Timișoara în beznă! Nocturna de pe ”Dan Păltinișanu” a picat de două ori și Petrolul va câștiga la ”masa verde” meciul cu Poli Timișoara

Marius ANGHEL 24 Feb. 2022, 20:51 Liga 2

Primul meci oficial din 2022 al campionatului Ligii 2 a oferit și momente nedorite pe un stadion de fotbal, atunci când acesta este programat să se desfășoare la lumină artificială.

Nocturna bătrânului stadion ”Dan Păltinișanu”, acolo unde a fost programat jocul Politehnica Timișoara – Petrolul Ploiești, în cadrul etapei a 17-a a eșalonului secund, a căzut de două ori în circa 30 de minute și, conform regulamentului, partida nu se mai reia și va fi câștigată la ”masa verde”, cu 3-0, de oaspeți.

Prima dată, nocturna a căzut în minutul 8, iar a doua oară s-a stins în minutul 37.

Foto: Anda Deliu, Petrolul Ploiești și Sebastian Tătaru (Sport Pictures)

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

COMENTARIUL LIVE:

POLITEHNICA TIMIȘOARA – PETROLUL PLOIEȘTI 0-3 la ”masa verde”

Poli Timișoara: Păduraru – D. Radu, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Andrei, Ignea, R. Lazăr, Oanea – Rogosic, Oct. Ursu
Rezerve: Devenish-Meares – Bocșan, Plumbuitu, Zaluschi, Olariu, Vukoje, Gerbi, Sîntean, Iamandache
Antrenor: Nicolae Croitoru

Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Huja, Vrhovac, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Seto – M. Bratu, Tucaliuc, Dr. Gheorghe – S. Diarra
Rezerve: Moroz – Boțogan, Jarovic, Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Prejmerean, Alb. Olaru, V. Lică, M. Chindriș
Antrenor: Nicolae Constantin

Min 39 Jucătorii sunt trimiși la vestiare. Cei ai Petrolului merg la galerie, unde sărbătoresc victoria la ”masa verde”! Conform regulamentului, a doua întrerupere a nocturnei în același meci aduce automat victoria la ”masa verde” pentru echipa oaspete. Petrolul câștigă cu 3-0! Comisia de Disciplină și Etică a FRF va decide oficial rezultatul.
Min 37 Cade din nou nocturna. E din nou beznă pe ”Dan Păltinișanu”
Min 36 ||| Sory Diarra primește cartonașul galben pentru o lovitură cu palma
Min 27 ||| Ioan Mera primește cartonașul galben pentru o intrare dură avută mai devreme asupra lui Tucaliuc, cel care i-a pasat lui Gheorghe la contraatacul Petrolului. Abia acum s-a întrerupt jocul după ce a curs mai multe minute
Min 25 Petrolul scapă pe contraatac, Gheorghe primește în stânga, fentează, pătrunde în careu și centrează pe bara a doua, prea tare pentru Diarra, însă pe lung apare Mario Bratu, care nu-și calculează bine pașii și e prins prea în față. Reia totuși spre poartă, dar doar spre Pamfile, care degajează
Min 24 Fază de contraatac a Politehnicii, se centrează din dreapta careului de către Ursu, pe bara a doua, Oanea preia destul de larg și trage cu stângul, Avram are însă o intervenție miraculoasă și respinge în față, iar un coechipier degajează și-și pune echipa pe contraatac
Min 22 Petrolul are posesia, domină jocul, însă nu pune deloc probleme în careul advers. Gheorghe pătrunde din stâng în centru și trage din fața careului în blocaj
Min 10 S-a reluat meciul după circa zece minute de așteptare


