Runde decisive pentru Poli Iași! Moldovenii țintesc șase puncte cu nou-promovatele Unirea Dej și CS Comunal Șelimbăr, după care vor stabili strategia pentru anul viitor

Narcis POHOAȚĂ 24 Nov. 2021, 10:44 Liga 2
Runde decisive pentru Poli Iași! Moldovenii țintesc șase puncte cu nou-promovatele Unirea Dej și CS Comunal Șelimbăr, după care vor stabili strategia pentru anul viitor

Politehnica Iași a ratat, sâmbătă, o nouă șansă bună de a se apropia de locurile de play-off. Un obiectiv la care era aproape imposibil să viseze după cum s-a pornit în vară, dar despre care toată suflarea din Copou a vorbit în prima parte a campionatului.

Ieșenii s-au mulțumit cu puțin pe Bega, cu Ripensia (scor 0-0), au obținut în cele din urmă punctul la care au sperat, cu destule emoții, însă rezultatul diminuează drastic șansele moldovenilor de a mai prinde locul 6, ultimul care duce în play-off. Cu cinci runde înainte de finalul sezonului regulat, Poli are de recuperat un handicat de șase puncte față de clasata pe 6, având și un meci direct cu Steaua, ocupanta acelui loc.

Poli Iași, la șase puncte în spatele ultimelor două locuri de play-off

Chiar dacă au ratat șansa de a se apropia la patru lungimi de FC Buzău și Steaua (ocupantele locurilor 5 și 6, cu câte 25 de puncte), ambele învinse în ultima rundă, ieșenii speră ca până la vacanța de iarnă să mai reducă din ecartul existent, urmând ca anul viitor să spere într-o minune la sprintul final, în ultimele trei etape rămase din sezonul regular.

  • Dacă pe Steaua urmează să o întâlnească în penultima etapă, cu FC Buzău a pierdut în Copou (scor 0-1), astfel că pentru a o depăși pe aceasta nu trebuie să fie la egalitate de puncte cu ea la finalul sezonului.

Dueluri cu două nou-promovate pentru echipa lui Costel Enache

Cum în ultimele două runde din acest an ieșenii vor întâlni două nou-promovate, Unirea Dej, pe teren propriu, și CS Comunal Șelimbăr, în deplasare, oficialii clubului din Copou nu iau în calcul decât un punctaj maxim.

Nu va fi însă o misiunea facilă pentru Poli, în condițiile în care ambele nou-promovate sunt în revenire de formă și stau destul de bine în clasament, Șelimbărul având chiar trei victorii la echipe de play-off pe propriul teren, ultima victimă fiind FC Buzău.

În funcție de cele două rezultate și de locul ocupat în clasament la final de an, oficiali Politehnicii vor stabili și strategia pentru partea a doua a sezonului. În cazul în care echipa va fi la 3-4 puncte de play-off, ieșenii iau în calcul întărirea lotului în pauza competițională și atacarea play-off-ului, chiar dacă asta ar însemna un efort financiar suplimentar.

  • În ultimele trei etape din sezonul regular, programate în 2022, Poli Iași are meciuri cu FC Brașov (acasă), Steaua (deplasare) și Astra (acasă).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-politehnicii-iasi-si-marele-regret-inainte-de-finalul-anului-am-fi-fost-aproape-de-play-off-meciul-reper-al-iasiului-in-opinia-lui-florin-plamada-dar-si-cel-mai-slab-19211049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-realist-dupa-remiza-obtinuta-de-poli-iasi-pe-terenul-ripensiei-un-joc-mai-mult-de-lupta-cu-agitatie-mare-fara-realizari-19210780

Narcis POHOAȚĂ 24 Nov. 2021, 10:44 Liga 2
Pe aceeași temă