Ripensia a renunțat la ultimul jucător pe care îl avea în lot încă de la reînființarea din 2012. Dumitru Mihu explică decizia luată: ”Este un simbol al Ripensiei, dar și noi trebuie să ne facem treaba”

Anda DELIU 09 Jul. 2020, 12:40 Liga 2

Cel mai vechi jucător din lotul echipei Ripensia, fundașul dreapta Adrian Popa (31 de ani), nu va mai continua în roș-galben. Fost căpitan al trupei timișorene, legitimat la club încă de la reînființarea din 2012, nu a mai fost dorit de conducere și pentru noul sezon de Liga 2. Finanțatorul-președinte Dumitru Mihu a recunoscut acest lucru, dar spune că i-a propus lui Popa să rămână în cadrul club.

Originar din Brașov, Adrian Popa a ajuns să se identifice cu Ripensia, deoarece era singurul jucător rămas de la primul antrenament din 2012, când fostul club interbelic a fost readus la viață. Președintele Dumitru Mihu a ales să nu-l mai păstreze în lot.

”Da, ne vom despărți. Adi Popa mai avea contract, dar avea o clauză de reziliere. Decizia a fost a mea și vine în procesul de întinerire a lotului nostru. El, în ultimul timp, nici nu a mai jucat. Erau și alte probleme”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Adrian Popa reprezintă a șaptea și ultima plecare definitivă de la Ripensia în această vară, după George Monea, Vlad Chera, Horațiu Moldovan, Mihai Hecsko, Caius Lungu și Andrei Tînc. Clubul timișorean are acum 25 de jucători și, probabil, va împrumuta câțiva tineri pentru completarea lotului.

Adrian Popa a evoluat pentru Ripensia încă din Liga a 6-a. Ultimii trei ani i-a petrecut cu echipa în Liga 2, însă în ultimul sezon a avut doar 9 meciuri jucate dintr-un total de 23 câte a desfășurat echipa până în momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Lui Adrian Popa i s-a propus să rămână în cadrul clubului Ripensia

Dumitru Mihu spune că e conștient că Adrian Popa era un simbol al clubului și i-a propus să rămână în cadrul acestuia. Popa, care în toamnă împlinește 32 de ani, nu a vrut să se retragă din cariera de jucător, astfel că, momentan, a refuza propunerea conducătorului echipei timișorene.

”Este un simbol al Ripensiei, dar și noi trebuie să ne facem treaba. I-am propus să rămână în club, fie ca antrenor la Centrul de Copii și Juniori, fie în stafful administrativ. El nu a dorit. Probabil dorește să mai joace”, a mai spus Mihu.

Adrian Popa a fost mai tot timpul căpitan la Ripensia. În toate ligile prin care a evoluat echipa.

În actualul sezon de Liga 2, ”înghețat” după 24 de etape, Adrian Popa a evoluat în nouă meciuri pentru Ripensia, în șapte intrând ca titular, iar în două dintre acestea fiind înlocuit. La prima participare a clubului timișorean în eșalonul secund a avut 34 de prezente, toate ca integralist, și a marcat șase goluri. În ediția trecută a Ligii 2 a avut 36 de prezențe, 33 ca titular, și a înscris un gol.

Ripensia, în 2012. Adrian Popa (foto, al doilea din dreapta spre stânga, pe rândul de jos) era în primul ”11”.

Ripensiștii sunt mulțumiți de lot

Altfel, finanțatorul spune că Ripensia nu mai are nevoie decât de trei transferuri. ”Avem un lot de 25 de jucători în acet moment, cu tinerii pe i-am adus la prima echipă. Alte echipe de Liga 2 au un lot de 23 de fotbaliști. Mai avem nevoie de trei jucători. Fundași centrali și un atacant. Atât. În rest suntem acoperiți”, a mai spus Mihu.

Ripensia testează momentan un fundaș central, pe sârbul Nenad Lalic.

Sâmbătă, echipa va avea un joc-școală, deoarece FC Bazoș, cu care era programat un meci de verificare, nu poate disputa un amical cu timișorenii, întrucât clubul de Liga a 5-a nu-și poate testa lotul pentru coronavirus.

Ripensia a trecut cu brio testul, fără vreun jucător sau membru din staff pozitiv.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-reunit-fara-niciun-transfer-cert-dar-cu-ganduri-nastrusnice-speranta-mea-e-ca-meciul-tur-cu-dinamo-sa-l-jucam-acasa-in-sezonul-urmator-19138104

 

Anda DELIU 09 Jul. 2020, 12:40 Liga 2
Pe aceeași temă