Ilie Stan s-a săturat să aștepte prelungirea cu SCM Gloria Buzău și și-a anunțat plecarea. Mesajul de adio al antrenorului

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2021, 16:36 Liga 2
Ilie Stan s-a săturat să aștepte prelungirea cu SCM Gloria Buzău și și-a anunțat plecarea. Mesajul de adio al antrenorului

Ilie Stan nu mai continuă la SCM Gloria Buzău. Antrenorul a anunțat, printr-o postare pe contul personal de Facebook, că nu mai rămâne la echipă după ce îi expiră contractul. Ilie Stan și clubul mai sunt ”legați” doar până pe 30 iunie, iar conducerea nu i-a trimis semnale cum că se dorește prelungirea.

Ilie Stan a spus de la bun început, de când au început negocierile pentru trecerea clubului în partea privată, că dorește să rămână și în noul proiect. Ar fi vrut să aibă parte de o șansă, odată ce SCM Gloria Buzău obținea dreptul legal de promovare în Liga 1, dar cu toate acestea, iată că structura de conducere va merge pe altă variantă.

Ilie Stan a refuzat mai multe oferte pentru a continua la SCM Gloria Buzău 

Ilie Stan le-a mulțumit suporterilor din Buzău pentru perioada petrecută acolo, chiar dacă în ultimele luni bune nu i-a putut avea alături, în tribune, din cauza pandemiei.

În postarea lui Ilie Stan de pe contul personal de Facebook s-a simțit o oarecare resemnare, pentru că ar fi vrut să continue la SCM Gloria Buzău. El a declarat că, din atașament pentru echipă, chiar a refuzat mai multe oferte, atât din România cât și din străinătate, în ultima perioadă.

Dragii mei buzoieni,

După doi ani în care am încercat să fim cât mai buni, și eu, și echipa, părăsesc cu regret Gloria. Clubul la care am deschis ochii în fotbal, la care am debutat în prima divizie, de la care mi-am început ascensiunea către fotbalul mare. Clubul meu de suflet, alături de Steaua. Poate că nu întâmplător au și aceleași culori, roșu-albastru.

Au fost doi ani foarte grei. A trebuit să reclădim echipa, s-o luăm aproape de la zero. Dar eu zic că am făcut lucruri frumoase. Am avut și meciuri bune, ne-am clasat o vreme pe locuri fruntașe. Las în urmă un lot conturat, dar și câțiva tineri, unii încă juniori, pe care i-am promovat și care sper să-și continue ascensiunea în tricoul Gloriei: Pârvulescu, Socol, Cl. Ionescu, Lazăr, portarii Horeboiu și Șerban.

Dacă diriguitorii clubului ar fi obținut în acești doi ani dreptul juridic de a promova în prima liga, sigur am fi fost mai motivați. Așa, cu o finalitate neclară a muncii noastre, ne-a fost foarte greu. Când nu ai o destinație, e foarte greu să alegi drumul.

Cu toate acestea, eu cred că în cei doi ani petrecuți la Gloria am făcut destule lucruri bune. Clubul a vândut (pe bani, nu liberi) doi jucători importanți, V. Alexandru și V. Munteanu. Iar eu am muncit mereu, însuflețit. Și fiindcă nu-mi tradez meseria, dar și fiindcă sunt de-al locului, Gloria însemnând enorm pentru mine.

Probabil că pe asta au și mizat conducătorii clubului, pe atașamentul meu, pe sufletul meu de buzoian. Dezvălui acum, pe parcursul celor doi ani am avut mai multe oferte, și din prima liga, dar și din străinătate. Am ales însă să rămân. Cu sufletul, nu cu cardul.

Acum, în clipă despărțirii, va urez să rămâneți sănătoși, iar Gloria să-și rezolve problema juridică a promovării, însă și pe cea fotbalistică, pe teren. M-aș bucură, ar fi și o părticică din muncă mea.

Succes!

Al vostru,

Iliesta”, a anunțat Ilie Stan pe Facebook.

Ilie Stan a preluat SCM Gloria Buzău în mai 2019, perioadă în care a condus echipa în 48 de meciuri oficiale și a înregistrat 16 victorii, 17 egaluri și 15 înfrângeri. Media de puncte a fost de 1.35 pe partidă.

  • Antrenorii Marius Lăcătuș, Mihai Teja și Dan Alexa se află în vederile buzoienilor pentru preluarea echipei.

SCM Gloria Buzău a terminat campionatul de Liga 2 pe locul 4 în Grupa B a play-out-ului, cu 35 de puncte, la șase puncte peste locurile din zona roșie a retrogradării. În ultima etapă a pierdut la scor contra celor de la Concordia Chiajna, pe teren propriu, cu 0-3.

SCM Gloria Buzău, pe punctul să piardă aproape întreg lotul! 

Un val de jucători poate pleca de la SCM Gloria Buzău în zilele următoare. Liga2.ro a scris în exclusivitate, încă de zilele trecute, că aproape întreg lotul mai exact, își termină contractele peste mai puțin de o lună, pe 30 iunie

Zeci de fotbaliști își finalizează înțelegerile în vigoare cu SCM Gloria Buzău, iar un motiv care duce cu gândul la faptul că în acest moment nu se discută prelungirile înțelegerilor este pierderea unuia. Deja, buzoienii au pierdut un jucător extrem de important în campionatul trecut, pe mijlocașul central Cristian Balgiu (26 de ani), care a semnat zilele anterioare cu Universitatea Cluj.

Foto: Leczki Jozsi/ Mediafax Foto și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2021, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă