SCM Gloria Buzău nu se mai retrage din Liga 2! Primarul Constantin Toma vorbește de investitor privat la club și spune ce ”semnal prost” a primit din partea suporterilor după anunțul desființării echipei

Marius ANGHEL 19 Jan. 2021, 17:49 Liga 2
SCM Gloria Buzău nu se mai retrage din Liga 2! Primarul Constantin Toma vorbește de investitor privat la club și spune ce ”semnal prost” a primit din partea suporterilor după anunțul desființării echipei

SCM Gloria Buzău a plecat astăzi după-amiază, 19 ianuarie 2021, cu o întârziere de o zi, în cantonamentul de la Sărata Monteoru, confirmând, astfel, informațiile oferite în exclusivitate de Liga2.ro.

Primarul orașului Buzău, Constantin Toma, cel care ieri anunța desființarea echipei, vorbește de schimbarea de macaz făcută în 24 de ore de trupa din Liga 2, care urmează să continue în campionat.

Primarul Constantin Toma: ”Se pare că sunt persoane interesate care ar putea prelua echipa de fotbal. Sunt persoane private”

Edilul-șef Constantin Toma spune că primăria nu va mai da bani pentru echipa de fotbal a clubului pe care îl finanțează, dar că aceasta va continua după ce, ”se pare”, a atras atenția unor ”persoane private” care vor să sprijine financiar.

”Se pare că sunt persoane interesate care ar putea prelua echipa de fotbal. Sunt persoane private. Nu știm mai multe în acest moment. Decizia rămâne definitivă: nu vom mai finanța echipa de fotbal Gloria Buzău. Eventual, va fi un investitor la Gloria, căruia îi vom pune la dispoziție toate facilitățile, cum se întâmplă exclusiv în țările occidentale. Au fost discuții purtate direct cu oficialii de la Gloria, nu cu mine. Dimineață a apărut această idee. Eu am plecat dimineață la întâlnirea cu premierul și nu știu ce s-a mai întâmplat. Nu am mai primit niciun telefon până acum, însă ar fi un investitor interesat”, a declarat Toma pentru șansanews.ro, un site local buzoian care a preluat informații și fragmente întregi din articolul publicat din Liga2.ro, însă care ”uită” să și precizeze sursa.

Retragerea echipei din Liga 2, un scenariu al conducerii clubului pentru atragerea ”privatului”?

Venirea unui investitor privat la echipa de fotbal SCM Gloria Buzău este ceea ce primarul și conducătorii clubului își doreau de o bună perioadă de timp, fiindcă în actuala sa formă juridică, de drept public, formația nu are drept de promovare.

Nu este exclus nici ca toată această situație cu retragerea și apoi revenirea să fie de fapt un joc al conducătorilor în care să se atragă atenția sau să se forțeze mâna ”privatului”.

Primarul, antrenorul și conducătorii clubului vorbiseră în mai multe rânduri, în trecut, că la SCM Gloria se caută un investitor privat pentru schimbarea formei juridice a echipei, însă până acum nu s-a reușit atragerea vreunuia.

Rămâne însă întrebarea cum va reuși primăria să dea bani în acest sezon de primăvară către SCM Gloria Buzău, iar conducătorii acestuia să nu direcționeze niciun leu către echipa din Liga 2, cea care, de altfel, aduce și cel mai mare capital de imagine clubului.

Primarul Buzăului: ”Am avut un semnal prost din partea iubitorilor de fotbal referitor la decizia luată”

Tot primarul Constantin Toma spune de ce s-a lovit în ultima zi, după anunțul desființării echipei din Liga 2. Edilul-șef ales din nou în toamnă la conducerea orașului Buzău s-a trezit cu o mulțime de reacții negative din partea suporterilor și locuitorilor.

”Am avut un semnal prost din partea iubitorilor de fotbal referitor la decizia luată, dar având în vedere faptul că nu putem promova niciodată în asemenea formulă și faptul că e o criză financiară puternică, economică, încasăm mai puțin bani, nu mai putem merge să finanțăm o activitate în care nu putem performa. Suntem deschiși pentru orice tip de colaborare și nu numai în această zonă. Dacă cineva vrea să investească la Buzău în orice domeniu este primit cu brațele deschise, inclusiv în fotbal”, a mai spus Toma pentru șansanews.ro.

Cristian Ceaușel: ”Nu plecați după fentă. Îmi pare rău, dar nu e adevărat. SCM Gloria Buzău se va retrage”

Pe de altă parte, președintele SCM Gloria Buzău, Cristian Ceaușel, infirma, astăzi, pentru buzoienii.ro informațiile Liga2.ro despre revenirea echipei la viață.

”Nu plecați după fentă, ca să folosesc o expresie din sport. Îmi pare rău, dar nu e adevărat, e o știre falsă. Nu se va pleca în niciun cantonament, nu s-a pus problema de a se reveni asupra deciziei de ieri. Deci, echipa de fotbal de la SCM Gloria Buzău se va retrage din liga a doua. Nu mai puneți, vă rog, sare pe rană!”, spunea Ceaușel, un apropiat al primarului, cel care, anul trecut pleca de la SCM Gloria după ce câștiga un concurs pentru a fi director economic la primărie. Ulterior, renunța la această funcție și revenea la club.

Ilie Stan: ”Domnul primar a dat «undă verde», vom continua categoric până în vară”

Între timp, Ilie Stan a recunoscut ceea ce a scris Liga2.ro într-o declarație dată pentru un alt site local buzoian, opiniabuzau.ro, după ce la momentul publicării articolului antrenorul susținea că nu se pune problema ca echipa să meargă în cantonament. Asta cu toate că chiar antrenorul avusese o ședință cu jucătorii la stadion în care le-a comunicat faptul că se pleacă la Sărata Monteoru la ora 17:00.

”Nu o să ne retrage din campionat. Chiar acum (n.r. – în jurul orei 16:30), ne pregătim să plecăm în cantonamentul de la Monteoru. Domnul primar a dat «undă verde», vom continua categoric până în vară, până la sfârșitul sezonul. În paralel, încercăm să găsim un investitor privat. Important e că se vrea să se facă performanță”, a spus Ilie Stan.

Pentru șansanews.ro, Ilie Stan spune că primăria Buzău va mai da bani la SCM Gloria până la 31 ianuarie: ”Important pentru noi este că am primit undă verde să ne continuăm activitatea. Dacă ne-au dat voie, înseamnă că sunt discuții cu investitori. Noi avem promisiuni că până la 31 ianuarie va plăti Primăria, Primăria va susține cheltuielile până la 31 ianuarie. Între timp, se încearcă găsirea unui investitor. Și domnul primar are dreptate. Se vrea performanță, nu poți să stai așa tot timpul, în Liga a II-a. Noi ne continuăm activitatea, antrenamentele, pregătirea. La 17:30 plecăm la Monteoru să continuăm programul stabilit. Suntem un grup puternic, unit, de 1 an și jumătate lucrez la această echipă și sper ca rezultatele să se vadă în următoarele meciuri.”

După 15 etape desfășurate în actuala ediție de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupă locul 10 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, fiind la egalitate cu Petrolul (locul 9, 14 meciuri) și CS Mioveni (locul 11, cu 15 meciuri).

Din actualul sezon regular al Ligii 2, SCM Gloria Buzău mai are de disputat meciuri cu ASU Politehnica Timișoara (deplasare), Rapid (acasă), Unirea Slobozia (a), Metaloglobus București (d), Pandurii Târgu Jiu (a) și Turris Oltul Turnu Măgurele (d).

SCM Gloria Buzău nu are drept de promovare în Liga 1 în acest sezon.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-scm-gloria-buzau-a-revenit-asupra-deciziei-de-retragere-din-liga-2-la-o-zi-dupa-anuntul-facut-inclusiv-catre-frf-echipa-lui-ilie-stan-pleaca-in-cantonament-19165496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-primarului-din-buzau-dupa-anuntul-retragerii-din-liga-2-a-echipei-scm-gloria-buzau-imi-pare-rau-dar-nu-am-ce-face-constantin-toma-despre-motivul-principal-care-a-dus-la-a-19165350

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ilie-stan-socat-de-anuntul-desfiintarii-echipei-scm-gloria-buzau-antrenorul-inca-spera-ca-se-va-reveni-asupra-deciziei-nu-cred-ca-poate-sa-fie-adevarat-este-un-oras-atat-de-mar-19165344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-scm-gloria-buzau-si-a-anuntat-retragerea-din-liga-2-am-informat-federatia-romana-de-fotbal-comunicatul-clubului-in-care-se-explica-decizia-desfiintarii-echipei-de-fotbal-19165365

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-veste-soc-in-liga-2-scm-gloria-buzau-se-retrage-din-campionat-dupa-ce-clubul-a-decis-desfiintarea-sectiei-de-fotbal-19165336

Marius ANGHEL 19 Jan. 2021, 17:49 Liga 2
Pe aceeași temă