Săptămână decisivă pentru Poli Iași: câți bani ar putea primit de la bugetul local! Cornel Șfaițer rămâne principala țintă pentru postul de președinte

Narcis POHOAȚĂ 04 Jun. 2021, 12:38 Liga 2
Săptămână decisivă pentru Poli Iași: câți bani ar putea primit de la bugetul local! Cornel Șfaițer rămâne principala țintă pentru postul de președinte

Amânată în mai multe rânduri în ultima perioadă, finanțarea clubului de fotbal Politehnica Iași ar putea fi subiectul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Iași ce va avea loc luni, 7 iunie. Ultima oară, proiectul de hotărâre prin care retrogradata din Liga 1 urma să primească suma de aproximativ 650.000 de euro a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței CL din data de 28 mai, atunci când erau șanse foarte mici să fie aprobat.

De atunci, părțile implicate au purtat mai multe discuții privind viitorul echipei de fotbal a Iașiului, iar varianta cu Poli în Liga 2 în sezonul viitor a prins tot mai mult contur. Dar și bugetul clubului.

Peste un milion de euro pentru Poli Iași

Dacă inițial proiectul de hotărâre viza suma de 650.000 de euro pentru echipă, bani cu care să fie acoperite inclusiv datoriile din stagiunea trecută, în ședința extraordinară de săptămâna viitoare consilierii vor vota o sumă mult mai mare pentru Poli Iași, de peste un milion de euro.

Pe lângă banii alocați pentru stingerea datoriilor către jucătorii și stafful care au încheiat campionatul trecut de Liga 1, consilierii vor vota aproximativ 300.000 de euro pentru turul campionatului Ligii 2, dar și bani pentru academia din Copou, ori pentru secția de fotbal feminin.

Cornel Șfaițer, favorit să preia postul de președinte

Așa cum Liga2.ro v-a mai informat, Cornel Șfaițer (foto jos, cu fața), actualul manager al celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, este favorit să preia clubul din Copou.

Cel puțin pentru moment aceasta este prima variantă luată în calcul la Iași. Acesta are o imagine bună în Liga 1, a stat departe de scandaluri, iar echipele la care a lucrat a avut rezultate bune, ultima dovadă fiind prezența în cupele europene a lui Sepsi.

În plus, Șfaițer ar putea aduce la Iași un lot competitiv de jucători.

Agreată de unii consilieri a fost la un moment dat și pista Florin Prunea, dar aceasta a căzut, întrucât primarul nu ar fi de acord cu revenirea fostului internațional.

Variante de avarie ar mai fi Dani Coman sau Iuliu Mureșan.

Se retrage Adrian Ambrosie?

Dacă incertitudinea în ceea ce privește eșalonul în care va juca Poli Iași în sezonul viitor a fost în mare măsură risipită, săptămâna viitoare vom avea un răspuns și la dilema legată de viitorul lui Adrian Ambrosie la clubul din Copou.

Acesta este contestat vehement de către consilierii locali și suporteri, primii condiționând chiar votul în Consiliul Local de plecarea acestuia atât din Comitetul Director (CD), cât și din Adunarea Generală a Asociaților (AGA).

Dacă din CD și-au anunțat demisia înaintea ședinței Consiliului Local de pe 28 mai, Ambrosie și ceilalți membri, Leonid Antohi, Ion Apostol și Mircea Ursu sunt așteptați să facă același gest și din AGA, în cursul săptămânii viitoare.

Foto: Politehnica Iași și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Narcis POHOAȚĂ 04 Jun. 2021, 12:38 Liga 2
Pe aceeași temă