Reacția președintelui Cristian Bobar după anunțul plecării lui Dorinel Munteanu de la CSM Reșița. Soarta antrenorului, decisă de consilieri, primar și oameni care ajută clubul

Marius ANGHEL 29 May. 2020, 22:16 Liga 2
Reacția președintelui Cristian Bobar după anunțul plecării lui Dorinel Munteanu de la CSM Reșița. Soarta antrenorului, decisă de consilieri, primar și oameni care ajută clubul

CSM Reșița nu va mai continua și în sezonul următor de Liga 2 cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică, iar decizia este una surprinzătoare. Atât ca urmare a declarațiile oferite în ultima perioadă de conducătorii clubului sau de antrenor, în care se anunțau planuri mari, chiar de promovare, cât și datorită schimbările din lot făcute în iarnă, atunci când s-au adus o serie de jucători cu experiență pentru a se putea evita retrogradarea fără emoții. Președintele Cristian Bobar a venit cu câteva lămuriri după comunicatul clubului în care se anunța despărțirea de Dorinel Munteanu.

Cristian Bobar, după despărțirea Reșiței de Dorinel Munteanu: ”Să rămânem cu impresia cea mai frumoasă, cu amintirea cea mai plăcută, meciul cu Rapid”

Discuțiile decisive dintre Cristian Bobar și Dorinel Munteanu au avut loc vineri dimineață, atunci când antrenorului i s-a comunicat că nu i se va mai prelungi contractul scadent la finalul lunii iunie. Președintele i-a mulțumit fostului mijlocaș al naționalei, deținătorul recordului de selecții, pentru munca depusă în ultimele șase luni și a transmis că vrea să rămână cu amintirea lucrurilor bune, printre care victoria cu 1-0 din Regie, cu Rapid.

”Am avut azi dimineață o întâlnire cu Dorinel Munteanu la sediul clubului și, așa cum apare și în comunicatul clubului nostru, de la sfârșitul lunii contractul lui expiră și noi rămâne să ne gândim la altă opțiune pentru antrenorul principal.

Nu aș vrea să detaliez prea mult discuțiile avute între noi doi. Vreau doar să-i mulțumesc pentru cele șase luni petrecute în Valea Domanului ca și antrenor principal. Aș vrea ca din toate cele șapte etape să rămânem cu impresia cea mai frumoasă, cu amintirea cea mai plăcută, meciul cu Rapid București (n.r. – câștigat de CSM Reșița cu 1-0 în Regie). În continuare, clubul nostru îl respectă foarte mult pe Dorinel Munteanu și îi urează mult succes pe mai departe, atât lui, cât și întregului staff”, a spus Cristian Bobar la Radio Reșița.

Dorinel Munteanu a preluat CSM Reșița în noiembrie anul trecut, luându-i locul lui Leontin Doană, și a condus echipa doar în șapte meciuri oficiale, în care a înregistrat două victorii, două egaluri și trei înfrângeri. Apoi sezonul a fost suspendat și ”înghețat” din cauza pandemiei de coronavirus.

Rezultatele înregistrate de CSM Reșița cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică: 0-1 cu FK Csikszereda (deplasare), 1-2 cu Ripensia (acasă), 3-3 cu Sportul Snagov (d), 1-1 cu ”U” Cluj (d), 0-1 cu CS Mioveni (a), 4-1 cu Pandurii (d) și 1-0 cu Rapid (d).

Dorinel Munteanu se desparte de CSM Reșița după ce a condus-o în doar șapte meciuri oficiale. Foto: George Filip / Mediafax Foto

Bobar: ”Dacă acum câteva luni, înainte să aparea această pandemie, vorbeam despre un buget, acum, din păcate, nu mai putem să vorbim despre același buget”

Președintele echipei din Valea Domanului spune că acum va schimba strategia și nu va mai oferi un contract pe termen scurt viitorului antrenor, dar a vorbit și despre un buget redus față de ce anunța înainte ca pandemia să izbucnească și să stopeze competițiile sportive.

