Ripensia s-a reunit fără niciun transfer cert, dar cu gânduri năstrușnice: ”Speranța mea e ca meciul tur cu Dinamo să-l jucăm acasă în sezonul următor”

Anda DELIU 07 Jul. 2020, 09:05 Liga 2

Ripensia a reluat luni seară, 6 iulie, antrenamentele deocamdată în grupuri de zece sportivi, în așteptarea testului de coronavirus. Clubul timișorean nu a făcut niciun transfer nou, doar testează un sârb, Nenad Lalic, venit din liga a doua a țării vecine. În rest, numărul plecărilor certe este de șase, iar Adrian Popa, vechiul căpitan al echipei și unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului, e și el cu semn de întrebare.

Președintele Dumitru Mihu visează deja frumos la viitorul sezon, la un derby cu Dinamo, o altă echipă care tot întinerește lotul. ”Se pare că bugetele au crescut, chiar dacă suntem în criză. Probabil și pentru că vin alegerile. Speranța mea e ca meciul tur cu Dinamo să-l jucăm acasă în sezonul următor. Începem acest sezon cu un lot mult întinerit. Deocamdată avem doar plecări. Au plecat cinci-șase jucători. Urmează ca în perioada următoare să avem și veniri. Intenția noastră este să mai aducem trei-patru jucători de valoare, în special pe postul de fundaș central și atacant. Suntem conștienți că mai trebuie să întinerim lotul”, a declarat Mihu, în spirit de glumă.

Cosmin Petruescu era să vină la Ripensia acum doi ani

Noul antrenor al echipei, Cosmin Petruescu, a dezvăluit că Ripensia l-a dorit și în trecut. ”După prima discuție pe care am avut-o în urmă cu doi ani, chiar în ziua în care îmi dădusem acordul și acceptul pentru a prelua pe Politehnica am avut o întâlnire cu domnul președinte. Deși nu aveam contractul semnat, aveam un gentlemen agreement și îmi era foarte greu să spun nu proiectului pe care l-am început atunci. Mă bucur că la doi ani distanță sunt aici în calitate de antrenor principal la Ripensia. În urma discuției pe care am avut-o atunci, mi-a prezentat proiectul și mă bucur să constat că, la doi ani distanță, mare parte din ce am discutat la momentul respectiv văd că s-a și pus în pracitcă. Este un motiv cât se poate de serios pentru a mă convinge să încep această muncă. Un nou proiect pe termen mediu spre lung care nu exclude performanța, rezultatele sportive, dar care trebuie să aibă pașii lui, direcția lui. Știm ce avem de făcut chiar dacă suntem conștienți că nu va fi deloc ușor”, a spus Petruescu.

Transferurile se lasă așteptate la Ripensia. Petruescu: ”Nu este deloc ușor”

Clubul roșu-galben mai negociază cu jucători, cum ar fi Cristian Ene sau chiar Radu Motreanu. Cosmin Petruescu a spus că vrea jucători care sunt în competiție, în primele trei ligi românești.

”Poate mai sunt în competiție, că nu s-au terminat toate competițiile. Suntem în discuții. Nu este deloc ușor, trebuie să analizăm foarte bine toți jucătorii pe care ni-i dorim la echipă. Dar, la ora actuală, Ripensia are un lot foarte bun de jucători, stabil, care joacă de ceva timp împreună. Va trebui să completăm pozițiile rămase libere și nu aș vrea să facem foarte multe transferuri. Nu sunt aici pentru a produce schimbările radicale. Din contră, proiectul este în grafic. Sunt aici pentru a da continuitate și de îmbunătți lucrurile unde nu au mers așa cum ne-am dorit”, a explicat tehnicianul Ripensiei.

Președintele spune că Petruescu și Petcu sunt șefii lui

Noul manager sportiv, Cristian Petcu, spune că nu e șeful lui Cosmin Petruescu, iar președintele Dumitru Mihu spune că antrenorul și managerul sunt ambii șefii lui, pentru că îi cer lucruri pe care trebuie să le îndeplinească.

”Eu voi funcționa mai mult în zona academie, având ca obiectiv creșterea, dezvoltarea și promovarea jucătorilor spre echipa mare, colaborare cu Cosmin Petruescu și cu stafful în vedre promovării jucătorilor, elaborării unui concept tehnic de pregătire jucătorilor juniori și, bineînțeles, am responsabilități în ce înseamnă partea tehnică pentru aduceri de jucători”, a spus Cristian Petcu.

Iulian Munteanu continuă la Ripensia: ”Sper să reușim să atacăm Liga 1. I-o ridic la fileu”

Din garda ”veche” a rămas ”secundul” Iulian Muntean. ”Mă bucur că mi s-a oferit ocazia să continui pe banca Ripensiei. Mă bucur că pot lucra alături de Cosmin. Am conlucrat foarte bine cu domnii Urican, Radu Suciu și Alexandru Pelici. Am convingerea că voi lucra bine și cu domnii Cosmin Petruescu și Cristian Petcu. Sper să avem cât mai multe realizări și în perioada asta de trei ani să ne atingem obiectivele și să reușim să atacăm Liga 1. Că, până la urma, acesta era obiectivul impus de domnul președinte. I-o ridic la fileu, chestia sta cu Liga 1”, a spus Iulian Muntean.

Jucătorii care nu au plecat au revenit cu entuziasm

Ripensia s-a despărțit de George Monea, Vlad Chera, Horațiu Moldovan, Mihai Hecsko, Caius Lungu și Andrei Tînc și rămâne de văzut ce va face Adrian Popa.

Claudiu Apro va fi primul căpitan sezonul acesta. ”Mă bucur că ne aflăm cu toții aici, sănătoși. Mă bucur că mi-am revăzut colegii și sunt sănătoși cu toții. Îi urez bun venit domnului antrenor. Sper să înțelegem filosofia lui cât mai repede. Testul COVID a fost simplu, nimic complicat. Puțin dureros pe moment”, a spus Apro.

Ion Vasluian, unul dintre cei mai tineri jucători din lotul echipei de Liga 2, spune că e foarte bine că lotul e tânăr. ”Anul acesta va fi un an foarte frumos. Avem un antrenor nou, staff nou. Suntem o grămadă de copii și chiar voiam să demonstrăm că merităm șansa acordată”, spune Vasluian.

Lotul prezent la reunirea Ripensiei:

Păduraru, Dobre, Mociu, Maric (junior LPS Banatul), Sturzu (junior, ex LPS Banatul și ASU Poli), Țiereanu, Benea, Gavrilă, Gladun, Dobie, Vasluian, Burdeț, Călin, Stoi, Golda, Lalic (sârb, în probe), Apro. A. Macrițchii, V. Macrițchii, Neagu, Sîrbu, Urvanțev, Popovici, Tudorache, Golda.

Sâmbătă, Ripensia ar fi trebuit să joace un amical cu FC Bazoș, la Electrica, dar cum echipa de Liga 5 nu se poate testa de coronavirus, cel mai probabil, meciul se va anula.

Anda DELIU 07 Jul. 2020, 09:05 Liga 2
Pe aceeași temă