Scântei la FC Brașov după eliminarea din cupă! Antrenorul Ilie Stan și președintele Ioan Mărginean sunt la cuțite! E așteptat cuvântul primarul Allen Coliban

Adi MARICA 26 Aug. 2021, 18:42 Liga 2
Scântei la FC Brașov după eliminarea din cupă! Antrenorul Ilie Stan și președintele Ioan Mărginean sunt la cuțite! E așteptat cuvântul primarul Allen Coliban

Eliminarea din Cupa României, 0-1 cu echipa din Liga 3 SR Brașov, a tensionat și mai mult atmosfera și așa extrem de încinsă de la FC Brașov.

Formația antrenată de Ilie Stan nu a câștigat niciun meci în primele patru etape din Liga 2, în care a acumulat trei puncte din trei remize, iar eliminarea din Faza a III-a Cupei României, în fața echipei suporterilor stegari, a pus capac.

La finalul meciului desfășurat marți pe stadionul Tineretului, Ilie Stan și-a muștruluit serios jucătorii în vestiar, iar președintele Ioan Mărginean a plecat val vârtej.

Ioan Mărginean și Ilie Stan nu-și vorbesc

Un lucru este cât se poate de clar la FC Brașov. Președintele și antrenorul nu au fost în niciun moment pe aceeași lungime de undă, iar divergențele dintre cei doi au escaladat în ultima perioadă.

Mărginean chiar a intenționat să renunțe după eșecul cu Unirea Slobozia (scor 0-6) și încă nu se cunosc motivele care l-au determinat să revină asupra deciziei.

Cei doi oficiali nu și-au mai vorbit în ultimele zile, iar tensiunea a atins cote maxime după eliminarea din cupă. ”Limoniu” chiar le-ar fi spus apropiaților: ”Ori eu, ori el!”.

Acum este de așteptat că primarul Allen Coliban să rupă pisica în două. De fapt, primarul este principalul vinovat pentru această situație pentru că el l-a adus mai întâi pe Ilie Stan ca antrenor la echipă și mult mai târziu pe Mărginean.

”Unde se mai pomenește la o echipă ce se dorește să fie profesionistă să numești antrenorul și pe ultima sută de metri președintele. E total anapoda”, spun apropiații clubului brașovean.

De cealaltă parte, Ilie Stan simte presiunea conducerii, însă nici nu ia în calcul varianta demisiei deși rezultatele nu sunt de partea sa.

”Eu m-am chinuit două luni cu această echipă, am format lotul cu ce jucători am găsit, pe unii i-am pierdut pentru că nu era nimic singur la Brașov, nu mai eu știu în ce condiții”, ar fi spus antrenorul apropiaților.

Tensiunea dintre președinte și antrenor a fost evidentă și în cazul jucătorului spaniol Roberto Alarcon Saez, un fundaș dreapta de 23 de ani, crescut de Mallorca. Concret, Alarcon a fost în probe în săptămâna dinaintea jocului cu Ripensia, Ilie Stan a fost mulțumit de jucător, dar transferul a fost blocat de Mărginean.

Președintele FC Brașov caută antrenor

Acum, după eliminarea din cupă, ”Limoniu” pare decis să-l demită pe Ilie Stan.

Președintele ar agrea o revenire a staffului tehnic de la Corona, Călin Moldovan, Liviu Negoiță și Cătălin Voicu, mai ales că cei trei sunt în litigiu cu clubul.

În această variantă, ”Limoniu” ar dori să aducă și un director tehnic, iar cel mai la îndemână ar fi Cornel Țălnar. Planul lui Mărginean are șanse destul de reduse de reușită, ținând cont de faptul că Allen Coliban nici nu a vrut să audă de stafful Coronei în noul FC Brașov.

”Mi s-a transmis că primarul nu ne mai vrea, sub nicio formă, la echipă și asta a fost tot. De ce? Doar Coliban știe. Am fost revoltat, dar ce puteam face?”, spunea Călin Moldovan la începutul acestei luni.

Alte variante vehiculate pentru postul de antrenor principal la FC Brașov ar fi Adrian Falub, Flavius Stoican, Viorel Moldovan sau Bogdan Andone, toți liberi de contract. Dar, în cazul numirii unui alt antrenor, clubul se va afla într-o situație delicată, iar bugetul ar fi afectat serios. FC Brașov ar trebui să-i plătească integral contractul antrenorului și stafful său actual de la FC Brașov, dar și pe Călin Moldovan și stafful său de la Corona, plus contractul noului antrenor, care va dori să vină cu secunzii săi. Bani aruncați pe apa sâmbetei.

Ilie Stan, ședință cu titularii la refacere

Ieri dimineață, la primul antrenament după jocul cu SR Brașov, la stadionul Metrom au fost prezenți doar jucătorii care au intrat pe parcursul jocului din cupă plus cei care nu au prins lotul.

Ședința de pregătire a fost condusă de secunzii Surdu și Maghici și preparatorul fizic Florin Drăghici. Titularii din meciul de cupă au fost la refacere cu antrenorul Ilie Stan, cel care a ținut să discute cu jucătorii.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/sr-brasov-victorie-cu-inima-fc-brasov-s-a-facut-din-nou-de-ras-reactiile-lui-tiberiu-ghioane-si-ilie-stan-dupa-meciul-in-care-echipa-suporterilor-a-invins-o-pe-cea-a-primariei-19197461

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/video-golul-sezonului-in-cupa-romaniei-portarul-echipei-sr-brasov-a-inscris-senzational-din-lovitura-libera-si-a-eliminat-fc-brasov-19197424

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iii-a-12-meciuri-se-joaca-astazi-in-care-sunt-si-patru-echipe-din-liga-2-19197341

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-antrenorul-care-a-promovat-corona-in-liga-2-sterge-pe-jos-cu-primarul-allen-coliban-si-proiectul-sau-noul-fc-brasov-am-fost-executati-po-19195618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cesionarea-locului-in-liga-2-de-fc-brasov-de-la-corona-ajunge-pe-masa-tas-se-poate-dicta-chiar-si-excluderea-din-campionat-din-cauza-deciziilor-echipei-conduse-de-primarul-allen-coliban-19196546

Adi MARICA 26 Aug. 2021, 18:42 Liga 2
Pe aceeași temă