”U” Cluj câștigă restanța cu Ripensia și încheie 2020 pe loc care duce în play-off. Gabi Tamaș, decisiv pentru trupa lui Costel Enache

Marius ANGHEL 11 Dec. 2020, 17:54 Liga 2

”U” Cluj s-a impus la limită în meciul restant din etapa a 13-a a Ligii 2 cu Ripensia Timișoara, pe teren propriu, la 11 decembrie. 1-0 a fost rezultatul jocului care inițial nu s-a putut desfășura la data programării inițiale din cauza problemelor cu COVID-19 întâmpinate de bănățeni.

Gabriel Tamaș a înscris în minutul 14, cu o lovitură de cap după o centrare din corner, golul decisiv, de altfel unicul gol al jocului desfășurat pe mocirla de pe Cluj Arena. CRONICA o poți vedea AICI.

Cu acest succes, ”U” Cluj a acumulat 23 de puncte în 14 meciuri desfășurate în 15 etape în Liga 2 și a urcat pe locul 6, ultimul care la finalul sezonului regular asigură accederea în play-off-ul de promovare în Liga 1. Ripensia e pe poziția a 19-a din 21, cu 15 puncte stârnse în 13 partide, însă mai are de disputat o restanță, luni, pe teren propriu, cu Farul Constanța. Apoi Liga 2 intră în vacanța de iarnă.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto


Două meciuri au mai rămas de disputat în 2020 din prima parte a actualei ediții a Ligii 2 și ambele sunt restanțe generate de imposibilitatea aceleiași echipe de a juca la programarea inițială. E vorba de Ripensia, prima formație care în acest sezon de eșalon secund, din cauza problemelor cu COVID-19, a fost nevoită să își amâne trei jocuri consecutive.

Pe prima partidă, cu CS Mioveni, a pierdut-o la ”masa verde”, fiindcă trupa argeșeană s-a dat lovită, nu s-a prezentat la reprogramare și a profitat de regulamentul FRF, pe a doua o are stabilită astăzi, de la ora 16:00, pe Cluj Arena, cu ”U” Cluj, iar ultima are loc luni, 14 decembrie, de la ora 14:00, la Timișoara, cu Farul, asta în cazul în care ”marinarii” nu se vor da din nou loviți, așa cum au făcut-o cu ”U” Cluj, și de această dată vor face deplasarea.

Costel Enache s-a plâns de probleme de lot înainte de restanța cu Ripensia

Revenind la meciul de astăzi, programat de la ora 16:00, pe Cluj Arena, ”U” Cluj acuză probleme de lot înaintea confruntării cu Ripensia, generate de accidentări sau suspendări. Costel Enache a vorbit inclusiv despre pauza scurtă dintre partida cu timișorenii și cea cu Dunărea Călărași, desfășurată marți, tot pe teren propriu, când a câștigat cu 2-1.

”E o perioadă foarte grea, dificilă. Venim după un meci disputat acum două zile, cu un teren foarte greu, iar după joc am rămas fără mulți jucători. Avem probleme legate de lot, avem jucători cu suspendați din cauza cartonașelor galbene și accidentați, dar cred că e momentul să strângem rândurile, să găsim cele mai adânci resurse din sufletul nostru, să le lăsăm pe teren și să plecăm în vacanță cu o victorie, pentru că e neapărat nevoie de cele trei puncte”, a declarat Costel Enache, la conferința de presă premergătoare partidei cu Ripensia.

”Va fi foarte dificil fără cele trei puncte în partea a doua a sezonului regulat, care e foarte dificilă. Urmează meciuri cu Petrolul, Craiova, Viitorul Târgu Jiu, jocuri foarte grele și atunci avem nevoie de o siguranță prin cele trei puncte în meciul de mâine”, a mai spus Costel Enache.

Cu o victorie în meciul de astăzi, ”U” Cluj va urca pe locul 6, ultima poziție care asigură accederea în play-off-ul de promovare la finalul sezonului regular.

