Jandarmeria Mehedinți vrea să interzică accesul echipei ”FC U” Craiova pe stadionul din Drobeta Turnu Severin din cauza suporterilor: ”Au un istoric în actele de violență.” Primarul se opune: ”O să discut cu patronul echipei”

Mircea OGLINDOIU 13 Oct. 2020, 11:10 Liga 2
Jandarmeria Mehedinți vrea să interzică accesul echipei ”FC U” Craiova pe stadionul din Drobeta Turnu Severin din cauza suporterilor: ”Au un istoric în actele de violență.” Primarul se opune: ”O să discut cu patronul echipei”

Violențele provocate de membrii galeriei „Peluza Sud ’97” în timpul partidei ”FC U” Craiova – Rapid, când au aruncat, din afara stadionului, cu materiale pirotehnice în peluza „Municipalului” severinean (foto, în text), după care s-au războit cu jandarmii pe străzile adiacente arenei, nu au rămas fără ecou.

Jandarmeria Mehedinți a solicitat ca echipa patronată de Adrian Mititelu să nu mai dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, aducând în discuție și incidentele provocate de ultrașii craioveni la meciul cu Petrolul Ploiești, din urmă cu 7 ani, din șaisprezecimile Cupei României. Pe 25 septembrie 2013, două autocare ale suporterilor prahoveni, care se deplasau la jocul respectiv, erau atacate cu pietre și se alegeau cu geamurile sparte, în comuna Șimian, aflată la 7 km de Drobeta Turnu Severin. Violențele au continuat și la intrarea în stadion, unde suporterii au aruncat cu torțe în forțele de ordine, iar, ulterior, jocul a fost întrerupt, pentru scurt timp, din cauza petardelor și fumigenelor aruncate în teren, din peluza arenei (foto principal). A doua zi, clubul a fost amendat cu 30.000 de lei pentru incidentele provocate de fani.

Adrian Zanfir: ”Propunerea nostră este ca această echipă și bineînțeles ca suporteri ei să nu mai găsească motiv să vină la Drobeta Turnu Severin”

Adrian Zanfir, șef Serviciu Ordine și Siguranță Publică, motivează de ce ”FC U” Craiova nu mai e dorită la Drobeta Turnu Severin.

”Din păcate, violențele exercitate de suporterii craioveni au un caracter de repetabilitate. Sâmbătă seara, intervenția jandarmilor a fost necesară și am restabilit ordinea publică într-un mod profesionist. Această echipă nu este a severinenilor, nu este a Severinului. Nu este normal ca severinenii să suportere actele de dezordine produse de niște indivizi care au un comportament antisocial de notorietate, la nivel național. Nu am uitat ce s-a întâmplat la meciul cu Petrolul Ploiești, când au atacat în trafic și au vandalizat autocarele suporterilor ploieșteni. Ei au un istoric în actele de violență. Propunerea nostră este ca această echipă și bineînțeles ca suporteri ei să nu mai găsească motiv să vină la Drobeta Turnu Severin”, a declarat colonelul Adrian Zanfir.

Primarul Marius Screciu: „O să vorbesc cu patronul echipei”

În replică, primarul Municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, n-a fost de acord cu propunerea Jandarmeriei Mehedinți, chiar dacă a dezaprobat actele ultrașilor craioveni.

”Nu sunt de acord cu incidentele. O să discut și eu cu patronul echipei și o să-l rog să se implice în relația cu galeria. Suntem un oraș liniștit și nu avem nevoie de acte reprobabile. Sunt de acord cu măsuri împotriva suporterilor care fac dezordine, dar mă dezic de părerea Jandarmeriei și nu voi fi de acord ca Universitatea Craiova să nu mai joace la Drobeta Turnu Severin. N-o să fiu niciodată de acord ca din cauza unora care nu respectă normele să renunțăm la un contract în derulare. Universitatea are foarte mulți suporteri și la Drobeta Turnu Severin”, a spus primarul Marius Screciu.

U Craiova 1948 SA plătește 600 euro / oră pentru închirierea stadionului Municipal din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind printre cele mai mici tarife din țară. De exemplu, Academica Clinceni va plăti 5000 euro / meci pentru a juca pe stadionul din Călărași. Închirierea stadionului ”Ion Omblemenco” costă 10.000 de euro / meci, doar că ”FC U” Craiova nu are acces pe arena de 30.000 de locuri din Bănie decât dacă joacă în Liga 1 sau în fazele superioare ale Cupei Româmâniei.

După șapte etape scurse în Liga 2, ”FC U” Craiova se află pe primul loc, cu patru puncte avans față de ”U” Cluj, Metaloglobus și Rapid, următoarele clasate.

”FC U” Craiova și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu în sezonul trecut, de Liga 3, la Drobeta Turnu Severin, Filiași și Târgu Jiu. La Târgu Jiu nu mai pot juca acum, deoarece în campionatul Ligii 2 participă două formații din respectivul oraș, Pandurii și Viitorul Pandurii.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/peluza-sud-97-spectacol-pirotehnic-in-afara-stadionului-din-severin-la-derby-ul-cu-rapid-suporterii-craiovei-au-fost-apoi-fugariti-de-jandarmi-video-19152066

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anuntul-jandarmeriei-dupa-incidentele-cu-ultrasii-craiovei-ce-sanctiuni-au-primit-fanii-olteni-19152097

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-avertisment-pentru-jucatorii-echipei-fc-u-craiova-dupa-victoria-cu-rapid-sa-ne-trezim-din-betie-greul-de-abia-acum-incepe-patronul-oltenilor-ac-19152166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-decizie-socanta-la-fc-u-craiova-adrian-mititelu-l-a-demis-pe-nicolo-napoli-dupa-victoria-cu-5-0-cu-rapid-19152201

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-fc-u-craiova-saluta-indepartarea-lui-nicolo-napoli-pe-care-il-numesc-marioneta-si-au-un-mesaj-catre-adrian-mititelu-si-altul-catre-jucatori-19152254

Mircea OGLINDOIU 13 Oct. 2020, 11:10 Liga 2
Pe aceeași temă