♦Jucătorii au revenit pe teren și vor relua meciul. Au fost și câteva incidente pe inelul superior al stadionului, unde câțiva suporteri ai Petrolului au încercat să pătrundă către tribuna oficială, acolo unde stau și suporterii și galeria Politehnicii.
♦Crainicul de la stadion a anunțat acum că se poate aștepta, conform regulamentului, maximum o oră, pentru ca problema să fie remediată. Între timp, nocturna a început să se aprindă și jocul se va relua în curând.
♦Corespondentul local Anda Deliu transmite că aceeași problemă cu nocturna a fost și ieri seară, la antrenamentul dinaintea jocului al Politehnicii. S-a stins și nu a putut fi aprinsă, astfel că Nicolae Croitoru n-a mai putut conduce ședința de pregătire.
♦După două minute de la stingerea nocturnei echipele au fost trimise la vestiare, acolo unde este lumină. Și tabela de marcaj este aprinsă, însă nocturna nu dă semne de viață


Min 8 Noctuna stadionului ”Dan Păltinișanu” pică brusc și e beznă. La masa presei e curent. Spectatorii aprind lanternele de la telefon, cele două galerii aprins fumigene și cântă încontinuu
♦La meci sunt prezenți și circa 30-40 de suporteri ai Petrolului

Min 7 Minge trimisă lung în careul gazdelor, Diarra ajunge înaintea lui Mera, însă e în unghi și trage din aer mult peste
Min 6 Minge deviată la 20 de metri, Ursu preia și avansează spre centru, însă finalizează slab, pe jos, în stânga, destul de mult pe lângă poartă
Lovitura simbolică de start a acestei partide a fost dată de Petre Mehedinţu, component de bază al puternicei formaţii studenţeşti a Timișoarei, în anii ’70.
♦Asistență destul de redusă pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, în ciuda faptului că pe gazon joacă Poli cu Petrolul. Sunt circa 2000 de spectatori.


Min 1 A început partida de la Timișoara, prima din 2022 în Liga 2
De partea cealaltă, Nicolae Constantin a titularizat două dintre achizițiile făcute în această iarnă de Petrolul, fundașul bosniac Vedran Vrhovac (ex Zeljeznicar Sarajevo) și mijlocașul Dragoș Gheorghe (împrumutat de la Astra). Dintre noutăți, pe banca de rezerve se află doar Sebastian Moroz (portar, ex Astra). Astfel, nu au prins lotul Mihai Velisar (fundaș stânga, ex Gaz Metan Mediaș), Marius Cioiu (mijlocaș dreapta, ex Academica Clinceni), Alexandru Sabău (fundaș central, ex FC Brașov) și Răzvan Horj (fundaș central, ex Gaz Metan Mediaș), în timp ce bulgarul Georgi Pashov încă nu a fost declarat liber de contract de Academica Clinceni, deci nu a putut fi legitimat până în acest moment.
Nicolae Croitoru are o singură noutate în primul ”11” față de lotul de care a dispus în prima parte a sezonului. În atac l-a titularizat pe Balsa Rosogic, un muntenegrean care ultima dată a jucat pentru FK Zeta Golubovac. Pe banca de rezerve se află și ceilalți jucători achiziționați în această iarnă: Andrei Sîntean (ex FC Hermannstadt), Gabriel Plumbuitu (ex Metaloglobus, împrumutat de la Gaz Metan), Alexandru Iamandache (împrumutat de la FC Pucioasa) și Stefan Vukoje (ex juniori Bedford).


Așteptarea a luat sfârșit! Astăzi, 24 februarie, după aproape trei luni, se reia campionatul Ligii 2, antepenultima etapă a sezonului regular urmând să înceapă cu un derby al competiției, chiar fotbalului românesc.

La Timișoara, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, se întâlnesc, de la ora 20:00, Politehnica Timișoara și Petrolul Ploiești. Chiar dacă diferența de locuri și puncte dintre cele două echipe este una importantă în acest moment, jocul dintre aceste două cluburi cu nume din România va fi întotdeauna, indiferent de situația lor, un derby.

Nicolae Croitoru, înainte de meciul cu Petrolul: ”Eu aş încadra echipa lor şi nu cred că exagerez, în categoria echipelor de prima ligă”

Poli Timișoara ocupă momentan locul 14 în clasamentul Ligii 2 după primele 16 etape, cu 20 de puncte, are șanse doar matematice să mai prindă play-off-ului, echipa antrenată de Nicolae Croitoru fiind preocupată mai degrabă să adune cât mai multe puncte pentru a nu ajunge la barajul de menținere în eșalonul secund.

