Revenire în fotbal cu victorie de senzație! Noul antrenor al Snagovului, Laurențiu Tudor, era exclus în 2017 de FRF pentru meciuri trucate pentru pariuri

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 14:21 Campionat
Revenire în fotbal cu victorie de senzație!** Noul antrenor al Snagovului, Laurențiu Tudor, era exclus în 2017 de FRF pentru meciuri trucate pentru pariuri

Meciul cu Rapid, câștigat cu 3-2, a însemnat pentru Sportul Snagov și primul joc oficial cu al patrulea antrenor principal pe care l-a avut pe banca tehnică în acest sezon. Laurențiu Tudor (43 de ani – foto), cel care s-a aflat, de altfel, și în spatele antrenorului care a condus echipa începând cu etapa a 11-a, Valentin Ivan, a venit abia de acum în prim-plan, după ce a trebuit să își rezolve problemele vechi pe care le avea la FRF. Cel poreclit „Doctorul” a revenit oficial în fotbal după ce în urmă cu doi ani era suspendat și amendat usturător de Comisia de Disciplină și Etică a FRF după ce a demonstrat că a fost implicat în meciuri trucate pentru pariuri.

Jocul televizat cu Rapid a fost momentul oportun pentru Laurențiu Tudor să reapară oficial în fotbalul românesc, după ce în ultima lună a condus Sportul Snagov din umbră, la meciuri fiind reprezentat pe banca tehnică de secundul său Valentin Ivan. În acest sezon, echipa ilfoveană a mai fost condusă și de Valeriu Răchită (etapele 1-4) și Viorel Dumitrescu (etapele 5-10).

Suspendat în 2017 din fotbal pentru opt luni pentru trucare de meciuri

Noul antrenor al Snagovului este unul dintre cei pe care FRF îi sancționa în 2017 pentru implicare în meciuri trucate pentru pariuri. „Doctorul” primea o amendă de 90.000 lei și o suspendare din fotbal pentru opt luni, pe când era antrenor la Unirea Tărlungeni, echipa brașoveană mutată la Ștefăneștii de Jos, în Ilfov. Odată cu el era sancționat și Cristian Mătărău, președintele clubului, cât și jucătorul Epaminonda Nicu, în timp ce Gabriel Braga, Albert Voinea și Ionuț Zaina, alți trei jucători ai echipei Unirea, dispăreau subit din acest caz. După acest scandal, clubul Unirea Tărlungeni avea să se și retragă din campionatul Ligii 2.

Investigația Federației Române de Fotbal împotriva clubului mutat în vara anului 2016 de la Tărlungeni – Brașov, la Ștefăneștii de Jos – Ilfov, a venit ca urmare a unui raport realizat de SportRadar, care a arătat că partida cu CS Balotești, scor 1-3, desfășurată pe 12 noiembrie 2016, a fost trucată. Tudor, demisionar în acel moment de la Unirea, a intrat în vestiar și a blocat ușa pentru ca antrenorul echipei, Adrian Matei, să nu poată întra în timp ce el discuta detaliile.

Cel mai dur sancționat a fost vicepreședintele Mătărău, suspendat 10 luni și amendat cu 120 de mii de lei, apoi e urmat de Tudor, cu 8 luni și 90 de mii de lei și de Epaminonda Nicu, cu 3 luni și 25 de mii de lei.

Laurențiu Tudor a mai fost anchetat și în 2015 de federația poloneză de fotbal, pe vremea când a antrenat în liga a doua din țara respectivă, la Flota Swinoujscie, unde transferaseră și mai mulți jucători români, printre care și Raphael Stănescu. Suspendat până la terminarea investigației, „Doctorul” a părăsit Polonia, iar, ulterior, cazul a fost clasat.

E nepotul fostului primar al Snagovului. A antrenat de mai multe ori echipa comunei ilfovene

Debutul său oficial petrecut abia acum la Sportul Snagov se datorează problemelor pe care încă le avea la FRF, după amenda primită în 2017 și neachitată.

Nu este prima dată când Laurențiu Tudor antrenează la Snagov, acolo unde, chiar lângă stadionul din Ghermănești a avut o vilă pe care, între timp, a vândut-o. De Snagov îl lega și faptul că este nepotul fostului primar al comunei ilfovene, Apostol Mușat.

„Doctorul” i-a fost secund lui Laurențiu Reghecampf la FC Snagov, iar apoi i-a și fost antrenor principal echipei ilfovene, în perioada ianuarie-martie 2012. În cariera sa le-a mai antrenat pe CSM Râmnicu Vâlcea, CS Ștefănescu, FC Costuleni (Republica Moldova), Flota Swinoujscie (Polinia) sau Unirea Tărlungeni.

Marius ANGHEL 04 Nov. 2019, 14:21 Campionat
Pe aceeași temă