S-a conformat rapid! Poli Iași și-a anulat amicalul din Turcia cu echipa rusă Veles Moscova. Explicația conducerii clubului

Narcis POHOAȚĂ 02 Feb. 2023, 16:29 Liga 2
S-a conformat rapid! Poli Iași și-a anulat amicalul din Turcia cu echipa rusă Veles Moscova. Explicația conducerii clubului

După SC Oțelul Galați, Politehnica Iași și-a anulat și ea amicalul cu o echipă din Rusia programat în cantonamentul din Antalya, acolo unde încă nu a plecat, spre deosebire de gălățeni și alte cinci formații din Liga 2.

Ieșenii ar fi trebuit să joace miercuri, 8 februarie, cu Veles Moscova, formație din liga secundă rusă, dar conducerea clubului molodvean a anunțat, joi, că a luat decizia de a anula partida.

  • Totul vine în contextul în care, ieri, SC Oțelul și-a anulat testul cu Enisey Krasnoyarsk cu puține momente înainte să-l înceapă, după ce jucătorii efectuaseră încălzirea. Rușii au transmis că FRF i-a amenințat pe gălățeni cu depunctarea în campionat dacă vor juca.
  • Și Unirea Dej are programat un amical cu o echipă din Rusia, în data de 7 februarie, însă, momentan, nu a anunțat oficial că nu-l va mai disputa. Informațiile Liga2.ro sunt că Dejul își caută deja un alt adversar care să nu o irite pe FRF, FIFA și UEFA!

Florin Briaur: ”FIFA interzice orice amical cu echipe din Rusia. Cine joacă, riscă sancțiuni”

Managerul executiv al Politehnicii Iași, Florin Briaur, a declarat că echipele care joacă meciuri amicale cu formații din Rusia riscă sancțiuni din partea FIFA. Prin urmare, ieșenii au anulat partida de verificare cu Veles Moscova, perfectată inițial pentru data de 8 februarie.

Totuși, Briaur reacționează și spune aceste lucruri după ce a văzut ce a pățit SC Oțelul, înainte neștiind că nu este bine să joace amical cu o echipă din Rusia, țară care a pornit un război împotriva Ucrainei. Altfel, Poli Iași nu ar fi acceptat din start un joc test cu o echipă din federația condusă de Vladimir Putin.

”Din câte am înțeles, FIFA interzice orice meci amical cu echipe din Rusia. Cine joacă cu formații din Rusia, riscă sancțiuni. Echipele care joacă amicale sunt obligate să trimită un mail de înștiințare la FIFA, iar ei transmit la rândul lor că nu ai voie să joci contra echipelor din Rusia. De aceea, am luat decizia de a anula meciul cu Veles Moscova și vom căuta un alt adversar. Nu avem nicio hârtie primită de la federație, dar ne-am interesat și am aflat că FIFA nu aprobă aceste amicale, iar cine joacă riscă sancțiuni ce pot ajunge și până la depunctare de la 2 la 6 puncte”, a declarat managerul executiv Florin Briaur.

Acesta a adăugat că clubul Politehnica nu avea niciun contract semnat cu echipa Veles Moscova, astfel că meciul poate fi anulat fără probleme.

Ieșenii au alte trei amicale stabilite pentru stagiul din Turcia

În afara meciului cu Veles Moscova, dată pentru care va fi căutat un alt adversar, Poli mai are perfectate alte trei partide în Antalya: cu Cernomoreț Odessa (Ucraina, Liga 1 / 9 februarie), cu FK Liepaja (Letonia, Liga 1 / 12 februarie) și SK Lisen (Cehia, Liga a 2-a / 15 februarie).

Poli Iași se va afla în cantonament în Antalya în perioada 6 – 16 februarie.

În această perioadă de pregătire de iarnă, Poli Iași a mai disputat amicale cu Bucovina Rădăuți (scor 2-4), FC Bălți (scor 1-1), Zimbru Chișinău (scor 1-1), cu acestea două evoluând pe durata unui mini-stagiu efectuat în Republica Moldova, și Ceahlăul Piatra Neamț (scor 2-0).

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-dura-pentru-poli-iasi-din-partea-tribunalului-bucuresti-fostul-presedinte-ciprian-paraschiv-a-castigat-procesul-cu-clubul-din-copou-are-de-primit-20-de-salarii-si-trebuie-reangajat-19259409

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-anulat-amicalul-cu-rusii-dupa-interventia-frf-19259264

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-spart-gheata-in-amicale-cu-ceahlaul-un-portar-din-liga-3-semneaza-cu-echipa-lui-leo-grozavu-19259331

Narcis POHOAȚĂ 02 Feb. 2023, 16:29 Liga 2
Pe aceeași temă