Reacția lui Marius Stan după demisia lui Flavius Stoican: „Jos pălăria!” Motivul pentru care n-a reușit la Petrolul și cu ce trebuie să vină noul antrenor

Marius ANGHEL 11 Dec. 2019, 17:18 Campionat
Reacția lui Marius Stan după demisia lui Flavius Stoican:

Petrolul Ploiești a rămas fără antrenor la finalul primei părți a campionatului Ligii 2, după ce a încheiat abia pe locul 8 după 20 de meciuri jucate în 21 de etape. În urma ședinței de astăzi de la clubul prahovean, antrenorul Flavius Stoican (43 de ani) și-a prezentat demisia, iar președintele Marius Stan „a fost mandatat ca până la ședința A.G.A. din data de 14 decembrie 2019, să identifice și să propună un nou antrenor principal, precum și o strategie care să asigure atingerea obiectivului propus”.

Marius Stan rămâne, astfel, pe poziții, după ce, săptămâna trecută, anunța că inclusiv el ar putea pleca. Președintele Petrolului spune cum a decurs ședința cu principalul finanțator al clubului și ce a spus Flavius Stoican în fața lui Mădălin Mihailovici.

„Jos pălăria pentru Flavius! Vreau să remarcăm atitudinea gentilă. A venit, ne-a mulțumit și și-a cerut scuze. Nu a avut pretenții financiare. Îi pare rău pentru rezultate și a luat această decizie pentru a ridica presiunea de pe umerii jucătorilor. Are încredere deplină în ei și speră să îi vadă în Liga 1. Flavius nu a reușit din cauza lipsei de omogenitate de pe banca tehnică. Lotul a arătat că poate. Bine, au avut perioade și perioade”, a declarat Marius Stan pentru realitateasportiva.

Același discurs, de susținere al jucătorilor, l-a avut Flavius Stoican și după ultimul meci, eșecul cu 3-0 la Arad, cu UTA.

Cu Flavius Stoican antrenor, Petrolul a înregistrat în Liga 2 9 victorii, incluzând-o și pe cea anulată cu Daco-Getica, 7 egaluri și 5 înfrângeri, echipa fiind clasată după 21 de etape pe locul 8. În Cupa României, Petrolul a obținut trei victorii, 1-0 cu Sportul Snagov și Industria Galda și 7-0 cu Sănătatea Cluj, și este calificată în sferturile de finală ale competiției.

„Noul antrenor trebuie să vină cu rezultate”. Costel Enache e în pole position

Până sâmbătă, 14 decembrie, Marius Stan trebuie să numească un nou antrenor. Pe lista președintelui sunt multe nume trecute, însă, din informațiile Liga2.ro, cel al lui Costel Enache (46 de ani) pare a fi în „pole position”. Acesta a antrenat ultima dată la FC Hermannstadt, iar în cariera sa le-a mai condus pe CSM Roman, Ceahlăul, CSM Poli Iași, FC Botoșani și Astra, dar și naționala U19 a României.

„Sâmbătă vom anunța noul antrenor în cadrul unei conferințe de presă. E datoria mea acum să vin cu o listă. Nu vreau să comentez sau să dau nume. Ziua în care vom afla noul tehnician am anunțat-o. Noul antrenor trebuie să vină cu rezultate. Poate să le dea în cap, cu biciul, să le dea zahăr până fac diabet (n.r. – râde). Cel mai important e să vină cât mai multe victorii”, a mai spus Marius Stan.

Costel Enache nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorului ProSport pentru a-și spune punctul de vedere despre oferta primită de la Petrolul.

Momentan, Petrolul nu a luat nicio decizie în privința jucătorilor, așteptându-se mai întâi numirea noului antrenor.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Viorel MUSCĂ‚

Marius ANGHEL 11 Dec. 2019, 17:18 Campionat
Pe aceeași temă