Sărbătoare la Galați! Fanii l-au ”acoperit” pe Dorinel Munteanu la interviu și au celebrat promovarea pe teren. Antrenorul, anunț de senzație la final: ”Vreau în play-off-ul primei divizii”

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2023, 16:08 Liga 2

A început sărbătoarea la Galați după ultimul fluier al partidei cu Unirea Dej (scor 1-0), care a adus promovarea în SuperLiga României pentru SC Oțelul. A fost un meci pe care echipa lui Dorinel Munteanu l-a controlat, iar antrenorul s-a făcut cu greu înțeles la interviul de la final.

SC Oțelul e în prima ligă, a început sărbătoarea la Galați!

Dorinel Munteanu a sprintat pe tunelul de acces după ce s-a terminat partida cu Unirea Dej, în timp ce jucătorii săi și suporterii, care au intrat chiar pe teren, au cântat și s-au îmbrățișat pentru faptul că fotbalul gălățean va avea din nou reprezentantă în prima ligă.

Peste 10.000 de oameni au pătruns pe gazon, lăsați de organizatori, iar numele lui Dorinel Munteanu a fost scandat, după ce antrenorul a revenit pe teren. Nici la interviuri nu a fost lăsat fostul mijlocaș al echipei naționale să se facă prea bine înțeles, iar din jurul său se auzeau scandări pentru echipă, dar și pentru el și conducătorul Cristian Munteanu.

Dorinel Munteanu s-a făcut cu greu auzit la interviuri, după SC Oțelul – Unirea Dej

În plus, la vestiare, jucătorii i-au cântat antrenorului: ”Dorinel, asta e, ai făcut istorie”. Fotbaliștii s-au referit și la titlul obținut de Dorinel Munteanu cu Oțelul Galați în 2011.

Poate puțină lume știe că mi-am dorit ca Oțelul să intre în prima ligă din acest sezon. Azi, 21 mai, Oțelul a revenit în prima ligă datorită unor băieți extraordinari, care acum un an erau în Liga 3. Nimeni nu a avut încredere în ei, dar i-am convins că prin muncă, disciplină, atitudine se poate ajunge în vârf!

Vreau să spun ceva. Nu sunt arogant, dar obiectivul meu e să fiu anul viitor în play-off-ul SuperLigii. Ăsta e obiectivul meu și îl voi realiza! A fost foarte greu acum, dar sunt foarte bucuros că am reușit. Chiar și la începutul campionatului, cei mai înfocați suporteri nu credeau că vom ajunge unde am ajuns.

Sunt două date istorice pentru fotbalul gălățean 15 mai (n.r. – 15 mai 2021, când Oțelul Galați a luat titlul) și 21 mai. S-a dovedit că ordinea, disciplina, seriozitatea aduc lucruri mari. Chiar dacă am fost antipatic pentru anumite persoane, simpatic pentru anumite persoane, sunt fericit că orașul acesta se bucură”, a spus Dorinel Munteanu la microfonul Digi Sport, la finalul partidei. S-a făcut cu greu auzit datorită/ din cauza suporterilor.

Dorinel Munteanu, sedus de aerul tare al promovării: ”Vreau să joc cu SC Oțelul în play-off-ul SuperLigii”

Dorinel Munteanu are planuri mari pentru sezonul următor și a anunțat un obiectiv îndrăzneț. A făcut încă de acum strategia pentru SuperLigă și vrea să obțină calificarea în play-off, fiind convins că bugetul se va contura fără probleme.

Știe că sponsorii vor veni lângă SC Oțelul, chiar dacă în acest sezon clubul a avut perioade în care a acumulat datorii față de jucători.

Trebuie să construim o echipă puternică, la anul vreau să fim în play-off-ul competiției. Va fi greu, și acum a fost greu, dar țin să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi, domnul primar, Ionuț Pucheanu, Consiliul Local, tuturor prietenilor care m-au ajutat să fac ceva frumos pentru echipă.

Din vară, Liberty a venit lângă noi cu o sumă considerabilă. Le mulțumesc și suporterilor, care au fost alături de noi. Bugetul se face, se va crea de la sine, vor veni oameni lângă noi pentru că au văzut o echipă curată, care a câștigat pe teren.

Îmi cer scuze celor pe care i-am deranjat, dar am făcut-o ca să îmi apăr echipa. Seriozitatea, disciplina se vor păstra și în prima ligă, cât timp eu voi fi aici”, a mai spus Dorinel Munteanu.

SC Oțelul, victorie fără probleme cu Unirea Dej

SC Oțelul a învins cu 1-0 Unirea Dej, chiar dacă a fost avantajată și de rezultatul scorului înregistrat în partida dintre Poli Iași și Dinamo, scor 4-1. A obținut victoria cu Unirea Dej în urma reușitei lui Răzvan Gorovei, din minutul 70, de la 11 metri, dar adversarii nu au pus deloc probleme și rezultatul de egalitate nu era un obiectiv greu de atins pentru promovata în SuperLiga României.

Clubul din Galați, cu două promovări la rând, din Liga 3 în Liga 2 și din Liga 2 în SuperLigă, a reușit abia în runda a 10-a să își adjudece accederea în prima divizie, în ciuda faptului că a mai avut alte două șanse, în chiar precedentele două runde din play-off.

  • SC Oțelul: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Sîrghi, Nedelea – Cisotti, I. Neagu (cpt.)(Zivulic 63′), Jardan (Nica 54′) – Mitoi (Laur. Maxim 46′), K. Fatai (Cîrjan 59′) – Oct. Ursu (Gorovei 54)
    Rezerve neutilizate: R. Pop – D. Panait, Ghiocel, Farcaș

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-poli-iasi-a-primit-trofeul-ligii-2-jucatorii-au-facut-turul-de-onoare-al-stadionului-cu-medaliile-de-campioni-razvan-burleanu-a-fost-huiduit-de-un-intreg-stadion-19272075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-in-superliga-dinamo-si-gloria-buzau-in-baraj-19271974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-sc-otelul-unirea-dej-poli-iasi-dinamo-si-steaua-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1300-19271895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ghinion-teribil-pentru-antonio-bordusanu-tanarul-jucator-promitator-de-la-dinamo-va-fi-operat-din-nou-dupa-ce-i-a-cedat-meniscul-exclusiv-19271889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sos-din-partea-frf-parlamentarii-vor-sa-restrictioneze-jocurile-de-noroc-principala-sursa-de-sponsorizare-privata-din-fotbalul-romanesc-ar-fi-foarte-greu-sa-ne-desfasuram-activitatea-ne-v-19271856

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-metaloglobus-se-joaca-de-la-ora-1100-pierzatoarea-retrogradeaza-in-liga-3-in-turul-barajului-de-mentinere-in-liga-2-echipele-au-fost-egale-19271759

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2023, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă