Resemnare pentru Florentin Petre, după eșecul Daciei Unirea cu Petrolul: ”Noi ne batem cu cei micuți, îi lăsăm pe cei mari să se lupte între ei”. Intervenție fermă cu privire la situația de la Unirea Constanța: ”Ne vede lumea”

Andrei PASCU 28 Aug. 2021, 19:29 Liga 2

Dacia Unirea Brăila a plecat învinsă la o diferență clară de scor de la Ploiești, în etapa a 5-a din Liga 2. Nou-promovata nu a avut ce face contra Petrolului, care s-a impus cu 4-0.

Antrenorul brăilenilor, Florentin Petre, a declarat la interviurile de la finalul partidei că nu putea să spere la mai mult, la un egal.

Florentin Petre: ”Nu mă așteptam la o diferență atât de mare de scor” 

Petre intuia că Dacia Unirea Brăila nu va avea ce face în fața unei formații care vrea promovarea în Liga 2, dar credea că jucătorii săi vor opune mai multă rezistență și vor pierde la un scor mai mic, care să nu afecteze atât de mult golaverajul echipei.

La cald, Florentin Petre a afirmat că Dacia Unirea trebuie să ia puncte importante în partidele cu echipe care se luptă, la fel ca ea, la evitarea retrogradării și să lase formațiile mari să își dispute supremația pentru primele locuri, între ele.

Mă bucur pentru toată echipa noastră. Să vadă ce înseamnă un lucru bine făcut, corect (n.r. – referitor la Petrolul). Am încercat să dăm o replică bună și poate că pe alocuri am jucat bine, dar Petrolul e puternică, are un lot bun de jucători. Când ai siguranță și ai continuitate, nu ai cum să nu faci performanță.

Nu mă așteptam la o diferență atât de mare de scor, dar poate că și jucătorii noștri au intrat puțin timorați. Probabil că emoția și ceea ce au văzut aici s-a simțit. Noi mergem să ne batem cu cei mai micuți, îi lăsăm pe cei mari să se lupte la promovare și la play-off.

Noi avem mult de muncit și cu siguranță o să avem o altă față. Sper asta din toată inima, a declarat Florentin Petre, la microfonul DigiSport, la finalul jocului de la Ploiești.

Florentin Petre, despre situația de la Unirea Constanța: ”Ne vede și lumea” 

Florentin Petre a fost întrebat de situația de la Unirea Constanța, care a renunțat la toți fotbaliștii cu care a început campionatul și a făcut deplasarea la Buzău, pentru jocul cu echipa locală, cu formația U19. A fost învinsă cu 14-0.

Florentin Petre speră ca situația de acolo să se rezolve, pentru că, din punctul lui de vedere, nu e corect ce se întâmplă, în ciuda problemelor, pentru că în Liga 3 sunt echipe de tradiție, cu bugete mai mari, care ar fi putut face față în Liga 2 încă din acest sezon.

”Din punctul acesta de vedere, ceva nu e în regulă. Nu e corect față de competiție, pentru că sunt echipe care au bugete și au rămas în Liga 3, care meritau să meargă în Liga 2. Noi, cu bani puțini am făcut niște performanțe extraordinare. Și o să mergem până la capăt, pentru că nu avem ce să facem.

Acolo, la Constanța, ceva se întâmplă. Sper să se regleze situația, pentru că se strică… și ne vede și lumea”, a punctat Florentin Petre.

Dacia Unirea Brăila, în coada clasamentului Ligii 2 

Dacia Unirea Brăila are doar două puncte în Liga 2, după cinci etape. E pe locul 16, dar poate termina etapa cu două poziții mai jos, dacă Viitorul Pandurii și FK Csikszereda își câștigă partidele din această rundă.

În etapa a 6-a, programată peste două săptămâni, Dacia Unirea Brăila primește vizita formației Concordia Chiajna, singura formație cu victorii pe linie în campionat și care încă nu a jucat în etapa a 5-a.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-dacia-unirea-braila-incepe-de-la-ora-1530-echipa-ploiesteana-are-sansa-de-a-urca-pe-locul-1-19198104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-fara-regrete-dupa-ce-fc-buzau-a-invins-cu-14-0-unirea-constanta-profesorul-a-anuntat-trei-transferuri-notabile-dupa-scorul-ultimilor-ani-in-liga-2-19198216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-remizat-cu-astra-dar-pe-adrian-mihalcea-il-napadesc-alte-ganduri-ma-incurca-teribil-urmeaza-vremuri-grele-in-campionat-19198133

https://liga2.prosport.ro/seria-1/masacru-in-liga-2-unirea-constanta-calcata-in-picioare-de-fc-buzau-intr-un-meci-in-care-a-jucat-cu-juniorii-iar-deplasarea-s-a-facut-in-ziua-duelului-afirmatii-socante-ale-lui-dumitru-faitas-19198109

Andrei PASCU 28 Aug. 2021, 19:29 Liga 2
Pe aceeași temă