Schimbări majore la Turris Oltul pentru noul sezon de Liga 2! Erik Lincar a renunțat la nu mai puțin de nouă jucători, unii cu trecut în Liga 1. Bărboianu și Blănaru, printre cele trei noi achiziții

Marius ANGHEL 11 Aug. 2020, 09:18 Liga 2

La o săptămână și o zi distanță după ce a ratat în ultimul minut al meciului cu Rapid (scor 1-1) promovarea directă în Liga 1, cât și participarea la baraj, Turris Oltul Turnu Măgurele a sunat adunarea pentru a începe pregătirea noului sezon de Liga 2. Conducerea clubului și Erik Lincar au tras concluziile și au decis să se despartă de nu mai puțin de 9 jucători. Alți 15 vor continua cu echipa din Teleorman, însă s-au făcut și trei noi achiziții, doi de la Petrolul.

”Trebuie să fim puternici, să o luăm de la capăt, să muncim și să credem în șansa noastră data viitoare”, spunea Erik Lincar la finalul meciului cu Rapid, în care dacă giuleștenii nu ar fi egalat în minutul 90+7, după ce se anunțaseră cinci minute de prelungiri, echipa din Turnu Măgurele ar fi promovat matematic în Liga 1.

15 jucători rămași din ”garda” veche, 9 plecări și trei noi achiziții pentru Turris Oltul

Între timp, la Turris Oltul a avut loc analiza evoluțiilor jucătorilor din ultimul sezon, s-a tras linie și în ziua în care echipa a avut reunirea a și anunțat pe pagina sa de Facebook mutările efectuate.

Luni seară, Erik Lincar a avut la dispoziție din vechiul lot 15 jucători, printre care și Florian Haită, căruia i s-a prelungit împrumutul de la Viitorul. Primele achiziții sunt Ștefan Bărboianu, Ștefan Blănaru, ambii de la Petrolul, și Alexandru Sima, un puști luat tot de la clubul lui Gheorghe Hagi.

Nu mai puțin de 9 despărțiri a anunțat echipa din Teleorman, printre aceștia aflându-se Serediuc, Călințaru, Negruț, Pațurcă, Samson sau Ciobanu.

”Ce este concret e că mai am contract până în vara anului viitor și o să port o discuție cu cei din conducere, săptămâna aceasta și vom vedea care va fi abordarea și ceea ce ne vom dori pentru următoarea perioadă”, mai spunea Erik Lincar la finalul jocului cu Rapid.

Ștefan Bărboianu și Ștefan Blănaru, primele transferuri. Florian Haită și Alexandru Sima, împrumutați de la Viitorul

La capitolul achiziții, Turris Oltul îi trece pe Florian Haită (19 ani), pentru care s-a obținut prelungirea contractului pentru încă un sezon, iar tot de la Viitorul a fost adus și Nicolae Alexandru Sima (foto). Acesta este un ”fundaș în vârstă de 18 ani (15 februarie 2002), care a mai evoluat în cariera la echipa FC Viitorul under-19”, după cum a anunțat clubul din Turnu Măgurele.

În plus, Ștefan Bărboianu (32 de ani) și Ștefan Blănaru (31 de ani) au fost aduși de la Petrolul, acolo unde își încheiaseră contractele și nu li s-a propus prelungirea. Aceștia îl urmează la Turris Oltul pe Ionuț Cioinac, un alt fost petrolist.

Ștefan Bărboianu a avut 23 de meciuri în Liga 2 jucate pentru Petrolul, toate începute ca titular și doar într-unul a fost înlocuit. În iarnă, acesta fusese trecut inițial pe lista celor care trebuiau să plece, însă s-a revenit asupra deciziei. În schimb, Ștefan Blănaru a prins 16 meciuri, doar 9 ca titular și în opt dintre ele fiind schimbat și a marcat un singur gol.

Ștefan Bărboianu și Ștefan Blănaru au urmat calea lui Ionuț Coinac și au mers de la Petrolul la Turris Oltul Turnu Măgurele
  • Turris Oltul ”a ajuns la un acord de continuare” cu următorii jucători: David Duțu, Aurelian Păun – Florinel Mitrea, Denis Ispas, Bogdan Matei, Cătălin Pîrvulescu, Alexandru Sălcianu – Alin Buleică, Silviu Pană, Ionuț Cioinac, Robert Neacșu, Dragoș Tescan – Adrian Voicu și Albert Voinea.
  • Clubul din Turnu Măgurele s-a despărțit de următorii jucători, cărora ”le mulțumește pentru aportul adus echipei și le urează mult succes în continuare”: Dragoș Petrișor – Samson Nwabueze – Cristian Ciobanu, Tiberiu Serediuc, George Călințaru, Paul Pațurcă, Daniel Vîlsan, Claudiu Moisie – și Sergiu Negruț.
Marius ANGHEL 11 Aug. 2020, 09:18 Liga 2
Pe aceeași temă