SCM Gloria Buzău, în pericol! Autoritățile locale iau în calcul retragerea din proiect, dacă FRF nu schimbă regulamentul pentru ca echipa să aibă drept de promovare în Liga 1. Reacția clară a primarului Constantin Toma

Andrei PASCU 13 Jan. 2021, 13:05 Liga 2
SCM Gloria Buzău, în pericol! Autoritățile locale iau în calcul retragerea din proiect, dacă FRF nu schimbă regulamentul pentru ca echipa să aibă drept de promovare în Liga 1. Reacția clară a primarului Constantin Toma

SCM Gloria Buzău nu are drept de promovare în Liga 1, din cauza modului în care este organizată. Echipa, în momentul de față, este deținută de autoritățile locale, aparținând de un club de drept public, iar, conform regulamentului, nu poate merge mai sus de Liga 2.

Chiar dacă în ultima perioadă bună de timp existau semnale că ar putea să fie preluată de privați, acest lucru nu s-a întâmplat.

Constantin Toma: ”E posibil să renunțăm la echipa de Liga a 2-a”

Constantin Toma, primarul orașului Buzău, a făcut un anunț surprinzător, în care lasă de înțeles că este pregătit să dea un pas în spate, în privința proiectului de la SCM Gloria Buzău.

Edilul-șef a precizat clar că dacă regulamentul nu se schimbă, atunci e posibil să fie retrase definitiv sprijinul financiar și implicarea autorităților locale.

”Dacă nu se schimbă regulamentul și nu suntem lăsați să promovăm e posibil să renunțăm la echipa de Liga a 2-a. Există și posibilitatea de a înființa și continua cu o academie de juniori, dar fără componenta numită sport de performanță”, a spus Constantin Toma la Campus Tv, citat de Buzoienii.

Ilie Stan așteaptă în continuare privații

Antrenorul Ilie Stan afirma și el că speră ca lucrurile să se rezolve măcar pentru sezonul următor și de aceea a solicitat, din nou, public că vrea ca această situație să se remedieze și SCM Gloria Buzău să știe că are dreptul să urce în Liga 1.

Ilie Stan a atras atenția, pentru că echipele din Liga 2 trebuie să se ocupe de dosarul de licențiere pentru sezonul următor în următoarea perioadă.

Vrea privatizarea clubului, dar în același timp ca sprijinul din partea autorităților locale să continue. Mai mult, Ilie Stan cere și ajutorul Consiliului Județean Buzău.

”Hai să promovăm! Se poate, nu-i imposibil. Îl rog pe Emanoil Neagu (n.r. – președintele Consiliului Județean Buzău) să vină alături de Toma (n.r. – Constantin Toma, primarul Buzăului) și să facem o echipă tare la Buzău. Împreună vom reuși”, afirma Ilie Stan.

SCM Gloria Buzău, la mijlocul clasamentului în Liga 2

SCM Gloria Buzău este la mijlocul clasamentului la începutului acestui an, pe locul 11. În 14 partide a acumulat 21 de puncte, grație a cinci victorii, șase egaluri și trei înfrângeri. În ultimele șase runde din Liga 2, formația lui Ilie Stan a obținut numai rezultate pozitive, trei victorii și trei rezultate de egalitate,.

La reluarea campionatului, mai are programate șase meciuri cu: ASU Poli (deplasare), Rapid (acasă), Unirea Slobozia (acasă), Metaloglobus (deplasare), Pandurii (acasă), Turrris Oltul (deplasare).

SCM Gloria Buzău și-a reluat antrenamentele de luni, 11 ianuarie, iar echipa este într-un plin proces de anchetă internă, după ce unul dintre jucătorii ei importanți, fundașul Marius Ioniță, căpitan în multe dintre meciuri, a fost pârât de fosta sa prietenă că paria inclusiv pe meciurile propriei echipe. Cazul a ajuns să fie anchetat de Comisia de Integritate a FRF.

Foto: Răzvan Păsărică, Adrian Berger / Sport Pictures și SCM Gloria Buzău

Andrei PASCU 13 Jan. 2021, 13:05 Liga 2
Pe aceeași temă