Echipa bănățeană nu a avut o campanie de achiziții prea strălucită, s-a pregătit în această iarnă pe plan local, a avut și câteva cazuri de covid, are jucători accidentați, astfel că șansele obțineri unui rezultat pozitiv în meciul cu Petrolul, liderul campionatului, nu pare prea mari. Antrenorul Nicolae Croitoru speră ca impulsul dat de reluarea competiției să echilibreze forțele.

”Începem anul în viteză maximă, pentru că ne aşteaptă un meci foarte dificil. Pe de o parte, dificil prin faptul că jucăm cu liderul campionatului, pe de altă parte prima etapă are un specific aparte. Sperăm să trecem cu bine peste acest joc, pentru că avem nevoie şi de puncte şi de un rezultat pozitiv, care să ne dea încredere pentru partidele următoare, care sunt la fel de dificile precum jocul cu Petrolul. Am avut un final de an bun, nu trebuie să uităm lucrul acesta şi ne dorim să continuăm pe aceeaşi linie.

Este clar că jocul cu Petrolul e un joc dificil, eu aş încadra echipa lor şi nu cred că exagerez, în categoria echipelor de prima ligă, aşa cum a fost FC Argeş, poate chiar şi Rapid, pentru că i-am văzut în campionat şi au arătat un nivel de joc foarte bun. Au o echipă puternică, un lot echilibrat, au un antrenor foarte bun, Nicolae Constantin, un antrenor şi un om pe care eu îl apreciez şi îl respect foarte mult. A făcut o treabă extraordinară acolo. E clar că va fi un joc în care foarte important va fi echilibrul dintre cele două momente ale jocului – atac şi apărare. Cred că foarte important e să valorificăm situaţiile de joc pe care sper să ni le creăm. Sigur că sunt multe necunoscute, este iarăşi foarte important modul în care va evolua jocul, cum va evolua rezultatul pe parcursul jocului şi, în funcţie de asta, ponderea pe una sau alta din fazele de joc va fi mai mult sau mai puţin importantă”, a declarat Nicolae Croitoru despre întâlnirea cu Petrolul.

Nae Constantin, despre jocul cu Poli Timișoara: ”Întâlnim o echipă care se apără bine, e bine organizată”

Petrolul a avut mereu jocuri grele cu Poli, în special pe terenul acesteia. De când sunt în Liga 2 în noua variantă, echipa din Timișoara a învins de fiecare dată acasă, pe ”Dan Păltinișanu”, acolo unde se joacă și astăzi. A fost 3-0 în martie 2019 și 1-0 în noiembrie 2020.

În acest moment, echipa ploieșteană ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2, cu 42 de puncte, deci cu un avans de 22 de puncte în fața timișorenilor, motiv pentru care trupa lui Nicolae Constantin e văzută drept principală favorită în acest joc.

”Aștept cu nerăbdare ziua de joi, vă spun sincer. E o așteptare lungă, ne pregătim de șapte săptămâni și cred că e suficient. E adevărat că sunt și un pic îngrijorat, pentru că, la fel cum am terminat anul, mă așteptam la mai mult în primăvara asta. Din păcate, în meciurile amicale am făcut multe greșeli (n.r. – se referă la ultimele două jocuri amicale, când Petrolul a pierdut cu Poli Iași și a remizat cu Farul Constanța 2). Sper să le fi terminat.

Timișoara e o echipă bună, care a terminat anul destul de bine, o echipă care se apără bine, e bine organizată. Am reușit în perioada asta să facem rost de două meciuri d-ale lor de pregătire. Au și ei problemele lor, le știm, sper să reușim să venim cu plus față de meciurile noastre din pregătire și să începem anul cu o victorie. Avem mare nevoie de această victorie”, a spus Nae Constantin în conferința de presă premergătoare jocului cu Politehnica.

Antrenorul Petrolului spunea de marți că și-a stabilit lotul pentru meciul din capitala Banatului, chiar și formula de start. Constantin știe că Poli este periculoasă la fazele fize, în special prin Ioan Mera, și speră ca jucătorii săi să fie atenți și să nu ia gol sau goluri.

