Reacții de la CS Mioveni, după ce derby-ul cu Argeșul a fost amânat din cauza unui caz de COVID-19 depistat la rivali. Claudiu Niculescu: ”Nu mai e loc de ambiţii şi orgolii”

Silviu MIHAI, Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 13:57 Liga 2
Reacții de la CS Mioveni, după ce derby-ul cu Argeșul a fost amânat din cauza unui caz de COVID-19 depistat la rivali. Claudiu Niculescu: ”Nu mai e loc de ambiţii şi orgolii”

CS Mioveni nu mai are meci în această seară, de la ora 20:00, la Pitești, pe stadionul ”Nicolae Dobrin”, fiindcă jocul cu Campionii FC Argeș a fost amânat, după ce rezultatele testelor efectuate de echipa alb-violetă au adus un caz pozitiv cu COVID-19. Partida conta pentru etapa a 2-a a play-off-ului de promovare din Liga 2 și va fi amânată pentru o dată ulterioară.

Planurile celor două echipe au fost date, astfel, peste cap, iar după reacția lui Bogdan Stoica, directorul executiv al Campionii FC Argeș, și oficiali ai echipei CS Mioveni au oferit declarații după acest caz care a dus la amânarea jocului de la Pitești.

Dumitru Olteanu: ”Nu a picat bine pentru nimeni acest lucru. Treaba e că nici nu putem face noi ceva…”

Preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, spune că această amânare derby-ului cu Campionii FC Argeș nu pică bine pentru niciuna dintre echipe.

”Îmi pare rău că nu jucăm. Eram pregătiţi de meci, şi noi şi cei de la FC Argeş. Este neplăcută această situație, şi pentru ei şi pentru noi, prin prisma faptului că urmează o perioadă grea. Nu ştim când ne vor programa acum şi probabil vom ajunge să jucăm din trei în trei zile. Noi şi-aşa veneam după o perioadă lungă de stat, acum mai stăm încă o săptămână şi ceva. Nu a picat bine pentru nimeni acest lucru. Treaba e că nici nu putem face noi ceva… Decât să fi atenţi, jucătorii să fie foarte atenţi, unde se duc şi ce fac în această perioadă!”, a spus Dumitru Olteanu.

Constantin Stancu: ”Încă un caz dacă mai apare situaţia se complică şi nu se ştie ce se va întâmpla cu programările”

Preşedinte executiv Constantin Stancu era la fel de nemulțumit de această amânare și de faptul că CS Mioveni o să ajungă să joace la trei zile în finalul play-off-ului. Oficialul echipei din Mioveni spune că încă un caz de COVID-19 depistat în Liga 2 ar complica foarte mult programul acestui turneu.

”Din păcate, a apărut acest caz de COVID la ei şi nu convine nimănui ce se întâmplă, cu această amânare. Nu convine vreuneia dintre echipe că nu se joacă, pentru că vor fi alte date şi probabil vom juca la trei-patru zile pe final. Nu dorim să se mai întâmple, sperăm să nu mai apară niciun caz şi că toate testele vor ieşi de acum încolo OK şi să se dispute acest play-off. Date de reprogramare nu prea mai sunt, deci încă un caz dacă mai apare situaţia se complică şi nu se ştie ce se va întâmpla cu programările. Din păcate, apar aceste cazuri nu numai la jucători, ci şi la alte persoane. Le-am transmis jucătorilor să fie atenţi ce fac şi pe unde umblă”, a transmis Constantin Stancu.

Claudiu Niculescu: ”Nu mai e loc de ambiţii şi orgolii, ce e pe teren rămâne pe teren, ce e în afara lui e altceva

Claudiu Niculescu a vorbit şi despre latura umană a acestui caz, nu numai despre consecinţele pe plan sportiv. Antrenorul principal al CS Mioveni le doreşte sănătate rivalilor de la Campionii FC Argeș şi spune că ambiţiile şi orgoliile trebuie să rămână pe teren.

În primul rând, îmi pare rău pentru ei. Îmi pare rău că nu putem juca acest meci, dar primează sănătatea oamenilor. Le doresc să fie sănătoşi şi să nu mai apară şi alte cazuri. Eram pregătiţi pentru acest meci, iar acum programul s-a dat un pic peste cap. Acum ne gândim la meciul cu UTA. Urmează reprogramarea, se va aglomera programul, dar asta e. Suntem pregătiţi să pentru meciuri din trei în trei zile. Şi noi o să fim mai atenţi la ce se întâmplă, mai ales la această creştere de cazuri, le-am atras atenţia jucătorilor să fie atenţi, să aibă grijă unde se duc şi cu cine. Îmi pare rău încă o dată pentru ce s-a întâmplat… Nu mai e loc de ambiţii şi orgolii, ce e pe teren rămâne pe teren, ce e în afara lui e altceva. Le doresc sănătate!”, a spus Claudiu Niculescu.

Următoarea etapă a play-off-ului e programată luni și marți, 20 și 21 iulie. Argeșul are meci în deplasare la Rapid (21 iulie, ora 18:30), iar CS Mioveni joacă pe teren propriu cu UTA (20 iulie, ora 17:30). Reprogramarea partidei Campionii FC Argeș – CS Mioveni s-ar putea face pentru săptămâna următoare, pentru ziua de joi, ori peste două săptămâni, la data de 28 sau 29 iulie.

Campionii FC Argeș – CS Mioveni e al doilea meci din play-off-ul Ligii 2 amânat din cauza depistării de COVID-19. Primul a fost UTA – Petrolul, programat inițial pentru 4 iulie și care se joacă acum în data de 15 iulie, mâine.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-caz-pozitiv-de-covid-19-in-play-off-ul-ligii-2-meciul-campionii-fc-arges-cs-mioveni-a-fost-amanat-19139208

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-confirma-cazul-de-covid-19-si-amanarea-meciului-cu-cs-mioveni-comunicatul-clubului-si-cine-e-persoana-depistata-pozitiv-19139217

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-reactie-oficiala-a-conducerii-campionii-fc-arges-dupa-cazul-de-covid-19-depistat-in-cadrul-clubului-speram-sa-putem-continua-competitia-jocul-cu-cs-mioveni-a-fost-amanat-19139246

Silviu MIHAI, Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 13:57 Liga 2
Pe aceeași temă