EXCLUSIV | Soufiane Jebari a revenit la prima dragoste din România, după despărțirea de UTA: ”A fost nevoie de un singur telefon. Cred ne putem bate la play-off”

Călin MNERIE 15 Oct. 2020, 15:37 Liga 2
EXCLUSIV | Soufiane Jebari a revenit la prima dragoste din România, după despărțirea de UTA: ”A fost nevoie de un singur telefon. Cred ne putem bate la play-off”

La niciun an de la „divorț”, FK Csikszereda și Soufiane Jebari (25 de ani) își unesc din nou destinele. În vară, mijlocașul spaniol de origine marocană a promovat cu UTA în Liga 1, dar arădenii au renunțat la serviciile sale și Jebari s-a întors acasă, în Spania. Aici s-a pregătit de unul singur până când a fost contactat de președintele harghitenilor de la Miercurea Ciuc, Zoltan Szondi, și a răspuns pozitiv chemării sale.

Jebari revine la FK Csikszereda: ”A fost nevoie de un singur telefon”

Fotbalistul a în ajuns în această dimineață în orașul harghitean, după o călătorie lungă de la Barcelona, a semnat contractul cu FK Csikszereda, s-a testat pentru coronavirus și, dacă totul este în regulă, se va pune la dispoziția antrenorului Valentin Suciu.

„A fost nevoie de un singur telefon pentru a mă înțelege cu niște oameni cu care am rămas în relații foarte bune după perioada de doi ani și jumătate petrecută la Miercurea Ciuc. Sunt nerăbdător să încep să mă antrenez din nou cu echipa, să-i cunosc pe cei câțiva jucători cu care nu am fost coleg la Csikszereda și, bineînțeles, să joc din nou în campionat. Din câte am urmărit pe internet, avem o echipă bună, cu care, spun eu, cred ne putem bate la play-off. E foarte important să fim cu toții sănătoși și rezultatele bune vor veni”, a declarat, pentru Liga2.ro, mijlocașul cu profil ofensiv al „roș-negrilor” de la FK Csikszereda.

Soufiane Jebari e convins că-i va recâștiga pe suporterii ciucani

Când a apărut pe teren pe finalul meciului dintre FK Csikszereda și UTA (scor 0-6), de la începutul acestui an, „Sofi” a fost fluierat de spectatorii ciucani, dar e sigur că îi va recâștiga din nou.

„Nu sunt supărat, așa sunt fanii adevărați. Își susțin echipa și nu jucătorii, care uneori fac alegeri în cariera lor. Prin evoluțiile și realizările mele îi convinge pe suporteri să mă aplaude din nou când vor putea fi din nou în tribune, alături de noi”, a mai precizat Jebari, care a avut două cuvinte și pentru foștii săi colegi de la UTA: „Într-adevăr, nu au început foarte bine acest campionat, dar sunt sigur că-și vor reveni. Nu se pune problema să aibă probleme cu retrogradarea, asta e cel mai important pentru UTA să joace în Liga 1 și anul viitor.”

Bogdan Apostu, după ce îl transfera pe Jebari la UTA: ”Este cel mai bun număr 10 al ligii secunde și puteți păstra această declarație și să o reamintiți”

După ce a evoluat la echipele spaniole CF Damm, Girona FC și UE Llagostera, Soufiane Jebariare a venit în România, la FK Csikszereda Miercurea Ciuc, în vara anului 2017. În Liga a 3-a a jucat 52 de meciuri pentru harghiteni și a marcat 13 goluri. După promovarea în Liga a 2-a a mai apărut pe teren doar în cinci meciuri, marcând o singură dată pentru trupa lui Vali Suciu, în succesul cu 3-0 contra celor de la Metaloglobus.

Abia refăcut după o serie de accidentări care l-au ținut pe tușă, s-a transferat la UTA în decembrie 2019 și a debutat în „alb-roșu” chiar la Miercurea Ciuc. Ulterior a mai avut doar trei apariții pentru echipa antrenată de Laszlo Balint, toate din postura de rezervă și și-a încheiat aventura la Arad fără niciun gol marcat, în ciuda faptului că Bogdan Apostu, agentul care îl transfera la UTA avea cuvinte mari despre el.

„Soufiane este un număr 10 veritabil, un volante, un profil de jucător care i-a lipsit UTA-ei. Personal, sunt convins că este cel mai bun număr 10 al ligii secunde și puteți păstra această declarație și să o reamintiți la finalul acestui campionat”, spunea Bogdan Apostu despre jucătorul care, la finalul sezonului, s-a dovedit a fi ceea ce se aștepta.

„Îl cunosc bine pe Soufiane Jebari, știu ce calități incontestabile are pentru acest nivel. E un jucător de ultimă treime, de ultimă pasă, cu tehnică foarte bună, capabil să accelereze acțiunile de atac. E genul de jucător de care aveam nevoie. Mă bucur foarte mult că s-a ivit această oportunitate, el reziliindu-și în urmă cu câteva zile contractul cu cei de la Csikszereda. Am reușit, împreună cu Bogdan Apostu, să-l convingem foarte repede să ni se alăture”, spunea și Laszlo Balint despre Jebari.

Laszlo Balint și Bogdan Apostu îl prezintă pe Soufianne Sefari la UTA

După șapte runde în prezenta ediție a Ligii a 2-a, însă doar cinci partide jucate, FK Csikszereda ocupă locul 14, cu 7 puncte acumulate. Ciucanii vin după ce în runda trecută nu au jucat la SCM Gloria Buzău din cauza multiplelor cazuri de COVID-19 depistate în cadrul lotului, cât și clubului, iar în etapa a 8-a ar trebui să evolueze pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Unirea Slobozia.

Echipa din Miercurea Ciuc i-a mai adus pentru noul sezon al Ligii 2 pe jucătorii Norbert Janos (mijlocaș, ex Recea), Rareș Takacs (fundaș, U Cluj), David Bor (fundaș, ex Paksi), Claudiu Apro (fundaș, ex Ripensia), Ladislav Rybansky (portar, ex Bekescsaba), Andras Meszaros (atacant, ex Sered), Bogdan Rotar (atacant, Viitorul Șelimbăr) și Mihai Savin (mijlocaș, ex SCM Gloria Buzău).

Călin MNERIE 15 Oct. 2020, 15:37 Liga 2
Pe aceeași temă