SC Oțelul a rămas singura echipă neînvinsă în acest sezon de Liga 2. Dorinel Munteanu, după victoria cu Poli Timișoara: ”Jocul se cam ridică la ce pretenții am eu”

Marius ANGHEL 04 Sep. 2022, 11:57 Liga 2
SC Oțelul a rămas singura echipă neînvinsă în acest sezon de Liga 2. Dorinel Munteanu, după victoria cu Poli Timișoara: ”Jocul se cam ridică la ce pretenții am eu”

O singură echipă a rămas neînvinsă și după disputarea etapei a 5-a a Ligii 2, iar aceasta este nou-promovata SC Oțelul Galați.

Înaintea rundei, fără eșec erau și CS Comunal Șelimbăr, Unirea Slobozia și Poli Iași, însă toate acestea au pierdut în acest weekend.

Răzvan Gorovei, decisiv pentru SC Oțelul în meciul cu Poli Timișoara

Sâmbătă, SC Oțelul a trecut pe teren propriu de Politehnica Timișoara, la limită, cu scorul de 1-0, după ce Răzvan Gorovei a marcat în minutul 3. Acesta a împins mingea în plasă din fața liniei porții, după ce Yabre, aflat la bara a doua, a trimis cu capul din 5 metri la colțul lung, după ce Neagu centrase dintr-un corner din dreapta.

O mare ocazie de gol a avut și Cisotti, în minutul 31, când a trimis din 2 metri pe lângă poartă, după ce Cîrjan reluase cu capul din 7 metri spre dreapta, iar mingea a fost atenuată de noroi și spre îndrepta spre afară.

Dorinel Munteanu: ”Jocul tactic s-a cam ridicat la pretențiile mele”

După joc, antrenorul Dorinel Munteanu a apreciat faptul că jucătorii săi i-au ascultat bine indicațiile și că s-au apropiat de pretențiile pe care le are de la ei. Victoria a considerat-o meritată.

”O nouă victorie muncită, meritată, pe deplin meritată. Am abordat jocul foarte încrezători, foarte concentrați. Asta a fost și discuția mea cu echipa, pentru că eram convins că va fi un joc foarte de greu, dar mă bucură că am crescut din punct de vedere tactic jocul, adică se cam ridică la ce pretenții am eu. Sigur, adversarul nostru nu ne-a pus nicio problemă, nu a avut mari ocazii, dar puteam noi să mai înscriem. Mai avem de lucru, dar îi felicit din suflet pe băieți că au reacționat exact la ceea ce le-am spus, adică la importanța și la greutatea jocului”, a spus Dorinel Munteanu.

”Aș vrea să trăiesc prezentul, trecutul este scris, suntem eroii Galațiului”

După ce a vorbit la conferința de presă despre reîntâlnirea dintre Galați și Timișoara, care în 2011, la acea dată în Liga 1, s-a terminat cu o victorie cu 2-1 pentru Oțelul și i-a adus titlul de campioană, Dorinel Munteanu a fost întrebat și după joc dacă acest succes de acum a fost unul deosebit. Antrenorul actualului Oțelul, altă asociație decât cea care a fost campioană, la fel cum și actuala Poli Timișoara este cu totul altă echipă, a oferit un răspuns înțelept.

”Toți avem în suflet acea victorie, când am devenit campioni, dar aș vrea să trăiesc prezentul, trecutul este scris, suntem eroii Galațiului, dacă putem să spunem, că am adus acel titlu, dar acum avem altă provocare și provocarea este play-off-ul până acum”, a spus Dorinel Munteanu.

Munteanu, mesaj către suporteri despre multiplele schimbări din lot din ultima perioadă

În această săptămână, SC Oțelul a perfectat trei noi achiziții, după ce la începutul săptămânii trecute echipa nou-promovată în Liga 2 se despărțea de încă doi jucători aduși în această vară. Antrenorul trupei gălățene a oferit un mesaj pentru suporteri legat de aceste modificări din cadrul lotului.

”Vreau să spun și să transmit suporterilor că toți jucătorii pe care i-am adus… este vorba de integrare, toți vor ajuta echipa, mai mult sau mai puțin. Știți foarte bine că mă bazez pe grupul de jucători pe care l-am avut în Liga a 3-a. Dar toți jucătorii vor aduce un aport pozitiv echipei”, a declarat antrenorul Oțelului.

Cu 11 puncte acumulate în primele cinci etape, SC Oțelul a urcat pe locul 2, fiind la un punct în spatele liderului Unirea Dej (12 puncte). În etapa a 6-a va juca în deschiderea rundei, vineri, 9 septembrie, de la ora 16:30, la Buftea, pe sintetic, cu o altă nou-promovată, Progresul Spartac (locul 8, 9 puncte).

Declarațiile date de Dorinel Munteanu după SC Oțelul Galați – Poli Timișoara 1-0:

După joc, suporteri ai echipei Oțelul au mers în curtea stadionului, în zona vestiarelor și i-au scandat numele lui Dorinel Munteanu și l-au chemat la salut:

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto
Video: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-merge-foarte-prost-mai-ales-ofensiv-bogdan-andone-vorbeste-despre-ocazii-si-faze-fixe-dupa-esecul-cu-sc-otelul-19243893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-dimineata-aglomerata-in-esalonul-secund-cu-sase-meciuri-care-debuteaza-de-la-ora-1100-liderul-joaca-la-targu-jiu-ultimele-doua-clasate-au-meci-direct-la-timisoara-19243662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-noi-jucatori-pentru-dorinel-munteanu-doi-fundasi-romani-si-un-atacant-ucrainean-la-sc-otelul-a-ajuns-un-varf-care-in-ultimii-ani-a-jucat-in-indonezia-malaezia-si-vietnam-19243491

Marius ANGHEL 04 Sep. 2022, 11:57 Liga 2
Pe aceeași temă