Reacția medicului echipei Petrolul, după testele COVID-19 ieșite pozitiv înaintea meciului cu UTA: ”Au mai fost cazuri cu rezultate eronate.” Ce spune Octavian Grigore

Marius ANGHEL 02 Jul. 2020, 14:31 Liga 2
Reacția medicului echipei Petrolul, după testele COVID-19 ieșite pozitiv înaintea meciului cu UTA: ”Au mai fost cazuri cu rezultate eronate.” Ce spune Octavian Grigore

Petrolul speră ca rezultatele testelor împotriva SARS-CoV-2 efectuate ieri și al căror rezultat pozitiv a venit astăzi, înainte meciului cu UTA, programat sâmbătă, să fie eronate. În acest sens, componenții echipei ploieștene au fost supuși, astăzi, unor noi recoltări pentru a avea încă o dată un răspuns pentru a se lua o decizie privind amânarea sau nu a întâlnirii de la Arad.

Laurențiu Bulata Săvescu, medicul Petrolul, a comentat pentru gsp.ro că în cadrul echipei există speranța ca rezultatele să fi fost eronate. Inițial, cinci persoane din cadrul lotului au fost confirmate pozitiv astăzi, după testele efectuate ieri, conform protocolului medical înainte de desfășurarea primului meci oficial.

”Suntem surprinși de aceste rezultate. Este al patrulea set de teste pe care îl facem. Primele trei au ieșit complet negative, ultimele le-am făcut în urmă cu o săptămână. Astăzi au fost recoltate din nou probe pentru o nouă testare și așteptăm rezultatele chiar în cursul serii de astăzi. Sper ca toate să iasă finalmente negativ, fiindcă au mai fost cazuri cu rezultate eronate. Deocamdată, toată lumea a plecat în izolare”, a spus Bulata.

Toți cei depistați pozitiv sunt asimptomatici.

Octavian Grigore: ”Au fost testate în total 45 de persoane din cadrul clubului. Restul testelor sunt negative”

Ulterior, și vicepreședintele clubului Petrolul, Octavian Grigore, a vorbit despre aceste cazuri de COVID-19 la echipa ploieșteană.

”Sunt cinci jucători ale căror teste au ieșit pozitive. Au fost testate în total 45 de persoane din cadrul clubului. Restul testelor sunt negative. Este vorba doar despre cei cinci fotbaliști, nimeni din staff nu a ieșit pozitiv. Cei cinci jucători vor fi retestați, pentru a vedea dacă nu a fost o eroare de rezultat”, a spus Grigore pentru Ziarul Incomod.

Șeful DSP Prahova: ”Cinci jucători vor fi internați. Restul lotului intră în izolare pentru 14 zile”

Bogdan Nica, șeful Direcției de Sănătate Publică Prahova, a confirmat existența cazurilor la Petrolul și spune că ancheta a fost demarată din această dimineață, când s-a și primit rezultatul testărilor.

”Testele au fost făcute la un laborator acreditat. E o anchetă mai complexă, fiindcă trebuie să indentificăm contacții nu doar din lot, ci și la nivel de club și familii. Vineri, probabil, vom avea tabloul concret. Cert este că cei cinci jucători vor fi internați la Spitalul din Câmpina, iar restul lotului intră în izolare pentru 14 zile. La testele anterioare au ieșit cu toții negativ, prin urmare cineva din club a adus virusul recent în grup. Din păcate, toată lumea s-a relaxat și ajungem la astfel de situații complicate”, a spus Bogdan Nica pentru gsp.ro.

  • În perioada de pregătire dinaintea turneului care decide promovatele în Liga 1, Petrolul a disputat cele mai multe meciuri amicale dintre echipele din play-off-ul Ligii 2, patru la număr. Trupa ploieșteană a jucat cu Astra (0-0 pe ”Ilie Oană”), FC Hermannstadt (1-0 la Sibiu), Viitorul (1-3, la Ovidiu) și echipei U19 a celor de la Viitorul (4-1, la Strejnic).

Play-off-ul Ligii 2 debutează vineri, de la ora 17:00, cu meciul de la Turnu Măgurele dintre Turris Oltul și Campionii FC Argeș. Sâmbătă, de la ora 17:00, era programată întâlnirea UTA Arad – Petrolul, iar tocmai marți, de la ora 20:00, se joacă CS Mioveni – Rapid.

Laszlo Balint, antrenor UTA: ”Este o veste proastă nu numai pentru Petrolul sau UTA, ci pentru întreg fotbalul românesc. Aşteptăm totuşi confirmarea oficială”

Din tabăra echipei pe care Petrolul trebuia să o întâlnească sâmbătă, UTA, antrenorul Lasloz Balint speră și el ca aceste cazuri pozitive din cadrul trupei prahovene să nu se confirme.

”Din păcate, este o veste proastă nu numai pentru Petrolul sau UTA, ci pentru întreg fotbalul românesc. Aşteptăm totuşi confirmarea oficială, să vedem exact despre ce este vorba. Deocamdată lucrurile care au ajuns la mine au ajuns doar sub formă de zvon.

Din câte se pare, în acest moment este foarte clar că meciul de sâmbătă este compromis. Aşteptăm poziţia oficială a federaţiei, pentru că până nu o să o avem nu putem să facem niciun plan. Ne-am testat şi noi azi dimineaţă, iar mâine este posibil să vină rezultatele, e vorba de al cincilea test”, a declarat Laszlo Balint la TelekomSport.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-soc-la-ploiesti-inainte-de-meciul-cu-uta-mai-multi-jucatori-ai-echipei-petrolul-au-fost-depistati-pozitiv-cu-sars-cov-2-si-jocul-de-la-arad-e-ca-si-anulat-19137558

Marius ANGHEL 02 Jul. 2020, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă