Secretul victoriei din derby-ul cu Petrolul. Cum a reușit Daniel Oprița să motiveze jucătorii Stelei la pauză: ”Un astfel de meci nu trebuia pierdut.” ”Principalul” a schimbat situația la 180 de grade

Andrei PASCU 02 Apr. 2022, 17:44 Liga 2

Steaua a reușit să învingă Petrolul în etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2, scor 2-1. Deși au fost conduși la pauză, în urma golului lui Sory Diarra (min. 9), ”militarii” au revenit în partea secundă, au marcat de două ori, prin Remus Chipirliu (min. 57 – penalty și  69), și și-au adjudecat cele trei puncte.

Discursul lui Daniel Oprița de la pauză a făcut diferența

La finalul partidei, Daniel Oprița a răspuns întrebării legate de modul în care a reușit să îi facă pe jucători să dea mai mult în partea a doua și să obțină victoria. ”Principalul” Stelei a avut un discurs motivațional la cabine, iar acesta i-a montat mai mult pe jucători, care au revenit.

Deși modul în care Steaua a egalat, de la 11 metri, în urma unui henț controversat al lui Eugeniu Cebotaru, Daniel Oprița consideră că victoria e una cât se poate de meritată, dată fiind desfășurarea jocului.

Ne așteptam să avem un meci greu cu liderul campionatului. O echipă bună, sunt foarte bucuros că am reușit să revenim după ce am fost conduși la pauză, în fața unei echipe bune. În prima repriză am intrat timorați, poate că miza jocului și-a pus amprenta. Și publicul a contat, dar la pauză am discutat cu jucătorii și le-am zis că acestea sunt meciurile adevărate pe care trebuie să le câștigi. Un meci cu Petrolul, un derby, nu trebuia pierdut.

Jucătorii au arătat caracter, s-au bătut, eu zic că am meritat să câștigăm. Am presat, am avut ocazii de gol, cred că e o victorie meritată. Îi felicit pe jucători, dar și publicul.

Așteptăm public numeros și la celelalte meciuri, nu numai la cele cu echipe de tradiție, pentru că e foarte important pentru noi. Le mulțumesc fanilor și vreau să fie mereu lângă noi”, a declarat Daniel Oprița la finalul meciului din Ghencea, la microfonul Digi Sport.

  • Steaua: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – Val. Bărbulescu (cpt.)(Măd. Mihăescu 14′, Șt. Pacionel 46′), Enceanu, St. Drăghici, Chipirliu (E. Pacionel 86′), Ad. Popa (Răsdan 86′) – Buhăescu (Cl. Dragu 78′); Rezerve neutilizate: H. Iancu – I. Răducan, Al. Zaharia, Bactăr;

Daniel Oprița: ”Am fost la Petrolul, am avut ani frumoși, m-am simțit bine”

Daniel Oprița a vorbit și despre perioada petrecută la Petrolul, ca jucător, în intervalul 2010-2013. A mulțumit celor de la echipă, de la acel moment, pentru modul în care a fost tratat:

Niciodată nu vreau să zic ceva rău de altă echipă. Unde sunt, acolo îmi fac meseria. Am fost la Petrolul, am avut ani frumoși, m-am simțit bine, suporteri extraordinari care încurajează echipa, au făcut și ei o atmosferă frumoasă azi.

Mă bucur că am întors, că am revenit și că am câștigat. Asta s-a întâmplat și la Chiajna”.

Daniel Oprița, analizele luptei la promovare și meciului cu ”U” Cluj

În finalul intervenției, Daniel Oprița a vorbit, ca de fiecare dată, și despre lupta la promovare, dar și de următorul meci al Stelei, cu Universitatea Cluj. Speră la un succes cu ardelenii, chiar dacă îi consideră cei mai puternici din Liga 2 în urma transferurilor din iarnă, și despre lupta la promovare a spus că va fi una aprigă.

Victoria Stelei complică lupta la locul 1 și pune presiune pe Petrolul. Clasamentul din Liga 2, din play-off, e unul mai strâns acum.

Lupta s-a strâns, nu mai e așa sigură de locul 1 nici Petrolul. Se joacă până la final, mai sunt meciuri, orice se poate întâmpla.

U Cluj poate e cea mai bună echipă din play-off la ce transferuri a făcut, dar noi suntem o echipă omogenă, suntem un grup bun. Ne-am bătut pentru orice balon și am învins o echipă precum Petrolul.

(N.r . – Despre dreptul la promovare al Stelei) Mă bucur că suntem acolo, noi jucăm până la final orice meci. La final vom vedea ce va fi. Asta nu trebuie să ne intereseze, noi vrem să jucăm și să câștigăm orice meci”, a mai punctat Daniel Oprița.

Steaua, la nouă puncte de liderul Petrolul

Steaua e pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, cu 41 de puncte, la două puncte de ”U” Cluj (care joacă duminică meciul din această etapă, cu Unirea Slobozia). Pe 3 se află FC Hermannstadt, 47 de puncte, iar lider este Petrolul, cu 50 de puncte.

Dacă Steaua va avea următorul meci în deplasare cu ”U” Cluj, Petrolul va juca acasă, cu FC Hermannstadt.

Foto: Răzvan Părărică (Sport Pictures) și Alexandra Pandrea

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-petrolul-se-joaca-de-la-ora-1430-in-ghencea-sub-privirile-lui-vasili-hamutovski-19225301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-chin-poli-iasi-a-batut-greu-pe-teren-propriu-ultima-clasata-dacia-unirea-braila-costel-enache-e-bine-ca-e-si-1-0-punctele-sunt-foarte-importante-in-situatia-noastra-19225410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-astra-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-schimbarile-facute-in-iarna-s-au-dovedit-esecuri-totale-pentru-fosta-campioana-a-romaniei-19225361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-respira-dupa-victoria-cu-astra-calin-mada-a-debutat-oficial-ca-antrenor-principal-cu-o-victorie-19225379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/harababura-la-ripensia-conducerea-incepe-sa-reanalizeze-posibilitatea-retragerii-din-liga-2-iar-totul-pare-ca-a-fost-doar-momeala-pentru-sponsori-si-autoritati-interventia-lui-dum-19225384

Andrei PASCU 02 Apr. 2022, 17:44 Liga 2
Pe aceeași temă