Reacțiile antrenorilor Ovidiu Stângă și Alin Minteuan după amicalul “FC U” Craiova – CSM Reșita. ”Cu jocul din prima repriză, abia putem intra în play-off!” / ”Am vrut să văd la ce nivel suntem”

Mircea OGLINDOIU 07 Feb. 2021, 11:56 Liga 2

La finalul amicalului U Craiova 1948 SA – CSM Reșița, disputat sâmbătă, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin și încheiat cu victoria oltenilor, scor 2-1, antrenorii celor două divizionare secunde au tras concluziile.

Bănățenii au condus la pauză cu 1-0, după golul fundașului Alexandru Sălcianu, din minutul 30, dar, în partea a doua, oltenii au întors rezultatul, prin Marian Stoenac (49) și Arsene Luboya (71), atacant adus în această iarnă, de la Fotbal Comuna Recea.

  • În clasamentul Ligii 2, după 15 etape, ”FC U” Craiova ocupă locul 1, cu 30 de puncte, iar CSM Reșița se află pe pozția a 14-a, cu 18 puncte. Ambele echipe au câte 14 meciuri disputate.

Ovidiu Stângă: ”Sunt nemulțumit de ceea ce am văzut pe teren”

Rezultatul, dar mai ales evoluția echipei sale din prima repriză, l-a nemulțumit total pe antrenorul Ovidiu Stângă, care e de părare că, în cazul în care ”FC U” Craiova va repeta jocul cu CSM Reșița, va avea probleme chiar și cu calificarea în play-off!

Stângă nu mai vrea, totuși, noi jucători la echipa pe care a preluat-o de o lună. ”A fost o primă repriză dramatică, din punctul meu de vedere! La pauză am avut o discuție cu jucătorii, am făcut unele schimbări, am văzut unde s-a greșit și ne-am comportat altfel, în repriza secundă. Oricum, per ansamblu, sunt nemulțumit de ceea ce am văzut pe teren. Sper ca, ușor-ușor, să evoluăm mai bine decât am jucat chiar și în partea secundă a acestui amical. Mai e mult până începe campionatul și urmează o perioadă în care mai putem pierde jucători. Avem deja patru jucători accidentați. Sper să fiu inspirat în alegerea primului 11 și să mă ajute băieții ca să ne îndeplinim obicetivul. Vreau să joc ofensiv, dar acum adversarul ne-a surprins de multe ori, în prima repriză. Dacă nu ne organizăm bine, vom suferi. Sper să avem altă prospețime, atunci când voi cristaliza primul 18. Cu jocul din prima repriză, abia putem intra în play-off! Între primul loc și locul 10, o dată cu retragerea celor de la Turnu Măgurele, distanța este foarte mică. Cu trei înfrângeri sau trei victorii, se poate răsturna clasamentul. Nu vom mai aduce alți jucători, cel puțin momentan”, a declarat Ovidiu Stângă, la finalul amicalului de la malul Dunării.

Echipa sa a jucat în formula: Rob. Popa – Gîț, Paramatti, Diallo, Huyghebaert – Dr. Albu, Vl. Pop, Baeten – Luboya, Cl. Bălan, Andr. Ciolacu, iar pe parcurs au mai intrat: R. Negru, D. Ispas, Zanfir, Raicea, Val. Munteanu, Stoenac, Compagno, C. Cristea, Diakite, Zimța.

”FC U” Craiova va disputa următorul amical sâmbăta viitoare, cu Pandurii. Oltenii vor sta în prima etapă din 2021, a 16-a a sezonului, deoarece adversara pe care urmau s-o întâlnească pe 20 februarie, Turris Oltul Turnu Măgurele s-a retras din campionat.

U Craiova 1948 SA a mai jucat alte patru meciuri amicale până acum. A înregistrat următoarele rezultate: 9-0 cu Kids Tâmpa Brașov, 5-2 cu Mostiștea Ulmu, 0-0 cu FC Voluntari 2 și 0-1 cu CSM Slatina.

Alin Minteuan: ”Am jucat cu echipa de pe primul loc și am vrut să văd la ce nivel suntem”

De partea cealaltă, Alin Minteuan s-a arătat mulțumit de prima repriză, dar și-a criticat elevii pentru cele două goluri primite după pauză.

”Am încheiat cele două săptămâni de cantonament cu un joc foarte-foarte bun, la Severin, împotriva echipei de pe primul loc. Mi-aș fi dorit mai multe amicale de acest nivel, fiindcă echipa din Craiova are o calitate foarte bună. Pentru noi, a fost un test foarte util. Am avut momente foarte bune, în prima repriză, când mai puteam un gol, dar am început prost partea secundă: am luat două goluri care se puteau evita, cel puțin ultimul. Am mai avut un test, înainte de acest amical, cu Ripensia Timișoara și poate s-a resimțit un pic oboseala. Nu m-a interesat rezultatul, ci am vrut să văd la ce nivel suntem”, a declarat antrenorul Reșiței, Alin Minteuan.

Acesta a mizat pe: Cobrea – L. Acka, Dudea, Sălcianu, Dima, Breșneni, Chera, Rob. Boboc, N. Popescu, Laur. Buș, Astafei, iar pe parcurs eu mai intrat Zimmermann – Danci, Al. Dulca, Rimovecs, Ad. Ilie, Dat, Brânzan, Matiș, Veca, Mihali, Negru, Cristodulo și Borza.

CSM Reșița mersese perfect în meciurile amicale până să dea peste ”FC U” Craiova. Câștigase testele cu ASU Politehnica Timișoara (3-1), CSM Deva (2-1), Progresul Ezeriş (3-0) și Ripensia Timișoara (2-1). Bănățenii vor juca la data de 13 februarie un nou test cu Ripensia Timișoara, posibil la Șag.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fc-u-craiova-a-castigat-testul-cu-csm-resita-dupa-ce-a-fost-condusa-la-pauza-oltenii-nu-mai-inscrisesera-de-doua-meciuri-in-timp-ce-trupa-lui-alin-minteuan-a-inregistrat-p-19168386

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-frf-anunta-retragerea-din-competitii-a-echipei-turris-oltul-trupa-din-turnu-magurele-abandoneaza-liga-2-si-cupa-romaniei-19168303

Mircea OGLINDOIU 07 Feb. 2021, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă