Se bate recordul de spectatori în Liga 2! ”U” Cluj – FC Hermannstadt intră în istorie. Câte bilete mai sunt la meci

Vlad MĂCICĂȘAN 10 May. 2022, 09:27 Liga 2
Se bate recordul de spectatori în Liga 2! ”U” Cluj - FC Hermannstadt intră în istorie. Câte bilete mai sunt la meci

Un meci cât un sezon se joacă astăzi pe Cluj Arena, de la ora 19:30, în Liga 2. În ”U” Cluj – FC Hermannstadt, cine câștigă va promova în Liga 1 sau va fi aproape sigură de promovare.

Iar Clujul vibrează de câteva zile, în așteptarea unui meci de o importanță istorică pentru Universitatea Cluj și pe care fanii îl așteaptă de 3 ani.

De atunci n-au mai fost ”șepcile roșii” în situația de a promova în Liga 1, de la barajul pierdut chiar cu FC Hermannstadt, în 2019.

Suporterii lui ”U” au asaltat site-ul de pe care și-au putut achiziționa bilete online. Până aseară se vânduseră aproximativ 20.000 de bilete, iar pe site-ul www.bilete.ro mai erau libere sub 1500 de tichete. Cele mai multe tichete s-au achiziționat în Tribuna a 2-a, la inelul 2, care era ”sold out” încă de ieri.

Record de spectatori pentru Liga 2 la ”U” Cluj – FC Hermannstadt

Dar oficialii Universității nu au scos la vânzare toate biletele în același timp și în ziua meciului va mai apărea ultima serie de tichete, care vor putea fi achiziționate inclusiv de la stadion.

”Se va umple stadionul”, a dat asigurări, pentru Liga2.ro, unul dintre oficialii echipei.

După toate premisele, ”U” Cluj – FC Hermannstadt va fi un meci al recordurilor, în privința spectatorilor.

Partida clujenilor cu Petrolul, de pe Cluj Arena, a reprezentat recordul de asistență în Liga 2, de până astăzi, în actualul sezon. Au fost 14.100 de oameni în tribune la victoria cu 3-1 a clujenilor contra liderului clasamentului.

Locul 4 în România

Cum cel mai probabil vor fi peste 25.000 de oameni în tribune pe Cluj Arena, ”U” Cluj – FC Hermannstadt va urca pe locul 4 în topul spectatorilor prezenți la un eveniment sportiv din România, în ultimul an.

Doar trei partide din sezonul Ligii 1 au depășit 25.000 de spectatori. Vorbim despre derby-urile Universitatea Craiova – FCSB, Rapid – FCSB și FCSB – Dinamo.

România – Spania și ”U” Cluj – Hermannstadt din 2019

Oficialii Universității Cluj speră ca și recordurile de asistență ale stadionului Cluj Arena să fie depășite.

Cea mai numeroasă asistență a fost consemnată la partida România – Spania, când 28.000 de oameni au urmărit partida amicală a primelor reprezentative.

Precedentul meci care a creat o asemenea emulație în rândul clujenilor datează din 2019, tot de la un duel cu FC Hermannstadt. Atunci era meciul tur din barajul pentru promovare, iar la partidă au asistat 24.664 de spectatori.

Asocierile cu trecutul nu sunt pe placul antrenorului Erik Lincar. ”De când am venit tot încerc să schimb ideea aia la ce a fost înainte. Pe mine nu mă interesează ce a fost înainte. Eu vorbesc de echipa mea și de acest club, începând de la 11 mai 2021. Aici toată lumea a fost atât de pesimistă, negativă, în toate modurile posibile. Nu mă interesează. Eu vorbesc doar de perioada în care eu am activat la acest club. Am spus de la început că voi face tot ce este uman să promovăm la Liga 1. Multă lume râdea sau se uita în altă parte”, a spus acesta.

Foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-inaintea-derby-ului-cu-u-cluj-aproape-decisiv-pentru-promovarea-directa-cel-mai-important-meci-uiti-de-probleme-de-durere-dai-totul-pe-teren-19230745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/brigada-exclusiv-din-liga-1-la-meciul-u-cluj-fc-hermannstadt-extrem-de-important-in-lupta-la-promovare-din-liga-2-arbitrii-delegati-la-jocul-de-pe-cluj-arena-19230614

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-la-un-meci-de-promovarea-directa-in-liga-1-suporterii-au-impanzit-orasul-cu-mesaje-inainte-de-jocul-cu-fc-hermannstadt-pentru-a-umple-stadionul-amu-ii-amu-19230602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-promovarea-directa-in-liga-1-se-poate-incheia-in-etapa-a-9-a-a-play-off-ului-ligii-2-penultima-petrolul-si-u-cluj-sunt-la-mana-lor-pentru-a-obtine-biletele-19230140

Vlad MĂCICĂȘAN 10 May. 2022, 09:27 Liga 2
Pe aceeași temă