SCM Gloria Buzău are trei pozitivi la COVID-19 depistați înaintea restanței cu Recea, printre care golgheterul și căpitanul. Echipa lui Ilie Stan putea câștiga la ”masa verde”, dacă nu voia să joace și să fenteze regulamentul

Marius ANGHEL 18 Nov. 2020, 14:52 Liga 2
SCM Gloria Buzău are trei pozitivi la COVID-19 depistați înaintea restanței cu Recea, printre care golgheterul și căpitanul. Echipa lui Ilie Stan putea câștiga la ”masa verde”, dacă nu voia să joace și să fenteze regulamentul

SCM Gloria Buzău întâmpină din nou, pentru a treia oară în acest sezon, probleme din cauza COVID-19. În urma testării efectuate luni, după jocul de duminică de la Drobeta Turnu Severin cu liderul U Craiova 1948 SA, în care a obținut o remiză, la scorul de 1-1, doi jucători și unul dintre masorii echipei au ieșit pozitivi la noul coronavirus. Din informațiile Liga2.ro, un al treilea jucător a avut rezultatul neconcludent, astfel că rămâne și el în izolare pentru moment.

Aceștia au intrat imediat în izolare, iar DSP Buzău, după ce a efectuat ancheta epidemiologică, nu s-a opus să lase echipa să joace astăzi în restanța cu Fotbal Comuna Recea, cu toate că SCM Gloria ar fi fost avantajată de acest lucru, fiindcă ar fi câștigat la ”masa verde” partida, deoarece din cauza maramureșenilor s-a amânat partida la data la care trebuia să se desfășoare inițial.

Ciprian Petre și Constantin Stoica, depistați pozitiv cu COVID-19 la SCM Gloria Buzău. Chică-Roșă are rezultatul neconcludent

La testarea SARS-CoV-2 de la începutul acestei săptămâni, pozitivi au ieșit mijlocașul Ciprian Petre (39 de ani) și atacantul Constantin Stoica (28 de ani), chiar cel care marca în weekend la Severin și îi aducea un punct Gloriei cu ”FC U” Craiova. Totodată, pozitiv a ieșit și masorul Gheorghe Roșu, în timp ce atacantul Adi Chică-Roșă (22 de ani) a avut rezultatul neconcludent și a fost nevoit la rândul său să intre în izolare.

”Starea mea de sănătate este bună, sunt dezamăgit însă pentru faptul că eram pe o pantă ascendentă, iar în următoare perioadă avem meciuri cu Petrolul și FCSB și mi-aș fi dorit să evoluez împotriva lor. Sunt două echipe de tradiție ale fotbalului românesc”, a spus, pentru Liga2.ro, Constantin Stoica despre faptul că a ieșit pozitiv la COVID-19 și nu poate evolua în perioada următoare.

Constantin Stoica (foto, în centru) a marcat la Severin, i-a adus Gloriei un punct din acest meci, iar apoi a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Stoica are 11 meciuri și 4 goluri bifate pentru SCM Gloria Buzău în acest sezon de Liga 2, Petre a fost utilizat în 8 partide, în ciuda faptului că la 10 decembrie va împlini 40 de ani, în timp ce Chică-Roșă are 8 apariții și un gol pentru formația antrenată de Ilie Stan.

Constantin Stoica este golgheterul SCM Gloriei în acest sezon, iar Ciprian Petre este căpitanul.

SCM Gloria Buzău: ”Trei dintre membrii secției fotbal au fost depistați pozitiv”

SCM Gloria Buzău și-a dovedit și de această dată transparența și a anunțat pe site-ul oficial noile probleme cu COVID-19 pe care le întâmpină, spre deosebire, de exemplu, de adversarul de astăzi, Fotbal Comuna Recea, care nici până acum, la două săptămâni distanță, nu a comunicat motivul pentru care nu a putut juca partida de la Buzău la data la care a fost stabilită inițial.

”Astăzi, 18 noiembrie 2020, cu începere de la ora 14:00, se va desfășura partida de fotbal restantă din Liga a 2-a, dintre SCM Gloria Buzău și ACS Fotbal Comuna Recea.
Din păcate, în urma efectuării testelor pentru SARS-CoV-2, a reieșit că trei dintre membrii secției fotbal, sportivii Ciprian Petre și Constantin Stoica și maseurul echipei, Gheorghe Roșu, au fost depistați pozitiv.
Imediat a fost instituit protocolul pentru astfel de cazuri. Situația celor trei a fost comunicată atât Direcției de Sănătate Publică Buzău, cât și Federației Române de Fotbal.
În ciuda acestui impediment, băieții noștri luptă astăzi pentru victorie.
Le ținem pumnii și vă învităm să le fiți alături”, a comunicat SCM Gloria Buzău prin directorul Ion Cazan.

SCM Gloria Buzău a mai avut cazuri de COVID-19, printre care și antrenorul Ilie Stan, în două perioade diferite

SCM Gloria Buzău a mai avut probleme cu COVID-19 în douăperioade diferite.

Înaintea meciului cu Dacia Unirea Brăila, din turul 4 al Cupei României, desfășurată la data de 21 octombrie, la Însurăței, SCM Gloria lăsa acasă mai mulți jucători din lot, cât și pe antrenorul Ilie Stan, după ce aceștia ieșeau pozitivi la COVID-19.

Alături de antrenorul Ilie Stan, infestați cu noul virus au fost și fundașii Sebastian Ghinga și Ciprian Perju. Izolați pentru moment au fost și jucătorii Marius Ioniță, Alexandru Piftor și Lucian Dumea, considerați contacți, dar ieșiți negativ la retestare.

Ulterior, înaintea partidei restante cu Viitorul Pandurii, SCM Gloria Buzău anunța că basarabeanul Gheorghe Anton, mijlocaș transferat pe parcursul campionatului actual și utilizat în patru meciuri până acum, a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

CSM Slatina nu joacă restanța cu Unirea Slobozia, deși are tot trei infectați cu COVID-19. Îi convine, fiindcă va câștiga la ”masa verde”

O situație asemănătoare cu cea de acum de la Buzău a avut loc și la Slatina, unde DSP Olt nu i-a permis echipei CSM Slatina să joace meciul restanță de astăzi cu Unirea Slobozia, cu toate că, pe surse, se aude că formația antrenată de Mihai Ianovschi ar avea tot trei cazuri pozitive, ca SCM Gloria.

Slatina nu joacă astăzi, dar va câștiga la ”masa verde” cu Unirea, fiindcă din cauza trupei din Slobozia s-a amânat partida la data la care era stabilită inițial să se joace. Detalii despre acest subiect poți citi AICI.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-restant-scm-gloria-buzau-fotbal-comuna-recea-are-loc-de-la-ora-1400-cca-a-mentinut-brigada-de-arbitri-delegata-initial-inainte-de-amanarea-jocului-19158248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-unirea-slobozia-csm-slatina-nu-se-mai-disputa-si-va-fi-decisa-la-masa-verde-regulamentul-frf-produce-o-a-doua-victima-dupa-aerostar-19158228

Marius ANGHEL 18 Nov. 2020, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă