Reacție dură a lui Ionuț Voicu, după eșecul Rapidului la Recea: ”E o rușine pe care am mai trăit-o. Nu asta antrenăm, nu de asta ne numim Rapid. Parcă jucam cu Barcelona, nu mai dădeam o pasă”

Andrei PASCU 26 Sep. 2020, 16:41 Liga 2
Reacție dură a lui Ionuț Voicu, după eșecul Rapidului la Recea: ”E o rușine pe care am mai trăit-o. Nu asta antrenăm, nu de asta ne numim Rapid. Parcă jucam cu Barcelona, nu mai dădeam o pasă”

Prima înfrângere suferită de Rapid în acest sezon l-a marcat pe căpitanul Ionuț Voicu (36 de ani). După eșecul cu 1-2 în fața nou-promovatei Fotbal Comuna Recea, fundașul a declarat că este un moment foarte frustrant pentru toată echipa sa, dat fiind faptul că până sâmbătă, jocul a arătat foarte bine în partidele precedente. Liderul giuleștenilor a afirmat că nu este, însă, primul eșec atât de usturător pe care îl suferă în tricoul alb-vișiniu.

Ionuț Voicu: ”Am intrat într-un joc care lor le-a convenit și ne-au învins” 

Ionuț Voicu e de părere că jocul trebuie analizat atent, pentru că repriza a doua a arătat extrem de rău împotriva modestei formații din Recea, care nu obținuse niciun punct în primele patru etape, și că Rapid nu a reușit să lege pasele și posesia ca în prima parte. Jocul a scăzut, ceea ce a facilitat evoluția mai bună a celor din Recea.

”E o rușine pe care am mai trăit-o la Rapid. Felicitări gazdelor, știam că o să își dea viața. Numele Rapid motivează pe oricine. Noi trebuia să fim mai puternici. A doua repriză am căzut inexplicabil, nu am mai avut construcție, nu am mai avut posesie. Ce s-a întâmplat în a doua repriză trebuie uitat cât mai repede. Nu asta antrenăm, nu de asta ne numim Rapid. Am intrat într-un joc care lor le-a convenit și ne-au învins.

E frustrarea foarte mare. Am mai trecut prin asta. Am mai luat bătaie de la Tărlungeni, de la echipe care nu mai există la ora actuală. Toată săptămâna ne-am gândit că venim aici și câștigăm. Au ratat un penalty, am marcat noi, am controlat prima repriză. Iar a doua repriză parcă jucam cu Barcelona și nu mai puteam să mai dăm o pasă. E frustrant, ne e rușine. Mie îmi e rușine pentru ce s-a întâmplat a doua repriză”, a declarat Ionuț Voicu pentru FC Rapid 1923.

Ionuț Voicu: ”Nu vreau să spun cum facem de fiecare dată, că trebuie să uităm cât mai repede. Nu!”

Căpitanul Rapidului nu îi incriminează pe cei de la Recea pentru faptul că au tras de timp în ultima parte a meciului, când se aflau în avantaj pe tabelă. Le consideră lucruri normale, pe care le aplică toate echipele mai slabe, când întâlnesc adversari importanți.

”Au tras de timp, au făcut totul să câștige. Până la urmă e normal, e o echipă mică, o nou-promovată. Important e că noi nu am jucat în a doua repriză și asta ne-a costat. Astăzi am venit să câștigăm, dar din păcate nu am reușit. Trebuie să se facă o analiză. Meciul a fost un dezastru în a doua repriză. Nu vreau să spun cum facem de fiecare dată, că trebuie să uităm cât mai repede. Nu! Trebuie să îl analizăm cât mai bine și să vedem ce s-a greșit”, a mai afirmat fundașul Ionuț Voicu.

Rapid a deschis scorul în meciul cu Fotbal Comuna Recea în minutul 19, prin Cătălin Hlistei, după ce cu un minut înainte gazdele rataseră o lovitură de pedeapsă pentru portarul Alin Bota (18). Nou-promovata maramureșeană a întors rezultatul prin golurile semnate de Marius Coman, în minutele 67 și 70. Ultima reușită a venit din lovitură de pedeapsă scoasă de Romario Rus în fața lui Alexandru Pop.

Fotbal Comuna Recea a încheiat jocul în inferioritate numerică. Rassambek Akhmatov a fost eliminat în minutele de prelungire, în 90+5.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures și FC Rapid 1923 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-derby-ul-timisoarei-19149643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-adrian-iencsi-dupa-primul-esec-al-sezonului-pentru-rapid-ce-le-a-transmis-jucatorilor-la-pauza-19149755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-fundas-grec-cu-meciuri-in-prima-liga-a-doua-achizitie-a-zilei-la-rapid-ma-bucur-sa-ajung-la-un-club-cunoscut-in-europa-19149547

Andrei PASCU 26 Sep. 2020, 16:41 Liga 2
Pe aceeași temă