”Cât despre sezonul viitor, va trebui foarte repede să ne gândim la un antrenor care își dorește să lucreze în Valea Domanului. Vom schimba puțin strategia, nu va mai fi pe teren scurt, ci pe termen lung sau mediu. Ne ținem de proiectele pe care le-am derulat, acelea de a înlocui gazonul, de a moderniza un pic baza sportivă. Într-adevăr, epidemia asta lasă, ușor-ușor, destule urmări, mai ales financiare. Dacă acum câteva luni, înainte să aparea această pandemie, vorbeam despre un buget, acum, din păcate, nu mai putem să vorbim despre același buget. Noi suntem finanțați în proporția cea mai mare sau aproape în totalitate de primărie, iar multe dintre resursele primăriei s-au dus spre problemele generate de această epidemie. Dar trebuie să fim opțimiști și să luăm viitorul în piept”, a mai spus Cristian Bobar.

Cristian Bobar și Dorinel Munteanu au contribui doar șase luni la CSM Reșița.

”Consilieri, primarul orașului, oameni care ajută clubul” au decis ca Dorinel Munteanu să plece de la echipă

Bobar a făcut turul radiourilor locale după anunțul despărțirii de Dorinel Munteanu, iar la Radio Timișoara a dat ceva detalii mai multe despre această veste. Din câte se înțelege din ceea ce spune președintele clubului bănățean, îndepărtarea antrenorului principal a fost decisă politic, de consilierii locali și primar, adică cei care decid și soarta grupării. CSM Reșița e un club susținut financiar de autoritățile locale.

”Am avut mai multe întâlniri săptămâna aceasta pentru a discuta despre bugetul pe anul viitor, cu consilieri, cu primarul orașului, cu oameni care ajută, sponsorizează clubul, și s-a luat această decizie, de a nu se mai prelungi contractul lui Dorinel. Vă dați seama, toți suntem puțin indispuși și vom vedea. Acum este prea la cald să numim astăzi un alt antrenor sau, eu știu, să dau vreun nume”, a spus Bobar.

Din informațiile Liga2.ro, Dorinel Munteanu dorea să facă performanță la CSM Reșița și a cerut jucători cu experiență, valoroși. Cum bugetul clubului nu permitea acest lucru, nici visul antrenorului nu putea fi îndeplinit. În iarnă, Munteanu a adus jucători ca Laurențiu Buș, Laurențiu Rus, Victoraș Astafei, Alberto Cobrea sau Andrei Dumitraș.

În plus, potrivit surselor Liga2.ro, Dorinel Munteanu a solicitat un salariu de 4.000 de euro pentru a semna prelungirea contractului, o sumă pe care CSM Reșița nu și-o putea permite mai ales acum, când la club urmează o perioadă de reorganizare.

Comunicatul clubului din Reșița privind despărțirea de Dorinel Munteanu și planurile de viitor:

”Având în vedere faptul că, colaborarea dintre echipa CSM Reșița și antrenorul Munteanu Dorinel a ajuns la scadență, conducerea echipei CSM Reșița multumește acestuia și întregului staff pentru colaborarea avută în perioada Noiembrie 2019 – Iunie 2020. Le dorim multă baftă în continuare în activitățile lor.

De asemenea, aducem la cunoștiință suporterilor și susținătorilor noștrii că, având în vedere situația actuală de la nivel național produsă de pandemia de Covid 19, clubul nostru va intra într-o perioadă de reorganizare, însă nu ne vom abate de la obiectivele propuse, vom continua cu proiectul privind gazonul și al unei clasări cât mai bune în Ediția de Campionat 2020 – 2021 .

Nu dorim să promitem mai mult decât putem face, iar suporterii și susținătorii nostrii vor fi în continuare ținuți la curent cu ce se întamplă nou în Valea Domanului.”

Marius ANGHEL 29 May. 2020, 22:16 Liga 2
Pe aceeași temă