Cosmin Petruescu era optimist înaintea jocului cu ”U” Cluj: ”Putem să facem o figură frumoasă la Cluj”

De partea cealaltă, antrenorul Ripensiei, Cosmin Petruescu, s-a declarat optimist în ceea ce privește echipa sa înaintea restanței cu ”U” Cluj, deși după precedentul meci, cel de la Reșița, cedat cu 0-2, declarat că jucătorii s-au prezentat jenant. Indisponibil îl are doar pe Adrian Neacșu.

”Chiar dacă venim după un rezultat negativ în campionat, în această săptămână am făcut o analiză obiectivă a ultimului nostru joc. Cred că, în mare parte, am reușit să corectăm din greșelile pe care le-am făcut. Din punct de vedere fizic suntem într-o creștere vizibilă de formă. Am terminat a doua săptămână din punct de vedere al pregătirii. Începem să arătăm din ce în ce mai bine. Suntem optimiști, mai ales că avem o echipă tânără care în debutul campionatului a avut rezultate oscilante, dar care și-a revenit pe parcurs. Cred că putem trece relativ bine peste rezultatul din campionat cu Reșița și putem să facem o figură frumoasă la Cluj”, a precizat antrenorul ripensiștilor.

Petruescu a făcut și o comparație între parcursul din acest sezon al Ripensiei și Universității Cluj. ”Suntem conștienți că ne așteaptă o partidă foarte dificilă, în compania unei echipe care a avut un parcurs asemănător cu al nostru. Sunt foarte multe lucruri comune între cele două echipe începând cu debutul campionatului, când ambele echipe au avut niște rezultate oarecum fluctuante. Ulterior și-au revenit și au avut o serie de victorii, de rezultat pozitive. În momentul în care se aflau pe un trend ascendent, ambele echipe au fost lovite de coronavirus. După carantina forțată în care au fost obligate ambele echipele să stea niciuna nu a avut rezultate pozitive. Nu știu dacă mai este vreo altă echipă, probabil Slobozia, care am avut atât de mulți jucători în același timp afectați de acest virus”, a mai precizat Petruescu.

Problemele pe care le-a avut Ripensia cu noul coronavirus au dus la amânarea meciul cu ”U” Cluj

Inițial, meciul dintre ”U” Cluj și Ripensia, contând pentru etapa a 13-a a Ligii 2, trebuia să aibă loc la data de 23 noiembrie, dar a fost amânat din cauza cazurilor numeroase de COVID-19 cu care s-a confruntat echipa din Timișoara. Aproape tot lotul a fost testat pozitiv la momentul respectiv, fapt care i-a adus trei jocuri amânate consecutiv în total. Și ”U” Cluj trecuse printr-o situație asemănătoare înainte, însă ardelenii au amânat două partide, după ce într-o altă etapă a stat.

În acest moment, în clasamentul Ligii 2, ”U” Cluj are 20 de puncte acumulate în 13 meciuri și se clasează pe locul 11, devansând la golaveraj Farul, care încă n-a primit trei puncte la ”masa verde” din restanța nedisputată pe Cluj Arena.

În schimb, FRF a omologat înfrângerea la ”masa verde” pentru Ripensia, în restanța nedisputată cu CS Mioveni, așa că timișorenii au căzut de pe locul 18 pe 19, cu 15 puncte, din cauza golaverajului.

Cătălin Buși arbitrează ”U” Cluj – Ripensia. Timișorenii n-au pierdut în fața clujenilor în precedentele jocuri directe

”U” Cluj și Ripensia s-au mai întâlnit de trei ori în campionatul Ligii 2, în edițiile trecute. Primul joc, desfășurat la Timișoara, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Iar următoarele două au avut loc pe Cluj Arena. În primul s-a impus cu 3-2 Ripensia, când ardelenii aveau să joace mai apoi barajul de promovare în Liga 1 și să-l piardă. Al doilea s-a încheiat tot la scorul de 1-1.

Astfel, la jocuri directe cu ”U” Cluj, Ripensia are o victorie, iar altele două s-au încheiat la egalitate.

Partida de astăzi, programată de la ora 16:00, pe Cluj Arena, va fi arbitrată de centralul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea), iar asistenți sunt Daniel Hulubei (Vaslui) și Iulian Cătălin Brînză (Botoşani). Rezervă este Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba), în timp ce observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoşani) și Mihail Băcescu (Braşov).

