Scandal la stadionul Știința la finalul meciului Poli Timișoara – FC Brașov! Suporterii alb-violeților au mers furioși la vestiare

Anda DELIU 14 May. 2022, 16:25 Liga 2
Scandal la stadionul Știința la finalul meciului Poli Timișoara - FC Brașov! Suporterii alb-violeților au mers furioși la vestiare

Momente tensionate la Timișoara, la stadionul Știința, după finalul meciului dintre Poli Timișoara și FC Brașov, încheiat cu victoria oaspeților cu 2-1, în prima manșă a barajului de menținere în Liga 2. După fluierul de final al arbitrului, suporteri ai echipei bănățene au mers la clădirea unde sunt vestiarele și au făcut scandal.

Stewarzii care erau acolo pentru a asigura securitatea membrilor celor două echipe au fost împinși de suporterii furioși, iar din acest motiv au intervenit și jandarmii. Aceștia din urmă au calmat însă spiritele fără a utiliza gaze lacrimogene, cum fac de obicei.

S-a scandat împotriva jucătorilor, antrenorului Nicolae Croitoru și a conducătorului-impresar Florin Iacob.

FC Brașov a întors scorul și a câștigat la Timișoara manșa tur a barajului de evitare a retrogradării din Liga 2

Poli Timișoara a condus în meciul cu FC Brașov, după golul din lovitură liberă al lui Doru Andrei, din minutul 6, însă, încet-încet, jucătorii lui Nicolae Croitoru au cedat inițiativa, deși evoluau pe teren propriu, și în partea secundă s-au văzut egalați și, mai rău, conduși și învinși. Pentru echipa brașoveană au înscris Alexandru Negrean (53′) și Bogdan Piper (67′).

2-1 pentru FC Brașov s-a încheiat jocul de pe Știința, iar Poli Timișoara pornește cu a doua șansă la returul de peste o săptămână, de pe stadionul Tineretului din Brașov.

Câștigătoarea dublei manșe își va asigura sportiv menținerea în Liga 2, în timp ce pierzătoarea va fi a cincea retrogradată în Liga 3 la finalul acestui sezon. Totuși, sunt șanse mari ca echipa care pierde această dublă manșă să rămână în Liga 2 și pentru campionatul viitor, deoarece Gaz Metan Mediaș, una dintre retrogradatele din Liga 1, se va desființa, astfel că va rămâne un loc vacant.

Suporterii furioși au vrut să intre la vestiar pentru jucătorii Politehnicii

Înfrângerea a adus mulți nervi pentru suporterii Politehnicii, iar câțiva zeci de fani, până într-o sută, din cei circa 400 care au asistat la meci, au mers hotărâți în fața vestiarelor și au vrut să intre peste jucători, pentru a le cere explicații pentru acest nou eșec și postura în care au adus clubul, aproape de o retrogradare sportivă rușinoasă.

Au forțat intrarea, însă stewarzii și mai apoi jandarmii i-au blocat să pătrundă în interior.

S-a scandat împotriva jucătorilor, antrenorului Nicolae Croitoru și a administratorului delegat Florin Iacob. Acesta din urmă a fost făcut valutist și bișnițar”.

Dacă lui Croitoru i s-a cerut din nou demisia, jucătorilor li s-a transmis într-un mod vehement că n-au loc nici la echipele din Liga 3.

Au ieșit, din rândul jucătorilor, pentru a discuta cu suporterii căpitanul Ioan Mera, George Păduraru, Adrian Zaluschi, Cătălin Oanea și Harrison Devenish-Meares.

Spiritele s-au calmat în cele din urmă, fără a avea loc incidente reprobabile.

Conducătorul-impresar Florin Iacob și antrenorul Nicolae Croitoru, printre ”clienții” favoriți ai suporterilor!

Spre deosebire de precedentele două jocuri, ultimele din play-out, fanii Politehnicii și-au încurat echipa la acest meci cu FC Brașov. S-au bucurat la golul marcat rapid de Doru Andrei, însă, pe parcurs, după ce adversarii au preluat conducerea, scandările ironice ale galeriei au revenit.

De exemplu, după golul prin care FC Brașov a preluat conducerea, galeria Politehnicii a strigat: ”Jucători de Serie C, vă rupem picioarele!” Conducătorul-impresar Florin Iacob, văzut ca unul dintre vinovați pentru actuala situație a echipei, a fost înjurat, iar antrenorului Nicolae Croitoru, impresariat chiar de Iacob, i s-a cerut din nou demisia.

Ulterior, după finalul jocului, cei mai furioși dintre suporteri în urma acestui rezultat au mers la vestiare pentru a face scandal. Au fost câteva clipe de tensiune maximă, menite, poate, să-i și sperie pe jucători pentru a se trezi și a evolua altfel în meciul retur. Iubita unuia dintre fotbaliștii Politehnicii, aflată în acea zonă, s-a speriat atât de tare de situație, încât a început să plângă.

Meciul retur dintre Poli Timișoara și FC Brașov, din cadrul barajului de menținere în Liga 2, va avea loc peste o săptămână, la Brașov.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-fc-brasov-joaca-de-la-ora-1400-pe-stiinta-prima-mansa-a-barajului-pentru-evitarea-retrogradarii-in-liga-3-19231312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gaz-metan-a-jucat-ultimul-meci-in-liga-1-si-se-desfiinteaza-antrenorul-flavius-boroncoi-in-lacrimi-ma-duc-sa-pun-lacatul-acum-pe-poarta-la-medias-barajul-de-mentinere-in-liga-2-d-19231330

Anda DELIU 14 May. 2022, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă