Reluarea Ligii 2, din perspectiva unei echipe care vrea să evite retrogradarea. Valentin Suciu: ”Sistemul play-off / play-out nu mi se pare ok.” Care e situația financiară la FK Csikszereda

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2020, 08:35 Liga 2
Reluarea Ligii 2, din perspectiva unei echipe care vrea să evite retrogradarea. Valentin Suciu: ”Sistemul play-off / play-out nu mi se pare ok.” Care e situația financiară la FK Csikszereda

Antrenorii din Liga 2 se tem de faptul că nu vor avea suficient timp să-i aducă pe jucători la o condiție fizică bună, cât mai apropiată de cea din iarnă. Dacă antrenamentele se reiau după 15 mai, vor avea la dispoziție aproximativ trei săptămâni să lucreze la partea de ”acumulare”, iar timpul pare insuficient, având în vedere că s-a stat două luni, iar fiecare s-a descurcat cum a putut acasă la el. ”Principalii” spun că e necesară o lună de antrenamente, cel puțin.

Valentin Suciu: ”Vom avea și un ritm foarte alert, cu meciuri din patru în patru zile, o să fie și mai greu. Dar noi suntem nerăbdători să începem”

De aceeași părere este și antrenorul celor de la FK Csikszereda, Valentin Suciu (39 de ani). Suspendarea campionatului Ligii 2 durează deja de o perioadă bună de timp, iar jucătorii, chiar dacă au avut un program special de pregătire pentru acasă, nu au putut să îl facă la un nivel apropiat de cel al antrenamentelor normale.

”Fiecare se pregătește cum poate. Cei care stau la curte sunt mai avantajați, dar va fi foarte greu cu condiția fizică. Dacă se începe pe 15 mai și avem doar trei săptămâni la dispoziție, e foarte greu. Aș fi avut nevoie de minim patru săptămâni să-i aduc la o condiție fizică bună. Dacă nu avem timp, asta este. Vom face pregătirea pe parcursul campionatului. Mai ales că vom avea și un ritm foarte alert, cu meciuri din patru în patru zile, o să fie și mai greu. Dar noi suntem nerăbdători să începem”, a declarat Valentin Suciu pentru Liga2.ro.

În ceea ce privește tiparul după care se va relua eșalonul al doilea, antrenorul născut la Sfântu Gheorghe speră să se dispute etapele rămase: ”Sincer, eu aș vrea disputarea meciurilor rămase. Sistemul play-off / play-out nu mi se pare ok, mai ales că unele echipe au jucat de două ori cu Petrolul, de două ori cu UTA… Așa cum suntem și noi”.

FK Csikszereda nu are probleme financiare 

La fel ca majoritatea echipelor din fotbalul românesc, FK Csikszereda a apelat la Ordonanța de Guvern, pentru plata angajaților pe timpul pandemiei de coronavirus. Salariile au fost plafonate la 75 la sută din salariul mediu brut, dar situația se va remedia în momentul reluării antrenamentelor. Din precizările lui Valentin Suciu, conducerea a conturat deja strategia cu privire la plata fotbaliștilor.

”Au fost două luni până acum cu șomaj tehnic, cu 75 la sută din salariul mediu brut. În momentul în care se reiau antrenamentele, atunci se revine la sută la sută. Din câte știu eu, din punct de vedere financiar, nu sunt probleme. Mi s-a spus că o să fie totul ok anul acesta, campionatul acesta și campionatul următor. Important este să ne îndeplinim obiectivul și să rămânem în Liga 2.

Dacă ne menținem, vom avea gânduri mari, dar dacă retrogradăm, atunci, în mod normal, o să ne dorim să promovăm din nou. Dar e devreme să ne gândim la planurile de viitor, dacă nu știm ce se întâmplă acum”, a mai spus Valentin Suciu pentru Liga2.ro.

Situația celor de la FK Csikszereda e dificilă. Echipa e implicată, momentan, în lupta pentru evitarea retrogradării. Se clasează pe locul 17, care duce în Liga 3, cu 22 de puncte după disputarea a 23 de meciuri în 24 de etape. Prima poziție care asigură salvarea, 15, este ocupată de CSM Reșița, care are 24 de puncte, dar și un meci mai puțin jucat.

În acest an, FK Csikszereda a disputat trei meciuri și nu a reușit să adune niciun punct. A pierdut cu UTA Arad (scor 0-6; acasă), cu Dunărea Călărași (1-2; deplasare) și cu Petrolul Ploiești (1-2; acasă).

Foto: FK Csikszereda

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2020, 08:35 Liga 2
Pe aceeași temă