TOATE REZULTATELE etapei a 13-a sunt AICI

UNIVERSITATEA CLUJ – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-0

COMENTARIUL LIVE:

Universitatea Cluj: Muțiu – Inacio Miguel, Gab. Tamaș (cpt.), Andr. Mureșan, Taub – Ilieș, Negrean (Dican 74′), Sergio Ribeiro (Segev 90+2′) – Ștefănescu (Nic. Pîrvulescu 54′), Gavra (Al. Pop 74′), Golan (Bg. Barbu 90+2′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Laur. Rus, Berci, Mir. Moraru
Antrenor: Costel Enache

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – Val. Macrițchii (Coulibaly 69′), T. Călin – Al. Popovici (Vasluian 76′), Al. Neagu (Sokovic 76′), Vl. Tudorache (Mih. Ene 69′) – Golda
Rezerve neutilizate: Păduraru – Maric, Rogac, Fridrich, Stoi
Antrenor: Cosmin Petruescu

Min 90+5 Final de partidă pe Cluj Arena, cu ”U” Cluj ”târându-se” în ultimul sfert de oră, dar câștigătoare cu 1-0 în fața unei Ripensia modestă. Gabriel Tamaș a înscris în prima parte a jocului golul decisiv. Cu această victorie, ”U” Cluj urcă pe locul 6, ultimul care asigură accederea în play-off-ul de promovare la finalul sezonului regular. Ripensia e pe antepenultimul loc, 19, și mai are o restanță de disputat în 2020, cu Farul, luni, dacă constănțenii se vor prezenta
Min 90+4 ||| Vlad Muțiu întârzie degajarea și primește cartonașul galben. Lasă apoi să degajeze Gabi Tamaș
Min 90+2 ”U” Cluj gâfâie, Costel Enache face o schimbare la trecerea timpului. Ies Sergio Ribeiro și Idan Golan și intră Yaniv Segev și Bogdan Barbu
Min 90+1 + Meciul e prelungit cu patru minute
Min 90 Ripensia ține ”U” Cluj în corzi, în propriul careu. Andrei Macrițchii preia în careu și trage din 13 metri, Muțiu parează în față
Min 87 ||| Alexandru Pop primește cartonașul galben pentru că blochează executarea unei lovituri libere a timișorenilor
Min 86 Emoții în careul clujenilor după o centrare dintr-o fază fixă din stânga, Sokovic recentrează cu capul din dreapta în fața careului mic, unde de lângă Inacio Miguel prică doi ripensiști, Țiereanu reia slab spre poartă, Tamaș preia la 3 metri și degajează. Ripensia cere penalty, însă arbitrul lasă jocul să continue
Min 76 Încă o dublă schimbare la Ripensia. Ies Alexandru Popovici și Alexandru Neagu și intră Ion Vasluian și Nemanja Sokovic
Min 75 ||| Sergio Ribeiro primește cartonașul galben pentru un fault comis mai devreme. Ilieș, care și-a ținut adversarul, n-a primit galben
Min 74 Dublă schimbare și la ”U” Cluj. Ies Cristian Gavra și Alexandru Negrean și intră Alexandru Pop și Victor Dican
Min 72 ||| Inacio Miguel primește și el cartonașul galben pentru un fault în apropierea propriului careu
Min 69 ⇒ Dublă schimbare la ASU Poli. Ies Vlad Tudorache și Valerii Macrițchii și intră Mihai Ene și Stephane Coulibaly
Min 68 Dobre scoate în lateral, destul de greu, un șut de pe linia de 16 metri al lui Pîrvulescu
Min 65 Gavra bate în zid o lovitură liberă de la 18 metri ușor lateral stânga, mingea ajunge ulterior la Ilieș, în dreapta, care trage pe poartă, iar Dobre prinde fără probleme
Min 64 ||| Darius Țieranu primește cartonașul glaben pentru un fault făcut asupra lui Pîrvulescu
Min 63 Valerii Macrițchii șutează de la 26 de metri central puțin pe lângă bara din stânga. Dacă era pe poartă, era gol, fiindcă Muțiu era ieșit în față
Min 62 ||| Cristian Gavra primește cartonașul galben după ce lovește mingea după fluierul arbitrului
