Secretarul general al LPF retează speranța steliștilor de a promova în Liga 1 în acest an: ”Legea nu face distincție”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2022, 17:47 Liga 2
Secretarul general al LPF retează speranța steliștilor de a promova în Liga 1 în acest an: ”Legea nu face distincție”

Steliștilor, conducători, antrenori, jucători sau suporteri, le este greu să accepte că echipa evoluează în play-off-ul Ligii 2, că are șanse să termine sezonul pe loc cel puțin de baraj de promovare și să nu aibă posibilitatea să meargă în Liga 1 din cauza regulamentului actual. Fiindcă clubul este unul de drept public, regulamentul FRF îi interzice să promoveze în prima ligă.

Chiar și în aceste condiții, conducerea Stelei speră să găsească o portiță în regulament prin care echipa să meargă în Liga 1 dacă va ocupa o poziție care să-i permită sportiv acest lucru. Despre acest lucru a vorbit și Daniel Oprița, antrenorul Stelei, după primul joc din play-off, 2-2 la Concordia Chiajna.

Justin Ștefan spune la rândul său că Steaua nu are nicio șansă să promoveze în Liga 1 în acest an

După FRF, care de curând a confirmat încă o dată că Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, LPF, prin secretarul ei general, spune la rândul ei că echipa ”militară” nu are nicio șansă în acest sezon de a accede în elită, în competiția pe care o organizează.

”În momentul ăsta, da (n.r. – este clară situația de la Steaua). Acum doi ani, în cazul lui FC Argeș, se putea face la începutul sezonului acea transformare (n.r. – trecerea din domeniul public în cel privat).

Cu alte cuvinte, CSA nu a apelat nici la acea posibilitate și nu are structură juridică care să îi permită accesul în Liga 1. Legea nu face distincție între modurile în care sunt susținute financiar cluburile, ci între modul în care sunt organizate echipele”, a spus Justin Ștefan (foto), secretarul general al LPF, la Liga DigiSport.

Problema nu este că Steaua este finanțată din bani publici, prin Ministerul Apărării, ci fiindcă forma sa juridică este una de drept public, nu privat. Suporterii Stelei sunt revoltați că în fotbalul românesc foarte multe cluburi sunt susținute de la bugetul local sau cel județean, deci cu bani publici, iar acestea au drept de promovare în Liga 1.

  • Asociația Steliștilor 1947 (AS47) propunea, la începutul anului, trei soluții pentru ca Steaua să promoveze în Liga 1: ”1. Schimbarea legii educației fizice și sportului (69/2000) / 2. Găsirea unei noi forme de organizare (pentru sezonul următor) / 3. Desființarea Ligii Profesioniste de Fotbal.”

Daniel Oprița: ”Am înțeles că se caută soluții, încearcă, se zbat să facă lucrul ăsta”

La finalul primului meci disputat de Steaua în play-off, remiza de la Chiajna, Daniel Oprița a fost chestionat din nou despre problema Stelei de a nu avea dreptul de a promova și despre noile încercări ale conducerii clubului de a face ceva pentru a determina FRF să schimbe regulamentul în timpul sezonului și să lase echipa din Ghencea să meargă în Liga 1, dacă va realiza asta sportiv.

”Am înțeles că se caută soluții, încearcă, se zbat să facă lucrul ăsta, dar nu pot să spun mai multe până nu sunt lucrurile clare. Se încearcă, da, am auzit. De asta le și spun băieților să jucăm orice meci la victorie, să încercăm să luăm puncte, să ne aflăm pe un loc de promovare, pentru că ce ar fi să se rezolve ceva și să nu fim noi în clasament pe un loc care să ne permită să promovăm. Noi sperăm!”, a declarat Daniel Oprița la finalul jocului cu Concordia.

Conducerea clubului Steaua speră să schimbe Legea Sportului, cea care duce la acea interdicție a cluburilor de drept public să promoveze în Liga 1.

Steaua are 38 de puncte și ocupă locul 4 în play-off-ul Ligii 2, poziție care la finalul sezonului regular ar duce, în mod normal, la baraj de promovare, dacă echipa ar avea dreptul de a urca în Liga 1. În etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2, programată peste două săptămâni, Steaua urmează să joace pe teren propriu cu liderul Petrolul, echipă care are 12 puncte în față.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-s-a-simtit-ca-in-ghencea-la-chiajna-datorita-suporterilor-era-pacat-sa-nu-reusim-sa-luam-macar-un-punct-in-conditiile-astea-antrenorul-stelei-despre-ultimele-incerc-19224219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-burleanu-confirma-ceea-ce-se-stia-csa-steaua-nu-are-drept-de-promovare-in-liga-1-presedintele-frf-se-pronunta-si-inainte-de-licentiere-fc-hermannstadt-are-drept-de-19223399

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-steaua-se-joaca-de-la-ora-1800-in-incheierea-primei-etape-a-play-off-ului-ligii-2-19224138

Marius ANGHEL 22 Mar. 2022, 17:47 Liga 2
Pe aceeași temă