”În mare îl știu. Putem face un prim 11 bun, avem lotul foarte mare, cu jucători foarte valoroși, am de unde alege. Din punctul ăsta de vedere, mă declar mulțumit, am fost mulțumit tot timpul. E vorba doar de inspirația mea. Sper să fi făcut alegerile corecte pentru lot și alegerile corecte pentru meciul de joi.

Fazele fixe sunt un punct forte al lor, au înscris multe goluri. Le-am pregătit, știm la ce să ne așteptăm. Să sperăm că Mera nu o să înscrie niciun gol și niciun jucător de-al lor din faze fixe și nici din alte faze”, a mai declarat Nicolae Constantin, care se gândea doar la victorie în meciul cu Poli Timișoara: ”În funcție de cum o să fie meciul, vedem la urmă dacă e bun sau nu un punct. Noi ne dorim victoria, mergem acolo să câștigăm, ăsta este obiectivul nostru. O să atacăm, am atacat în toate meciurile.”

Petrolul, 20 de puncte în clasament peste Poli Timișoara

Cu 42 de puncte acumulate în primele 16 etape, Petrolul e lider în Liga 2, în timp ce Poli Timișoara se află abia pe locul 14, cu 20 de puncte.

Meciul de la Timișoara, de pe ”Dan Păltinișanu”, are loc joi seara, la ora 20:00, în debutul etapei a 17-a, prima programată în 2022.

Din sezonul regular al Ligii 2 mai sunt trei etape, iar Petrolul mai are meciuri cu Poli Timișoara (deplasare), FC Buzău (acasă) și Unirea Constanța (deplasare). Poli Timișoara are jocuri cu Petrolul (acasă), Concordia Chiajna (deplasare) și FC Hermannstadt (acasă) înainte să meargă în play-out-ul în care va lupta pentru menținerea în acest eșalon.

Iulian Călin arbitrează Politehnica Timișoara – Petrolul. 2-2 la victorii în meciuri directe

Meciul de astăzi de pe ”Dan Păltinișanu” va fi arbitrat de centralul Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş) și de asistenții Stelian Slabu (Braşov) și Nicușor Marin (Suseni – Argeş). Arbitru de rezervă este Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare), iar observatori au fost delegați Dan Monea (Aiud) și Viorel Lolea (Reşiţa).

De când joacă amândouă în Liga 2, după ce au luat-o de la zero, din Liga a 4-a, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori, de două ori la Ploiești și de două ori la Timișoara. De fiecare dată s-a impus echipa care a fost gazdă, în ordinea aceasta: 2-0 pentru Petrolul (Marinescu 90+2 și Saim Tudor 90+4), 3-0 pentru Poli (Mera 8, 35 și Ursu 86), 1-0 Petrolul (Arnăutu 26) și 1-0 Poli (Plazonja 32).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-debuteaza-in-2022-pe-un-teren-unde-n-a-luat-un-punct-in-precedentele-sezoane-nae-constantin-abia-asteapta-meciul-cu-poli-timisoara-putem-face-un-prim-11-bun-sunt-si-un-pic-ingrijo-19220296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mobilizare-maxima-la-poli-timisoara-pentru-meciul-de-debut-in-2022-cu-liderul-campionatului-nicolae-croitoru-eu-as-incadra-echipa-petrolului-in-randul-celor-de-prima-liga-19220292

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chiar-daca-nu-se-va-incasa-niciun-ban-tot-vor-promova-promisiunea-pe-care-jucatorii-petrolului-i-au-facut-o-lui-claudiu-tudor-presedintele-costel-lazar-lauda-stafful-tehnic-si-spu-19220395

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-are-doi-noi-sponsori-pe-tricou-insa-a-pierdut-altul-costel-lazar-despre-roadele-departamentului-de-marketing-dezamagirea-fata-de-societatile-puternice-din-ploiesti-cont-19220361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

Marius ANGHEL 24 Feb. 2022, 20:51 Liga 2
Pe aceeași temă