Min 58 Sergio Ribeiro centrează dintr-o lovitură liberă din stânga careului, Tamaș deviază cu capul de la colțul scurt, însă trimite în plasa laterală, un gol turcesc
Min 54 Schimbare la ”U” Cluj. Iese Cătălin Ștefănescu și intră Nicolae Pîrvulescu
Min 51 Popovici pătrunde cu mingea la picior, trage din 18 metri și Muțiu parează destul de greu în stânga, în corner
Min 46 S-a reluat meciul de la Cluj-Napoca, fără înlocuiri de jucători
Min 45+1 Pauză pe Cluj Arena. ”U” Cluj conduce cu 1-0 în fața Ripensiei, după reușita lui Gabriel Tamaș din minutul 14. În rest, meciul a fost modest
Min 45 Popovici centrează din dreapta, Tudorache plonjează în careu și reia cu capul, însă o face defectuos, dar prin fața lui Golda, care nu e atent să direcționeze pe poartă, iar balonul trece pe lângă poartă, mult în dreapta
Min 43 ||| Vlad Tudorache pică dintre Taub și Ștefănescu, arbitrul consideră că a simulat și îi acordă cartonașul galben
Min 39 ||| Alexandru Neagu intră asupra lui Taub, cel care mai devreme l-a faultat dur pe mijlocașul Ripensiei, și primește cartonașul galben
Min 33 Negrean trage din afara careului, mingea e atenuată de un fundaș al Ripensiei, merge pe mijlocul porții și Dobre prinde fără probleme
Min 27 Desfășurarea meciului e una modestă, mai mult de luptă, fără ocazii
Min 22 După un alt corner bătut din dreapta de Ștefănescu, Golan reia cu capul din 6 metri central puțin pe lângă rădăcina barei din dreapta
Starea terenului este proastă. Gazonul, destul de moale, are multe brazde sărite
Min 14 1-0 Ștefănescu centrează dintr-un corner din dreapta, Gabriel Tamaș câștigă duelul aerian cu Tudor Călin în 8 metri central, reia cu capul în dreapta și înscrie, cu toată opoziția lui Ștefan Dobre, care a atins balonul, dar n-a putut salva
Min 9 Tudoran bate o lovitură liberă din dreapta, mingea e deviată cu capul pe spate de Lalic, din interiorul careului, și trimite pe lângă colțul lung
Min 9 ||| Tudor Călin primește și el cartonașul galben pentru o intrare întârziată asupra lui Sergio Ribeiro
Min 8 ||| Andrei Mureșan îl blochează pe Popovici, oprește un contraatac și primește cartonașul galben
Min 7 Taub centrează din stânga, Gavra se demarcă bine la prima bară, reia cu capul din 6 metri și trimite pe lângă poartă, la colțul scurt. Dobre era ieșit din poartă aiurea, însă Gavra nu a văzut
Min 2 Tudor Călin trage din fața careului, mult în dreapta porții
Min 1 A început partida de pe Cluj Arena

TOATE REZULTATELE etapei a 13-a sunt AICI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-pentru-u-cluj-inaintea-ultimului-meci-din-2020-cu-ripensia-costel-enache-nu-e-in-cea-mai-fericita-ipostaza-e-momentul-sa-strangem-randurile-sa-gasim-cele-mai-ad-19162080

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mult-optimism-la-ripensia-inainte-de-partida-restanta-cu-u-cluj-cosmin-petruescu-aratam-din-ce-in-ce-mai-bine-sunt-foarte-multe-lucruri-comune-intre-cele-doua-echipe-19162038

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-cs-mioveni-a-castigat-la-masa-verde-meciul-cu-ripensia-dupa-ce-argesenii-nu-s-au-prezentat-la-restanta-cazul-u-cluj-farul-se-complica-19162061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sapte-meciuri-incep-la-ora-1100-cele-trei-echipe-clasate-pe-podium-joaca-in-deschiderea-rundei-19158679

Marius ANGHEL 11 Dec. 2020, 17:54 Liga 2
Pe aceeași temă