Seara campionilor Ligii 2! Politehnica Iași a sărbătorit promovarea în SuperLigă înainte de disputarea ultimului meci din acest sezon. Ce obiectiv vrea să fixeze conducerea clubului pentru prima ligă

Narcis POHOAȚĂ 17 May. 2023, 20:23 Liga 2

După un sezon greu, încununat cu o promovare în SuperLigă, fotbaliștii Politehnicii Iași, campionii Ligii 2 în sezonul 2022-2023, au sărbătorit, marți seară, 16 mai, la un restaurant din oraș.

La câteva ore după ce au revenit acasă de la Dej, unde au remizat alb cu Unirea, luni, fotbaliștii clubului din Copou, însoțiți de soții sau iubite, dar și de copii, stafful tehnic, conducerea, precum și alți angajați din cadrul clubului și-au dat întâlnire la Restaurant Motel Bucium, pentru a sărbători revenirea în prima ligă și câștigarea campionatului.

Atmosfera a fost destinsă, iar fotbaliștii s-au bucurat din plin de seara dedicată lor. Au cântat, au dansat, au rememorat momentele frumoase ale unui sezon încheiat perfect, cu promisiunea că vor încerca să țină ștacheta sus și în eșalonul de elită. Refrenele la modă au fost ”Campionii, campionii” sau ”Cine e pe primul loc, Iașiul e, Iașiul e”, jucătorii cântând în cor, alături de antrenori și conducători ”Iașiule, Iașiule, mândră cetate”.

Firesc, copilașii au fost și ei în prim-plan, iar fetița lui Gabriel Vașvari, Antonia, chiar a urcat pe scenă și le-a cântat sărbătoriților un cântec popular. Mai mult decât atât, fiul experimentatului mijlocaș a demonstrat că e îndrăgostit atât de tare de Iași, încât a învățat pe de rost strofe din imn.

Leo Grozavu, la petrecerea de promovare a Politehnicii Iași: ”Campion ești la prima ligă, acolo este frumos, dar e bine că am terminat pe prima poziție”

Antrenorul Leo Grozavu a vorbit atât despre sezonul care se va încheia duminică, cu meciul cu Dinamo, cât și despre perspective.

”A fost un sezon dificil, pentru că Liga a 2-a este o ligă complicată, în care se luptă foarte mult și ne bucurăm că la final am reușit să ne atingem obiectivele. Promovarea în primul rând, dar și locul 1, pentru că pentru mine personal era important să terminăm pe prima poziție. Mai este o partidă cu Dinamo și vom încerca să abordăm jocul așa cum le-am abordat și pe celelalte. Sigur, cu problemele pe care le avem în momentul de față, dar niciodată nu ne prezentăm pe teren ca să ne propunem altceva decât victoria. E greu de spus (n.r. dacă jucătorii sunt concentrați sau cu gândul la vacanță). S-a văzut și la case mai mari că în momentul în care obiectivul este îndeplinit intervine acea stare de relaxare. Dar noi încercăm să-i ținem pe băieți în priză”, a declarat antrenorul Leo Grozavu.

Acesta a vorbit și despre prelungirea contractului cu Poli, pe care a anunțat că și-o dorește, dar o decizie finală va lua în următoarea perioadă. Deocamdată, antrenorul s-a apucat de treabă pentru a pregăti sezonul viitor.

”Este frumos să fii pe primul loc. Campion ești la prima ligă, acolo este frumos, dar e bine că am terminat pe prima poziție, este un lucru important reușit în acest an. Dar pentru mine prioritare sunt obiectivele mai îndrăznețe. Rămâne de văzut dacă vor urma și alte festivități de final de sezon la Poli Iași, nu vreau să mă gândesc atât de departe, la poimâine și răspoimâine, mai aproape e mâine. Sunt foarte multe lucruri de pus la punct în această perioadă și vom vedea dacă lucrurile merg în direcția pe care ne-o dorim cu toții. Nu am apucat încă să vorbesc cu conducerea. Am avut meciuri din trei în trei zile în ultima săptămână, am avut de pregătit meciuri. Sigur, am discutat, dar nu am intrat în amănunte”, a completat Grozavu, care speră ca Iașiul să aibă un stadion nou în următorii ani: ”Contează foarte mult un stadion nou. S-a văzut peste tot în România că unde s-a construit un stadion nou s-a creat acea emulație necesară pentru a face performanță, pentru a aduce lumea pe stadion. În momentul de față Iașiul merită un stadion nou. Echipa este în prima ligă, suporterii vin la stadion și cred eu că un stadion nou ar fi mult mai atractiv și mai primitor pentru toată lumea.”

Cornel Șfaițer: ”A fost un an minunat. Trebuie să ne facem bine temele pentru sezonul viitor. Cred că orice club serios își propune calificarea în play-off”

La rândul său, președintele Cornel Șfaițer s-a arătat preocupat pentru ceea ce urmează, anticipând un sezon foarte dificil în prima ligă. Totuși, în ciuda statutului de nou-promovată, Șfaițer spune că obiectivul normal al echipei ieșene ar trebui să fie accederea în play-off.

”A fost un an minunat. Am crezut în obiectiv și l-am realizat, ne bucurăm că am promovat de pe prima poziție. A fost o provocare și pentru mine personal să readucem Iașiul în prima ligă, pentru că asta își doresc toți ieșenii. Acum trebuie să ne facem temele bine pentru sezonul viitor. Timpul e foarte scurt, trebuie să analizăm foarte bine lotul. Nu va fi ușor, lucrăm la buget, pe care l-am creionat un pic. La debutul sezonului e normal să-ți propui calificarea în play-off. Indiferent că ești nou promovat sau nu, cred că orice club serios își propune calificarea în play-off. Așa văd eu lucrurile. De când este acest sistem, tot timpul mi-am propus să ajung în play-off. Sunt multe lucruri de pus la punct și pe partea de marketing, și pe partea de scouting. Nu vă ascund că deja am trimis oameni în afară să vadă unii jucători. Încercăm să greșim cât mai puțin. Tot timpul greșim, ne asumăm când o facem, dar important este să greșim cât mai puțin”, a declarat președintele Cornel Șfaițer.

Poli Iași, a șasea echipă cu trofeul Ligii 2 în vitrină

Poli Iași și-a asigurat mai întâi promovarea directă în prima ligă, cu patru runde înainte de final, și mai apoi locul 1 în clasamentul play-off-ului Ligii 2, cu două runde înainte de încheierea sezonului. Steaua este următoarea echipă din grupa de promovare care își asigură ceva matematic, locul 2, și el direct promovabil, însă nu are dreptul de a accede în prima ligă.

Trofeul de campioană a Ligii 2 se oferă din 2018, iar prima echipă care l-a ridicat a fost Dunărea Călărași, la finalul sezonului 2017-2018.

Ulterior, l-au câștigat Chindia Târgovişte (2018-2019), UTA Arad (2019-2020), ”FC U” Craiova (2020-2021) și Petrolul Ploiești (2021-2022).

Poli Iași este a șasea echipă care va avea trofeul Liga 2 în vitrină, pe care îl primește duminică, la finalul jocului cu Dinamo, programat de la ora 13:00.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-asigurat-matematic-locul-2-in-play-off-ul-ligii-2-dar-nu-poate-promova-cand-are-loc-ultima-etapa-si-calculele-pentru-ocuparea-pozitie-secunde-direct-promovabile-si-a-celor-doua-locuri-de-19271344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-remiza-cu-poli-iasi-19271202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/momente-speciale-la-dej-pentru-doi-jucatori-ai-politehnicii-iasi-cum-au-trait-diego-farcas-si-bogdan-istratie-debutul-la-formatia-moldoveana-dar-si-in-liga-2-19271214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-considera-ca-unirea-dej-a-fost-dezavantajata-in-meciul-cu-poli-iasi-am-avut-penalty-clar-si-un-gol-valabil-anulat-antrenorul-abia-asteapta-ultimul-meci-de-la-galat-19271184

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-noua-absente-in-lot-poli-iasi-a-obtinut-un-punct-la-dej-si-a-ajuns-la-17-meciuri-fara-infrangere-leo-grozavu-putem-spune-ca-suntem-multumiti-19270979

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1730-in-debutul-penultimei-etape-a-play-off-ului-ligii-2-clujenii-lupta-pentru-a-prinde-barajul-de-promovare-19270824

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-a-spus-care-sunt-solicitarile-sale-pentru-a-semna-un-nou-contract-cu-poli-iasi-fiecare-detaliu-conteaza-vreau-sa-facem-un-lot-competitiv-primii-patru-jucatori-care-au-19270603

Narcis POHOAȚĂ 17 May. 2023, 20:23 Liga 2
Pe aceeași temă