Romario Pires a purtat banderola de căpitan la debutul la ”U” Cluj și a și marcat cu Concordia: ”Am ascultat bine ce a pregătit antrenorul și am făcut pe teren.” Brazilianul, impresionat de galerie, pentru care a avut și un mesaj

Marius ANGHEL 01 Mar. 2022, 12:47 Liga 2

În meciul cu Concordia Chiajna, pe care ”U” Cluj l-a câștigat fără emoții, cu 4-0, luni seară, pe Cluj Arena, Erik Lincar a trimis încă din primul minut patru dintre cei opt jucători achiziționați în această iarnă. Au debutat Roberto Romeo, Florin Ilie, Romario Pires și Ely Fernandes, în timp ce pe bancă au luat loc ceilalți patru, Aurelian Păun, Paul Pîrvulescu, Martin Remacle și Ioan Filip. Noutate poate fi considerată și apariția în lot a lui Ciprian Călugăr, un junior din cadrul clubului clujean.

Șase jucători au debutat pentru ”U” Cluj în meciul cu Concordia

Dintre cei patru trimiși din primul ”11”, Romeo, Ilie și Ely Fernandes au fost integraliști, iar din postura de rezervă au debutat pentru ”U” Cluj și Pîrvulescu și Filip, acesta din urmă reîntors la echipă după ce o părăsise în vara trecută, când a plecat la Gaz Metan Mediaș, de unde a revenit acum.

Însă, dintre aceștia șase care au debutat la Universitatea, cei care au avut cele mai mari realizări în acest joc au fost Ely Fernandes și Romario Pires. Atacantul originar din Insulele Capului Verde a destabilizat Concordia cu evoluția sa și a contribuit decisiv în acest succes clar. La primul gol a oferit pasa decisivă, iar pe al doilea l-a marcat el. A mai avut o mare ocazie în minutul 78, când a reluat cu capul din 6 metri peste poartă. Ely Fernandes a fost desemnat chiar jucătorul partidei.

Romario Pires a înscris contra Concordiei: ”Un debut perfect este când câștigă echipa”

Nu doar Ely Fernandes a marcat la debut, ci și Romario Pires (33 de ani). Mai mult, mijlocașul brazilian a purtat banderola de căpitan, fiindcă Costinel Gugu, liderul grupului în prima parte a sezonului, a fost lăsat de Erik Lincar pe bancă în acest joc.

Pires a înscris golul de 3-0, în minutul 57, o reușită care nu trebuia validată de arbitri. Boiciuc a scăpat mingea după linia de fund înainte să o trimită în centru, la circa 9 metri, acolo de unde Romario Pires, nemarcat, a finalizat simplu.

După joc, brazilianul s-a arătat mulțumit mai degrabă de jocul echipei și de victorie decât de debutul său cu gol pentru Universitatea Cluj.

”Pot să spun că sunt foarte fericit, nu doar pentru mine, dar pentru toată echipa. Cred că un debut perfect este când câștigă echipa. Sunt fericit că am dat gol, dar cele mai importante sunt cele trei puncte și felul în care echipa noastră a tratat meciul. Pentru mine asta e perfect. Am intrat foarte concentrați. Antrenorul a pregătit foarte bine meciul. Noi știam ce trebuia să facem, cum trebuia să începem și cred că am ascultat bine și am făcut și pe teren”, a spus Romario Pires, care a fost impresionat de galerie, din partea căreia vrea spijin necondiționat și atunci când echipei îi va fi mai greu: ”Avem o galerie, cred că dacă nu cea mai, una dintre cele mai frumoase și călduroase din țară. Avem nevoie de ei. Meciul de astăzi a fost unul în care echipa a făcut un joc foarte bun, dar vom avea și meciuri mai grele în care vom avea nevoie și de galerie.”

Romario Pires întâlnește în următoarea etapă o echipă din România pentru care a jucat, FC Hermannstadt

Brazilianul care a fost adus în această iarnă de la Farul Constanța, unde în prima parte a sezonului a evoluat în 15 meciuri sub comanda lui Gheorghe Hagi (912 minute), și care în România a mai jucat pentru Gloria Bistrița, Petrolul, Astra și FC Hermannstadt se așteaptă ca partida contra fostei sale echipei, FC Hermannstadt, să fie grea, însă își dorește un succes la Mediaș.

”Încă nu ne-am bucurat, mai avem două meciuri în sezonul regular și mai avem treabă de făcut. O să sărbătorim în seara asta, da, dar încă nu e momentul pentru mai mult. O să stăm cu familia, prietenii noștri, mâine o să ne odihnim și de miercuri o să începem să ne gândim la FC Hermannstadt, un adversar foarte bun. O să avem un meci foarte greu, pe care trebuie să mergem să-l câștigăm”, a mai spus Romario Pires după jocul cu Concordia.

Cu 36 de puncte, ”U” Cluj se menține pe locul 3 în Liga 2 după 17 etape și rămâne la nouă puncte în spatele liderului Petrolului (45) și la două de FC Hermannstadt (38). ”U” Cluj a obținut, totodată, calificarea matematică în play-off, iar acum speră să urce pe un loc direct promovabil, lucru pe care îl poate realiza dacă în etapa următoare o va învinge pe FC Hermannstadt, la 8 martie, de la ora 19:00, la Mediaș.

Declarațiile făcute de Romario Pires după ”U” Cluj – Concordia Chiajna 4-0:

https://www.youtube.com/watch?v=cpDeAlydPwg

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures și Mediafax Foto
Video și foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-se-astepta-la-succesul-contra-concordiei-calitatea-echipei-e-mult-mai-buna-s-a-vazut-asta-si-pe-teren-19221308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-daramat-total-dupa-ce-concordia-chiajna-a-fost-umilita-de-u-cluj-pentru-mine-a-fost-umilitor-nu-ma-asteptam-antrenorul-nu-si-a-explicat-un-ast-19221295

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-pornit-din-viteza-a-4-a-ely-fernandes-din-alta-liga-concordia-umilita-pe-cluj-arena-19221275

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-castiga-isi-asigura-accederea-matematica-in-play-off-u-cluj-concordia-chiajna-incepe-de-la-ora-2000-19221216

 

Marius ANGHEL 01 Mar. 2022, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă