a asigurat că va rămâne antrenorul echipei și nu își dorește să părăsească echipa, dar nici nu va accepta să fie înlăturat fără motiv întemeiat.

Se caută soluții de către Adrian Falub, dar se dorește liniște și performanță. Acesta a invocat trecutul ca o fiind problemă care l-a afectat și a confirmat întoarcerea lui drept o luptă pentru dreptate și pentru binele echipei.

??????̆ ????????̦? ??????? ?̂? ???? ?? ??????̦?? ???????̦???? ?? ????̆?????

Daniel Stanciu a răspuns ferm că nu există niciun impresar/agent de jucatori implicat în club și ca nu există, în consecință, nicio influență sau presiune exterioară în ceea ce privește eventuale selecții sau transferuri. Impreună cu antrenorul, se vor decide toate transferurile, presedintele clubului fiind solicitat doar pentru aprobarea bugetului.

???? ???? ??????? ??????????? ??????/?????????? ?̂?????? ?????̆ ?? ???????????̦?? ?????????

Reprezentanții clubului nu au putut aduce argumente pentru abandonul proiectului Socios/ Membership. Peluza solicită o atenție sporită în acest sens și dorește unirea suporterilor de la Tribuna 1, 2 și Peluză sub o organizatie de tip ”Fan Club” care să se implice activ în continuarea acestui proiect.

De asemenea, se dorește implicarea unui număr de 2 sau 3 suporteri/cenzori care să participle constant la întrunirile unde se iau decizii importante pentru club și consideră că aceasta este un pas important în comunicarea și transparența de care este nevoie între tribună și conducere. Aceast aspect este confirmat inclusiv în statutul Asociației Sportive FC Universitatea Cluj, iar până în momentul de față nu s-a concretizat.

?????? ?̦?????? ???̦?? ? ??̦?????? ????? ?????? ?̦? ?????????̆? ??̆ ?̂???̂?????? ? ???? ????????̆ ?̦? ??????????̆. ?̂? ??????????, ??̦?????̆? ?? ???????????? ?????????? ??̆ ?? ????????????? ?̦?, ??̦? ??? ??? ?? ???????̆? ???% ?̂? ????̦?????? ????????, ???̦? ??? ???? ???̦?? ????? ?????̦?? ?̂? ????? ???? ?? ??????? ??̆ ??? ??????̆ ?? ????????????????, ?????????????? ?̦? ???????!

?????? ?? ???????? ???? ?????? ?̦? ?????? ?? ??̆??? ??̆ ???̂? ???? ??̂? ???̦? ??? ???? ?????? ????? ?????? ?? ???????̆ ?? ???????????, ”?” ???? ?? ?????!”.

Universitatea Cluj a terminat sezonul pe locul 14

În urma ”înghețării” acestui sezon de Liga 2 după doar 24 de etape, ”U” Cluj va încheia anul fotbalistic pe locul 14, cu 27 de puncte, la cinci puncte distanță de ultimul loc care în mod normal ar fi dus în Liga 3. Din Liga 2 nu va mai retrograda nimeni în acest sezon, întrucât, după cum au votat cluburile pe 13 mai din variantele propuse de Federația Română de Fotbal, campionatul se suspendă definitiv de la locul 7 în jos, iar pe teren vor mai intra doar primele șase clasate, care vor lupta pentru promovare.

Bilanțul echipei ”U” Cluj în acest sezon: 23 de meciuri, cinci victorii, 12 egaluri și șase înfrângeri. Echipa antrenată de Adrian Falub este formația cu cele mai multe rezultate de egalitate din Liga 2. În 2020, în singurele trei partide jucate, a obținut două puncte (1-1 cu Campionii FC Argeș – acasă, 2-2 cu SCM Gloria Buzău – deplasare și 1-2 cu Metaloglobus – acasă).

Foto: FC Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-are-asigurat-sprijinul-financiar-din-partea-autoritatilor-locale-primarul-emil-boc-noi-suntem-fondatori-adica-direct-responsabili-de-existenta-sa-19135649

https://liga2.prosport.ro/seria-1/special-max-nicu-a-ramas-cu-amintiri-frumoase-de-la-u-cluj-fanii-clubului-au-fost-fantastici-a-avut-dreptate-vlad-munteanu-ca-nu-o-sa-mi-para-rau-problemele-cu-19135001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/7-ani-si-6-luni-de-inchisoare-pentru-un-fan-al-lui-u-cluj-tribunalul-l-a-incadrat-la-tentativa-de-omor-pentru-episodul-socant-de-pe-cluj-arena-de-la-barajul-cu-fc-hermannstadt-19134842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-goga-si-a-anuntat-planurile-de-viitor-o-sa-discut-cu-conducerea-in-aceasta-saptamana-si-o-sa-vad-ce-mi-se-propune-atacantul-vrea-sa-continue-la-u-cluj-19133781

Răzvan STÎNGĂ 19 Jun. 2020, 17:30 Liga 2
Pe aceeași temă