SC Oțelul Galați, la ora adevărului! Dorinel Munteanu, concluzii după încheiarea cantonamentul montan. Antrenorul e nemulțumit de mai mult de jumătate dintre achizițiile făcute, face o promisiune suporterilor și își atenționează jucătorii

Andi SÂRBU 25 Jul. 2022, 18:10 Liga 2

SC Oțelul Galați și-a încheiat sâmbătă, 23 iulie, cea mai grea perioadă a acestei pregătiri de vară, cantonamentul montan efectuat timp de două săptămâni la Poiana Brașov, iar antrenorul ei, Dorinel Munteanu, a tras concluziile.

Dorinel Munteanu, la finalul stagiului de la Poiana Brașov: ”Mă îngrijorează integrarea noilor veniți”

”Neamțul” este nemulțumit de cel puțin ultimele două evoluții ale echipei în meciurile amicale, e îngrijorat de modul în care nou-veniții s-au integrat în grup, în sensul în care avea așteptări mai mari în această privință, din acest motiv dorindu-și și alte achiziții.

”Această perioadă petrecută la Poiana Brașov și-a atins scopul, chiar dacă sunt parțial mulțumit pentru această perioadă. Din punct de vedere al jocurilor, cel puțin primele două, am suferit foarte mult, dar nu vreau să caut nicio scuză. În acest cantonament am urmărit atât completarea condiției fizice, cât și omogenizarea echipei, noi veniți, jucătorii care au obținut performanțe de a promova. Am spus că sunt parțial mulțumit pentru că am văzut și lucruri pozitive. Din punct de vedere fizic, într-adevăr, toți jucătorii au răspuns pozitiv, adică cu foarte mici probleme medicale, dar mă îngrijorează integrarea noilor veniți, care nu este așa cum mi-aș fi dorit, însă voi încerca până la startul noului sezon, pe 6 august, să mai completăm lotul sau să fac în așa fel încât echipa noastră să câștige jocul cu Poli Iași, pentru că este foarte important să avem un start bun”, a declarat Dorinel Munteanu într-un interviu publicat de pagina de Facebook a echipei gălățene.

Munteanu, nemulțumit de trei-patru dintre achiziții

Întrebat pe ce posturi își mai dorește jucători, Dorinel Munteanu a spus că preferă să nu facă numiri, însă declară că trei-patru dintre cei aduși nu se ridică la așteptările sale.

”Nu vreau să dau nume, dar nu sunt mulțumit de trei-patru jucători pe care i-am adus. Mai am posibilitatea până în 5 septembrie să fac achiziții. Cred că ori nu am fost bine înteles, ori n-au înteles jucătorii nou-veniți la ce club au venit, la un club cu tradiție, care are obiective îndrăznețe. Dar, cum am spus, împreună cu stafful meu tehnic voi analiza foarte bine evoluția lor și o să mai fac achiziții”, a adăugat acesta.

  • În această vară, după promovarea în Liga 2, SC Oțelul Galați a făcut următoarele achiziții, clubul prezentându-i în mod oficial pe: Rareș Antonio Pop (portar, ex Chindia Târgoviște), Valmir Berisha (atacant din Kosovo, ex Sliema Wanderers / Malta, fost și la Chindia Târgoviște), Charlie Mabussi (fundaș stânga din Kongo, ex FC Edmonton – Canada 1), Răzvan Gorovei (mijlocaș, ex Dante Botoșani), Ricardo Kip (mijlocaș, ex FC Den Bosch / Olanda), Mario Mitoi (mijlocaș central, Campionii FC Argeș 2) și Laurențiu Maxim (mijlocaș lateral, Viitorul Cluj).

”Nu intru în panică. Garantez că la ora jocului cu Poli Iași echipa va arăta altfel”

În amicalele disputate în această vară, SC Oțelul a întâlnit un adversar din Liga 4, nou-promovată în Liga 3, unul din Liga 1, și patru din Liga 2, viitoare adversare în noul sezon. Întrebat cum i s-au părut adversari din eșalonul secund, cum i-a simțit, Dorinel Munteanu a răspuns că este obișnuit cu acest nivel, deoarece a mai antrenat-o aici pe CSM Reșița.

Antrenorul echipei gălățene recunoaște că problema ofensivă persistă, în ceea ce privește ocaziile create și șuturile la poartă, a văzut o creștere în joc la ultimul amical disputat, îi roagă pe suporteri să nu se panicheze din cauza rezultatelor înregistrate în această perioadă și dă asigurări că la primul meci oficial Sîrghi și compania se vor prezenta altfel decât au făcut-o în jocurile test.

”Diferența nu este mare și știam ritmul campionatului. În afară de primele două jocuri, în care echipa a fost obosită și chiar nu a arătat nimic, eu am fost foarte mulțumit de joc, de ocaziile create. Nu am marcat, este problema noastră și trebuie să ne concentrăm pe viitor, dar am văzut o creștere în joc foarte mare și mă bazez pe ceea ce am lăsat în ultimul joc (n.r. – 0-2 cu Metaloglobus). De acum încercăm în această perioadă de 10-12-13 zile să ne pregătim de primul joc, care va fi foarte, foarte greu”, a spus Munteanu, care a vorbit și despre problemele pe care le are în acest moment în lot: ”Neagu și Adăscăliței nu au făcut deloc pregătirea, fiindcă după jocul cu FCSB au acuzat dureri. Neagu s-a operat, Adăscăliței este în proces de recuperare. Ghiocel nu și-a revenit. Am avut câteva absențe, dar în jocul cu FC Brașov, Juri Cisotti, la fel, s-a accidentat, sper să îl recuperăm cât mai repede, fiindcă sunt jucători importanți. Nu intru în panică, și mi-aș dori nici ca suporterii noștri să nu intre în panică, pentru că garantez că la ora jocului cu Poli Iași echipa va arăta altfel.”

  • SC Oțelul a înregistrat următoarele rezultate în amicalele din această vară: 6-0 cu Unirea Braniștea, 0-1 cu FCSB, 0-4 cu Gloria Buzău, 0-3 cu Unirea Slobozia, 1-1 cu FC Brașov și 0-2 cu Metaloglobus București, ultimele patru fiind disputate pe perioada cantonamentului efectuat la Poiana Brașov.

Munteanu nu avea pretenții privind programul Oțelului: ”Trebuie să câștigăm toate meciurile”

Fostul internațional român, deținătorul recordului de selecții la naționala României, a spus despre programul din sezonul regular cu care s-a ales SC Oțelul că nu avea nici așteptări, înainte de tragerea la sorți, dar nici dezamăgiri, după aflarea lui. ”Neamțul” vrea, dacă s-ar putea, numai victorii în campionat.

”Să știti că nu am avut mari așteptări și nici mari dezamăgiri, pentru că mă gândesc la obiectivul nostru, adică de a prinde play-off-ul anul acesta, deși mai sunt de jucat trei meciuri anul viitor (n.r. – 16 din cele 19 meciuri ale sezonului regular au loc în 2022, iar ultimele trei se vor juca în 2023. Apoi urmează play-off-ul și play-out-ul). Trebuie să câștigăm toate meciurile. Chiar dacă picăm cu cea mai tare echipă, al cotei mă refer, noi trebuie să ne pregătim la fiecare joc și să facem în așa fel încât să câștigăm puncte”, a comentat Dorinel Munteanu.

  • Nou-promovata gălățeană va începe sezonul de Liga 2 cu un meci pe teren propriu cu Poli Iași. În primele cinci etape va mai întâlni Dinamo (deplasare), Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare) și Poli Timișoara (acasă). Întreg programul sezonului regular al eșalonului secund îl poți vedea AICI.

Antrenorul Oțelului, despre situația financiară a clubului și mesajul către jucătorii săi: ”Promovarea noastră este istorie

Nu putea trece neanalizată nici situația financiară a clubului. Antrenorul spune că negocierile cu combinatul siderurgic din oraș sunt în stagiul final de discuții, însă nici măcar implicarea primăriei nu acoperă necesitățile unui obiectiv îndrăzneț cum este stabilit încă din primul an de la promovarea în Liga 2: promovarea în prima ligă. Dorinel Munteanu își dorește atragerea a cât mai multe firme care să sponsorizeze echipa.

”Sunt discuții foarte avansate despre această parte financiară, sper să finalizăm discuțiile cu combinatul (n.r.- sunt negocieri cu Combinatul Siderurgic Liberty Steel din Galați), care își dorește să fie alături de noi, dar cei care se ocupă de partea financiară trebuie să mai găsim sponsori, să aducă sponsori, oameni care să ne ajute să susțină echipa financiar și, bineînțeles, sunt convins că nici primăria nu ne va da la o parte, așa că ne bazăm pe sprijinul oamenilor care au intenții bune”, a spus Dorinel Munteanu.

În final, Munteanu a avut un mesaj public și pentru jucătorii săi, reamintindu-le ceea ce le-a spus în momentul instalării sale pe banca tehnică. Și anume, faptul că principalul obiectiv al echipei este acela de a atrage cât mai mulți spectatori la meciuri, realizare care va duce și alte beneficii clubului.

”Apelul meu către jucători, de la începutul mandatului meu, a fost acela de a atrage câți mai mulți spectatori la stadion. Suntem pe un drum bun, am promovat, dar promovarea noastră este istorie. Acum avem alte obiective, alte proiecte în care trebuie să tragem cu toții ca să vedem la fiecare joc foarte mulți suporteri, să ne încurajeze, și, bineînțeles, să aibă încredere în noi, fiindcă fără încrederea lor este mai greu să realizăm ceea ce ne-am propus. Ca și nou promovată, este un obiectiv îndrăzneț de a prinde play-off-ul și de a ataca promovarea din acest an”, a încheiat antrenorul echipei SC Oțelul.

Interviul acordat de Dorinel Munteanu la finalul cantonamentului de la Poiana Brașov:

Foto și video:SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-metaloglobus-victorioasa-in-amicalul-cu-sc-otelul-in-incheierea-cantonamentului-montan-pentru-ambele-echipe-andrei-sin-decisiv-pentru-bucuresteni-19238308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-procedura-de-stabilire-a-jocurilor-19237953

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-negociaza-cu-un-sponsor-important-clubul-din-galati-si-ar-rotunji-binisor-bugetul-iar-cristian-munteanu-a-confirmat-pentru-noi-ar-fi-ceva-important-19237924

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-si-a-luat-masuri-pentru-regula-under-din-liga-2-si-a-legitimat-doi-tineri-fotbalisti-precizarile-clubului-19237815

Andi SÂRBU 25 Jul. 2022, 18:10 Liga 2
Pe aceeași temă