S-a mușamalizat scandalul de la finalul meciului ”U” Cluj – Unirea Slobozia de comisia FRF? Declarațiile date de Ilie Lemnaru și Erik Lincar despre sancțiunile primite de jucătorii Ispas și Ivan se bat cap în cap

Marius ANGHEL 10 May. 2022, 16:29 Liga 2
S-a mușamalizat scandalul de la finalul meciului ”U” Cluj - Unirea Slobozia de comisia FRF? Declarațiile date de Ilie Lemnaru și Erik Lincar despre sancțiunile primite de jucătorii Ispas și Ivan se bat cap în cap

După Sebastian Ivan, care a jucat pentru Unirea Slobozia în meciul din această etapă cu Steaua, Denis Ispas este și el apt de joc pentru Universitatea Cluj în partida de astăzi cu FC Hermannstadt.

Cei doi jucători au fost citați săptămâna trecută de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal după scandalul de la finalul jocului de pe Cluj Arena dintre Universitatea Cluj și Unirea Slobozia, scor 1-2, din urmă cu două runde, însă comisia a cusut cu ață albă cazul.

Declarațiile oficialilor celor două cluburi despre situația jucătorilor lor se bat cap în cap, lucru care pune la îndoială corectitudinea deciziilor Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

”Secundul” Viorel Domocoș și jucătorii Denis Ispas și Sebastian Ivan, citați de Comisia de Disciplină și Etică după jocul ”U” Cluj – Unirea Slobozia 1-2. Primul a fost sancționat, cazurile ceilalți doi s-au evaporat

După fluierul final al jocului dintre ”U” Cluj și Unirea Slobozia, încheiat cu victoria ialomițenilor cu 2-1, în cadrul etapei a 7-a a play-off-ului Ligii 2, pe teren, dar în special în zona vestiarelor stadionului Cluj Arena au urmat scene incredibile, cu bătaie între jucători, confirmată în fața presei de doi dintre protagoniști, antrenorul Uniiri, Adrian Mihalcea, și căpitanul Universității, Romario Pires.

În urma incidentelor de pe teren, antrenorul secund al Universității Cluj, Viorel Domocoș, a primit cartonașul roșu din partea arbitrului central Viorel Flueran (Craiova), în timp ce mijlocașul Marius Ciobanu, tot de la ”U” Cluj, a primit cartonașul galben pentru proteste. În urma scandalului din zona vestiarelor, conform raportului arbitrului, fotbaliștilor Denis Ispas și Sebastian Ivan li s-a reținut carnetul de joc.

Din acest motiv, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dat în ședința din data de 4 mai termen de judecată pentru ședința din 6 mai pentru antrenorul secund Viorel Domocoș și jucătorii Sebastian Ivan și Denis Ispas. În ședința din 6 mai, comisia FRF a dat verdict doar în cazul lui Domocoș, care a primit o suspendare de trei jocuri și o penalitate sportivă de 3.400 de lei pentru eliminarea sa.

În privința jucătorilor Ispas și Ivan, comisia nu a mai comunicat nimic, deși trebuia să facă acest lucru, având în vedere că cei doi au fost citați. Nu s-a transmis nici măcar faptul că judecata lor a fost clasată. Pur și simplu, cazurile celor doi jucători au dispărut de pe ordinea de zi, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ilie Lemnaru: ”Ivan nu a comis vreun gest nesportiv, carnetul ne-a fost restituit. Și Ispas a scăpat nesancționat”

Fiindcă în play-off-ul Ligii 2 a fost etapă intermediară după runda în care Denis Ispas și Sebastian Ivan s-au ales cu carnetul de joc reținut, iar Comisia de Disciplină și Etică a FRF nu apucase să judece cazul lor, cei doi nu au făcut parte din lotul echipei lor pentru următorul meci, cu Steaua, respectiv cu Concordia Chiajna.

Ulterior, Ivan a apărut în lotul Unirii la jocul din etapa a 9-a și chiar a evoluat contra Stelei, iar managerul echipei ialomițene, Ilie Lemnaru, explica cum a fost recuperat carnetul de joc al atacantului care înscria golul decisiv cu ”U” Cluj.

”Comisia de Disciplină a considerat că Sebastian Ivan nu a comis vreun gest nesportiv la finalul partidei și carnetul de jucător ne-a fost restituit. El poate juca în meciul de mâine cu CSA Steaua București”, declara, pentru infoialomita.ro, Ilie Lemnaru, în ziua dinaintea meciului din Ghencea. Același site din Slobozia scria, din informațiile primite de la oficialul Unirii, următoarele: ”Oficialul clubului ialomițean spune că și Denis Ispas a scăpat nesancționat în urma incidentelor de la finalul partidei dintre Universitatea Cluj și Unirea Slobozia.”

Erik Lincar: ”Ispas a primit o etapă, la fel și jucătorul de la cealaltă formație”

Având în vedere cele spuse de Ilie Lemnaru, este foarte interesantă și reacția antrenorului Universității Cluj, Erik Lincar, despre situația lui Denis Ispas. A vorbit despre acest lucru ieri, cu o zi înainte de jocul cu FC Hermannstadt, în care fundașul poate evolua.

”A primit o etapă, la fel și jucătorul de la cealaltă formație”, a spus Erik Lincar când a fost întrebat despre Denis Ispas, dacă este apt de joc pentru partida cu sibienii.

Ceea ce spune Lincar practic se bate cap în cap cu declarația lui Ilie Lemnaru. Oficialul Unirii spune că jucătorii nu au primit nicio sancțiune, în timp ce antrenorul Universității declară că Ispas și Ivan au primit o etapă de suspendare.

Asta, în timp ce Comisia de Disciplină și Etică a FRF nu a anunțat oficial nicio măsură în cazul celor doi jucători, deși i-a citat și, în mod normal, trebuia să comunice public măcar că judecata lor a fost clasată.

”Cică au dat trei roșii (n.r. – arbitrul Flueran ar fi arătat trei cartonașe roșii în urma incidentelor de la vestiare). Nu contează, sunteți echipă. Nu contează trei în minus. Vreau să văd atitudinea pe care o vreau eu în meciul cu Steaua. Nu v-am înjurat, nu v-am amenințat cu nimic. Mergem până la capăt. Am trecut și prin mai greu”, spunea, la finalul jocului dintre ”U” Cluj și Unirea Slobozia, în afara stadionului, în fața lui Romario Pires, unul dintre liderii galeriei Universității Cluj, despre sancțiunile care s-ar fi dat la vestiare în urma incidentului dintre jucători.

În raportul de joc scris de Flueran și publicat de FRF, a apărut că doar secundul Domocoș a văzut cartonașul roșu, în timp ce Ispas și Ivan s-au ales doar cu carnetul reținut în urma acelor incidente de la vestiare. Tot nu se leagă cu ceea ce auzise liderul galeriei Universității Cluj.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

 

Marius ANGHEL 10 May. 2022, 16:29 Liga 2
Pe aceeași temă